Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 26.07.2016. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Stručni saradnik za metodologiju i koordinaciju finansijskog upravljanja i kontrole

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Sarajevo
Rok prijave:
26.07.2016.


Na osnovu člana 24. Zakona o državnoj službi u Federaciji Bosne i Hercegovine (»Službene novine Federacije BiH», broj: 29/03, 23/04, 39/04, 54/04, 67/05, 8/06, 4/12 i 99/15), a na zahtjev Federalnog ministarstva finansija/financija, Agencija za državnu službu Federacije BiH, objavljuje



JAVNI KONKURS
za popunu radnih mjesta državnih službenika u
Federalnom ministarstvu finansija/financija
06 / 867



01. Stručni saradnik za pravne poslove - 1 (jedan) izvršilac
02. Stručni saradnik za bankarski sektor, mikrokreditne organizacije i lizing društva - 1 (jedan) izvršilac
03. Stručni saradnik za unutrašnji dug - 1 (jedan) izvršilac
04. Stručni saradnik za metodologiju i koordinaciju finansijskog upravljanja i kontrole - 1 (jedan) izvršilac



01. Opis poslova: rješavanje jednostavnih upravnih stvari u prvostupanjskom postupku; izrada akata koji se odnose na raspisivanje, odnosno sprovođenje javnih konkursa za prijem državnih službenika ili pripravnika; internih konkursa za unapređenje državnih službenika; javnih oglasa za prijem namještenika; internih oglasa za prijem namještenika i javnih ogolasa za prijem volontera u Ministarstvu; izrada rješenja o formiranju radnih grupa u MInistarstvu i rješenja o isplatama naknada radnih grupa formiranih od strane ministara i Vlade Federacije u kojima je predlagač formiranja Ministarstvo; vodi matične evidencije svih uposlenih; formira, vodi, ažurira i vrši prijave i odjave za mirovinski i zdravstveno osiguranje za sve državne službenike i namještenike Ministarstva; vođenje postupaka radi utvrđivanja činjenica o kojima se ne vodi službena evidencija i izdavanje odgovarajućih uvjerenja o tim činjenicama; stručnu obradu sistemskih rješenja od značaja za odgovarajuću oblast; izrada analitičkih i drugih materijala u okviru propisane metodologije (tipski izvještaji, redovne ili periodične informacije) obavlja i druge poslove koje mu odredi šef Odsjeka.
Visina pripadajuće osnovne netto plaće:1165,50 KM

02. Opis poslova: učestvuje u pripremi propisa iz oblasti bankarskog sektora; poslovanja mikrokreditnih organizacija; lizing društava i regulatornog tijela za bankarski sektor; obavlja poslove izrade analitičkih, informativnih i drugih materijala u okviru propisane metodologije (tipski izvještaji, redovne ili periodične informacije i sl) prati i istražuje promjene i pojave u oblasti bankarskog sektora; poslovanja mikrokreditnih organizacija; lizing društava i regulatornog tijela za bankarski sektor i izrađuje potrebnu dokumentaciju i druge materijale o tim pojavama i promjenama; obavlja i druge poslove koje mu odredi šef Odsjeka.
Visina pripadajuće osnovne netto plaće:1165,50 KM

03. Opis poslova: obavlja poslove koji se odnose na stručnu obradu sistemskih rješenja od značaja za provođenje politike i izvršavanja zakona u vezi sa unutrašnjih dugom; u okviru propisane metodologije vrši izradu analitičkih, informativnih i drugih materijala; pripreme naloga za knjiženje duga u Glavnoj knjizi Trezora Federacije BiH; pripremu informativnih materijala za publikovanje ili objavu; obavlja i druge poslove koje mu odredi šef Odsjeka.
Visina pripadajuće osnovne netto plaće:1165,50 KM

04. Opis poslova: obavlja poslove koji se odnose na prikupljanje izvještaja, podataka i analitičkih materijala koji se odnose na implementaciju financijskog upravljanja i unutrašnje kontrole i vođenja evidencija o istom; učestvuje u pripremi i implementaciji programa obuke i izrade plana edukacije rukovodilaca i službenika nadležnih za financijsko upravljanje i unutrašnju kontrolu u Federaciji BiH; obavlja i druge poslove koje mu odredi šef Odsjeka.
Visina pripadajuće osnovne netto plaće:1165,50 KM

Uslovi: Pored općih uslova predviđenih članom 25. Zakona o državnoj službi Federacije Bosne i Hercegovine, kandidati trebaju ispunjavati i slijedeće posebne uslove utvrđene Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji, i to:

Za poziciju 01.

- VSS - VII stepen stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje prvog ili drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja, diploma visokog obrazovanja pravne i upravne struke,
- najmanje 1 (jedna) godina radnog staža u struci, nakon završene VSS
- poznavanje rada na računaru

Za poziciju 02.

