Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 24.07.2014. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Stručni saradnik za komunalne poslove

Oglas je istekao


Na osnovu člana 24., a u vezi sa članom 74a. Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH („Službene novine Federacije BiH" br. 29/03, 23/04, 39/04, 54/04, 67/05, 8/06 i 4/12) i člana 1. Zakona o primjeni Zakona o državnoj službi u Federaciji Bosne i Hercegovine u Kantonu Sarajevo („Službene novine Kantona Sarajevo", broj 08/11 od 31.03.2011.godine), a na osnovu zahtjeva Općine Ilidža, Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, objavljuje


JAVNI KONKURS
za popunu radnih mjesta državnih službenika u Općini Ilidža
06/698


01. Pomoćnik Općinskog načelnika - rukovodilac Službe za obrazovanje, kulturu, sport i informisanje - 1 (jedan) izvršilac

02. Stručni saradnik za pravne poslove prostornog uređenja - 1 (jedan) izvršilac

03. Stručni saradnik za komunalne poslove - 3 (tri) izvršioca

04. Stručni saradnik -sekretar mjesne zajednice - 1 (jedan) izvršilac


01. Opis poslova: rukovodi Službom i u tom pogledu ima ovlaštenja utvrđena u članu 12. ovog pravilnika i neposredno vrši najsloženije poslove iz nadležnosti službe;inicira izradu nacrta i prijedloga općih akata iz djelokruga Službe;izrađuje prijedloge sufinasiranja osnovnih škola, dječijih ustanova, udruženja građana iz oblasti kulture i sporta;obavlja i druge poslove po nalogu neposrednog rukovodioca iz djelokruga Službe.

02. Opis poslova: vodi upravni postupak i izrađuje prijedloge rješenja i drugih akata iz prostornog uređenja (rješenja o urbanističkoj saglasnosti, odobrenja za građenje i odobrenja za upotrebu objekata);vodi evidenciju o donesenim rješenjima i u saradnji sa Službom za privredu i finansije, stara se o naplati naknada propisanih zakonom i drugim propisima;analizira, inicira, priprema i učestvuje u izradi nacrta i prijedloga općinskih i drugih propisa iz nadležnosti Službe;izrađuje informacije, analize i izvještaje o radu i preduzima mjere na poboljšanju kvaliteta na zakonitom, ažurnom i urednom obavljanju poslova;obavlja i druge poslove po nalogu neposrednog rukovodioca iz djelokruga Službe.

03. Opis poslova: prikuplja i obrađuje informacije iz oblasti komunalnih poslova;izrađuje informativno-analitičke materijale;učestvuje u izradi projekata razvoja komunalne djelatnosti;prati realizaciju projekata iz oblasti komunalne infrastrukture;učestvuje u pripremi analitičko-planske dokumentacije iz oblasti građevinarstva - niskogradnja;obavlja složenije zadatke iz oblasti gradnje i održavanja putne mreže iz nadležnosti općine;izrađuje prijedlog programa ljetnog i zimskog održavanja lokalnih cesta od značaja za općinu i prati realizaciju istog;izrađuje prijedlog kategorizacije lokalnih cesta;koordinira poslovima vezanim za korištenje, održavanje, zaštitu, rekonstrukciju i izgradnju lokalnih cesta;provodi Elaborat održavanja horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije na cestama od značaja za općinu;izrađuje izvještaje o stanju iz oblasti komunalne djelatnosti koju prati;obavlja i druge poslove po nalogu neposrednog rukovodioca iz djelokruga Odsjeka.

04. Opis poslova: u saradnji sa šefom službe inicira i učestvuje u pripremi nacrta i prijedloga općinskih propisa koji se odnose na rad mjesnih zajednica;vrši sve administrativne i tehničke poslove vezane za rad i nadležnosti mjesne zajednice i sve administrativne i tehničke poslove za organe mjesne zajednice (za savjet, zbor građana, sve komisije, mirovno vijeće i dr. organe -piše pozive , vodi zapisnike na sjednicama, izrađuje odluke, zaključke i druge akte koji se donose na sjednicama); vodi evidencije stanovništva, (domicilnih, raseljenih i stranih državljana i povratnika) sa svim podacima o stanovništvu kao što su: podaci o rođenju, nacionalnost, školska sprema, zanimanje, zaposlenost, pripadnost određenoj kategoriji stanovništva - RVI, CŽR, lica s posebnim potrebama i slično i izdaje uvjerenja o činjenicama o kojima vodi evidenciju;redovna korespondencija sa Stručnom službom i preko nje sa drugim organima i institucijama, (dostavlja službene akte i račune mjesne zajednice u Službu, odnosno preuzima od Službe službene akte za mjesnu zajednicu); osigurava potpuno i blagovremeno informisanje članova savjeta mjesne zajednice i građana mjesne zajednice po svim pitanjima koja se tiču rada savjeta, odnosno o svim pitanjima od interesa za građane;vrši plakatiranje raznih obavijesti i javnih poziva od strane drugih subjekata;vrši prijem stranaka i rješava njihove zahtjeve ili ih upućuje nadležnim organima za rješavanje;vrši sve administrativne poslove oko provođenja izbora za izbor savjeta mjesne zajednice; na terenu neposredno prikuplja ili učestvuje u prikupljanju podataka neophodnih ili korisnih za općinske službe, Općinsko vijeće ili njegove komisije;evidentira i izrađuje spiskove ruševnih objekata i evidenciju opasnih - miniranih mjesta i lokaliteta, te evidentira mjesta ugrožena elementarnim nepogodama /poplava, grad i sl;inicira, podstiče, organizuje učešće građana u odlučivanju o lokalnim poslovima koji su od interesa za bolje uslove življenja na području mjesne zajednice kao što su infrastruktura /kanalizacija, izgradnja plinske mreže, uređenje puteva i javnih površina;izrađuje izvještaje o radu i programe rada MZ;vodi poslove odbrane i rukovođenje planom odbrane područja mjesne zajednice;provjera adrese nastanjenja građana po zahtjevu OMO Ilidža;vodi evidenciju jedinice CZ-e;sarađuje sa Policijskom upravom Ilidža i Centrom za socijalni rad Ilidža;čuva i rukuje pečatom mjesne zajednice;odgovoran je za pravilno rukovanje svim instalacijama kao i racionalno korištenje istih u objektu mjesne zajednice;obavlja i sve druge administrativne poslove vezane za rad mjesne zajednice i prate njihovu realizaciju, kao i druge poslove po nalogu neposrednog rukovodioca iz djelokruga Službe.

