Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 25.07.2016. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Stručni saradnik za lokalnu samoupravu i javnu upravu

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Velika Kladuša
Rok prijave:
25.07.2016.


Na osnovu člana 35. i člana 90. Zakona o državnim službenicima i namještenicima u organima državne službe Unsko-sanskog kantona („Službeni glasnik Unsko-sanskog kantona", br.5/12), a u vezi sa članom 74a. Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH („Službene novine Federacije BiH", br. 29/03, 23/04, 39/04, 54/04, 67/05, 8/06, 4/12 i 99/15), Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine na zahtjev Općine Velika Kladuša, objavljuje


JAVNI KONKURS
za popunu radnog mjesta državnog službenika u Općini Velika Kladuša



-Stručni saradnik za lokalnu samoupravu i javnu upravu - 1 (jedan) izvršilac

Opis poslova: Učestvuje u izradi analitičkih, informativnih i drugih materijala iz djelokruga rada; prati i analizira stanje u primjeni propisa iz oblasti javne uprave i lokalne samouprave; prati i analizira saradnju sa organizacijama civilnog društva iz djelokruga rada; učestvuje u izradi projekata vezanih za strategiju javne uprave; prikuplja, sređuje, evidentira i vrši obradu podataka značajnih za ove oblasti; prati i istražuje stanja i promjene vezane za javnu upravu i lokalnu samoupravu; vrši izradu odgovarajućih materijala; obavlja i druge poslove iz nadležnosti svog radnog mjesta a po nalogu Šefa službe; za svoj rad odgovara Šefu službe.

Uslovi: Pored općih uslova predviđenih članom 36. Zakona o državnim službenicima i namještenicima u organima državne službe Unsko-sanskog kantona, kandidati trebaju ispunjavati i slijedeće posebne uslove utvrđene Pravilnikom o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Jedinstvenog općinskog organa uprave Općine Velika Kladuša br.02-05-1129/16 od 16.05.2016.god., i to:
-VSS, VII stepen stručne spreme ili visoko obrazovanje prvog (najmanje 180 ECTS bodova) drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studija, fakultet političkih nauka, usmjerenje lokalna samouprava i javna uprava,
-najmanje 1 (jedna) godina radnog iskustva u struci nakon sticanja VSS,
-poznavanje rada na računaru.

Prijavljivanje na konkurs:
Kandidati su dužni dostaviti slijedeću dokumentaciju (original ili ovjerene kopije):
1. diplomu o završenom visokom obrazovanju (nostrificirana diploma, ukoliko diploma nije stečena u BiH ili je diploma stečena u nekoj od država nastaloj raspadom SFRJ nakon 06.04.1992. godine); Napomena: diplome koje nisu ovjerene pečatom obrazovne institucije i koje nisu potpisane od ovlaštenih lica neće se uzeti u razmatranje;
2. potvrdu/uvjerenje o radnom iskustvu/stažu u struci nakon sticanja visoke stručne spreme; primjer uvjerenja se nalazi na web stranici Agencije: http://www.adsfbih.gov.ba/uploaded/prijave/UvjerenjeRadniStaz.pdf;
3. kandidati koji obavljaju poslove namještenika u organu državne službe na poslovima i zadacima za čije je obavljanje uslov položen stručni ispit i koji su stekli univerzitetsku diplomu ili diplomu druge obrazovne ili akademske kvalifikacije najmanje VII stepena stručne spreme ili visoko obrazovanje Bolonjskog sistema studiranja sa najmanje 180 ECTS bodova, dužni su dostaviti i:
- dokaz da su u vrijeme i nakon objavljivanja javnog konkursa zaposleni u organu državne službe kao namještenici na poslovima i zadacima za čije je obavljanje uslov položen stručni ispit i dokaz o (2) dvije godine radnog iskustva u organima državne službe,
- dokaz o položenom stručnom upravnom ispitu za namještenika;
4. dokaz o poznavanju rada na računaru;
5. popunjen prijavni obrazac Agencije za državnu službu FBiH (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Kanton 10 i Unsko-sanski kanton - Uredu za postavljenja u Bihaću, Ul. Alije Đerzeleza br.6, ili na web stranici Agencije: www.adsfbih.gov.ba).

Kandidati koji dostave dokaz o položenom stručnom-upravnom ispitu, (ispitu općeg znanja ili javnom ispitu) pred nadležnom organom u Bosni i Hercegovini ili pravosudnom ispitu izuzimaju se od polaganja ispita općeg znanja.

O datumu, vremenu i mjestu polaganja ispita općeg znanja i stručnog ispita kandidati će biti obavješteni putem web stranice Agencije za državnu službu Federacije BiH, www.adsfbih.gov.ba. Imena kandidata se ne objavljuju.

Ako kandidat ne pristupi polaganju ispita općeg znanja i/ili polaganju stručnog ispita, smatrat će se da je odustao od učešća u konkursnoj proceduri, o čemu neće biti pismeno obaviješten.

Izabrani kandidat je dužan u roku od 8 dana od dana prijema obavještenja o rezultatima konkursa, dostaviti Agenciji sve dokaze o ispunjavanju općih uslova konkursa.

Prijavu na konkurs, odnosno sve tražene dokumente treba dostaviti u roku od 8 dana od objave javnog konkursa na web stranici Agencije, putem pošte, preporučeno na adresu:



Agencija za državnu službu Federacije BiH
Odjeljenje Agencije za Kanton 10 i Unsko-sanski kanton
Ured za postavljenja u Bihaću
Ul. Alije Đerzeleza br.6
77 000 Bihać

sa naznakom
„Javni konkurs za popunu radnog mjesta državnog službenika
u Općini Velika Kladuša: 82/16"


Nepravovremene, nepotpune i neuredne prijave neće se uzeti u razmatranje.



D I R E K T O R
mr. sc. Sead Maslo