- VSS - VII stepen stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje prvog ili drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja, diploma visokog obrazovanja pravne i upravne struke ili ekonomski fakultet,
- najmanje 1 (jedna) godina radnog staža u struci, nakon završene VSS
- poznavanje rada na računaru

Za poziciju 03.

- VSS - VII stepen stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje prvog ili drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja, diploma visokog obrazovanja pravne i upravne struke ili ekonomski fakultet,
- najmanje 1 (jedna) godina radnog staža u struci, nakon završene VSS
- poznavanje rada na računaru

Za poziciju 04.

- VSS - VII stepen stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje prvog ili drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja, ekonomski fakultet,
- najmanje 1 (jedna) godina radnog staža u struci, nakon završene VSS,
- znanje engleskog jezika,
- poznavanje rada na računaru.

Prijavljivanje na konkurs:
a) Kandidati koji su evidentirani u Registru državnih službenika Federacije BiH koji vodi Agencija za državnu službu FBiH (postojeći državni službenici) prijavljuju se na konkurs dostavljanjem uredno popunjenog prijavnog obrasca Agencije (može se preuzeti uprostorijama Odjeljenja Agencije za Kanton Sarajevo i Bosansko podrinjski kanton, ulica Kulovića broj 7. ili na web stranici Agencije www.adsfbih.gov.ba ).



b) Ostali kandidati dužni su dostaviti sljedeću dokumentaciju (original ili ovjerene kopije):

1. fakultetsku diplomu (nostrificirana diploma, ukoliko fakultet nije završen u BiH ili je diploma stečena u nekoj od država nastaloj raspadom SFRJ nakon 06.04.1992. godine), Napomena: diplome koje nisu ovjerene pečatom obrazovne institucije i koje nisu potpisane od ovlaštenih lica izdavaoca neće se uzeti u razmatranje;
2. potvrda/uvjerenje o radnom stažu u struci, nakon sticanja VSS,
3. dokaz o poznavanju rada na računaru,
4. dokaz o znanju engleskog jezika (za poziciju 04) - prema Pravilniku o dokumentaciji kojom se dokazuje poznavanje ili znanje i aktivno znanje stranog jezika u postupcima sprovođenja konkursa u organima državne službe u Federaciji BiH („Službene novine Federacije BiH" broj:37/11 i 84/15)
4. kandidati koji obavljaju poslove namještenika u organu državne službe i koji su stekli VII stepen stručne spreme ili visoko obrazovanje najmanje prvog ciklusa Bolonjskog sistema studiranja koji se vrednuje sa 180 ECTS bodova dužni su dostaviti:
- dokaz da su zaposleni u organu državne službe kao namještenici i dokaz o pet godina radnog iskustva u organima državne službe nakon položenog stručnog ispita za namještenika,
- dokaz o položenom stručnom ispitu za namještenika.
5. uredno popunjen prijavni obrazac Agencije (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Kanton Sarajevo i Bosansko - podrinjski Kanton, u Sarajevu ul. Kulovića 7, ili na web stranici Agencije www.adsfbih.gov.ba).

Kandidati koji dostave dokaz o položenom stručnom upravnom ispitu, javnom ispitu za državne službenike u institucijama Bosne i Hercegovine ili pravosudnom ispitu izuzimaju se od polaganja ispita općeg znanja.

Napomena: U slučaju da Agencija ne raspolaže podacima koji se odnose na pojedine uslove konkursa, kandidati koji imaju status državnog službenika će biti dužni potrebne dokaze o ispunjavanju uslova konkursa dostaviti Agenciji u roku od 5 dana od dana prijema obavijesti Agencije kojom se traži dostavljanje dokaza.

O datumu, vremenu i mjestu polaganja ispita općeg znanja i stručnog ispita kandidati, će biti obaviješteni putem web stranice Agencije za državnu službu Federacije BiH, www.adsfbih.gov.ba. Imena kandidata se ne objavljuju.
Ako kandidat ne pristupi polaganju ispita općeg znanja i/ili stručnog ispita smatraće se da je odustao od učešća u konkursnoj proceduri o čemu neće biti pismeno obavješten.

Izabrani kandidati su dužni u roku od 8 dana od dana prijema obavještenja o rezultatima konkursa, dostaviti Agenciji sve dokaze o ispunjavanju uslova konkursa.

Prijavu na konkurs, odnosno sve tražene dokumente treba dostaviti u roku od 15 dana od objave javnog konkursa u «Službenim novinama FBiH», putem pošte, preporučeno na adresu:



AGENCIJA ZA DRŽAVNU SLUŽBU FEDERACIJE BiH
ODJELJENJE AGENCIJE ZA KANTON SARAJEVO I BOSANSKO PODRINJSKI KANTON, UL. KULOVIĆA 7,
71000 SARAJEVO
sa naznakom
„Javni konkurs za popunu radnih mjesta državnih službenika
u Federalnom ministarstvu finansija/financija "
Nepotpune,neuredne i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje



DIREKTOR


mr.sc. Sead Maslo