Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 20.02.2020. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Stručni saradnik za kontrolu

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Banja Luka
Rok prijave:
20.02.2020.

Na osnovu čl. 19. stav (4) i 32a. Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine (“Službeni glasnik BiH”, br. 19/02, 35/03, 4/04, 26/04, 37/04, 48/05, 2/06, 32/07, 43/09, 8/10, 40/12 i 93/17), Agencija za državnu službu Bosne i Hercegovine, u ime Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, raspisuje


JAVNI OGLAS

za popunjavanje radnih mjesta državnih službenika

u Upravi za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine


REGIONALNI CENTAR BANJA LUKA


Grupa za kontrolu

3/09 Stručni saradnik za kontrolu

Opis poslova: Vrši poslove predkontrole; vrši poslove naknadne kontrole u provedenim carinskim postupcima; vrši analizu rizika i selektivnost sistematske, sveobuhvatne i fleksibilne kontrole; izrađuje zapisnike o predkontroli i naknadnoj kontroli, odlučuje o primjedbama na zapisnik, vrši poslove vođenja prvostepenog upravnog postupka u upravnim stvarima za koje je nadležna Grupa i donosi rješenje u okviru svoje nadležnosti, izdaje prekršajni nalog i podnosi zahtjeve za pokretanje prekršajnog postupka, te prati izvršenje naloženih mjera; izrađuje izvještaje o provedenoj kontroli, predlaže privremeno ili trajno ukidanje odobrenja donijetih od strane Sektora za carine; ostvaruje saradnju sa drugim organizacionim jedinicama; učestvuje u izradi planova rada i izvještaja o radu, kao i drugih izvještaja i informacija iz djelokruga rada; po potrebi učestvuje u radu Komisija i drugih tijela; vrši i druge poslove koje mu odredi šef Grupe; za svoj rad odgovoran je šefu Grupe.

Posebni uslovi: VSS-VII stepen, fakultet društvenog ili tehničkog smjera; najmanje jedna godina radnog iskustva; položen stručni upravni ispit i stručni ispit za rad na poslovima indirektnih poreza; poznavanje rada na računaru.

Status: državni službenik

Pripadajuća osnovna neto plata: 998,95 KM

Broj izvršilaca: 1

Mjesto rada: Banja Luka