Uslovi: Pored općih uslova predviđenih članom 25. Zakona o državnoj službi Federacije Bosne i Hercegovine, kandidati trebaju ispunjavati i slijedeće posebne uslove utvrđene Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji, i to:

Za poziciju 01.
- VSS-VII stepen odosno visoko obrazovanje Bolonjskog sistema studiranja I (240 ECTS bodova), II ili III ciklus - pravne , ekonomske, pedagoške, prirodno-matematičke, poljoprivredne, šumarske struke,fakultet sporta i tjelesnog odgoja, fakultet političkih nauka ili filozofski fakultet,
- najmanje pet (5) godina radnog staža u struci nakon sticanja visoke stručne spreme.
- poznavanje rada na računaru.

Za poziciju 02.
- VSS-VII stepen odosno visoko obrazovanje Bolonjskog sistema studiranja I , II ili III ciklus - pravne struke,
- najmanje jedna (1) godina radnog staža u struci nakon sticanja visoke stručne spreme,
- poznavanje rada na računaru.

Za poziciju 03.
VSS-VII stepen odosno visoko obrazovanje Bolonjskog sistema studiranja I , II ili III ciklus - građevinske, arhitektonske ili saobraćajne struke,
- najmanje jedna (1) godina radnog staža u struci nakon sticanja visoke stručne spreme,
- poznavanje rada na računaru.

Za poziciju 04.
VSS-VII stepen stepen odosno visoko obrazovanje Bolonjskog sistema studiranja I , II ili III ciklus -pravne, ekonomske,prorodno matematičke, poljoprivredne, pedagoške struke, fakultet političkih nauka, filozofski fakultet ili fakultet sporta i tjelesnog odgoja,
- najmanje jedna (1) godina radnog staža u struci nakon sticanja visoke stručne spreme,
- poznavanje rada na računaru.


Prijavljivanje na konkurs:

a)Kandidati koji su evidentirani u Registru državnih službenika Federacije BiH koji vodi Agencija za državnu službu Federacije BiH (postojeći državni službenici) prijavljuju se na konkurs dostavljanjem uredno popunjenog prijavnog obrasca Agencije (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Kanton Sarajevo i Bosansko - podrinjski kanton, ulica Hamdije Kreševljakovića br. 19/V ili na web stranici Agencije www.adsfbih.gov.ba ).

1. fakultetsku diplomu (nostrificirana diploma, ukoliko fakultet nije završen u BiH ili je diploma stečena u nekoj od država nastaloj raspadom SFRJ nakon 06.04.1992. godine),
2. potvrdu/uvjerenje o radnom stažu u struci nakon sticanja VSS,
3. dokaz o poznavanju rada na računarima
4. kandidati za radno mjesto stručnog saradnika koji obavljaju poslove namještenika u organu državne službe i koji su stekli VII stepen stručne spreme ili visoko obrazovanje prvog, drugog i trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja, a koji imaju najmanje 5 (pet) godina radnog iskustva u organima državne službe nakon položenog stručnog ispita za namještenika u organima državne službe, dužni su dostaviti i:
- dokaz da su zaposleni u organu državne službe kao namještenici i dokaz o pet (5) godina radnog iskustva u organima državne službe nakon položenog stručnog ispita za namještenika,
- dokaz o položenom stručnom ispitu za namještenika.

Kandidati koji dostave dokaz o položenom stručnom upravnom ispitu, javnom ispitu za državne službenike u institucijama Bosne i Hercegovine ili pravosudnom ispitu izuzimaju se od polaganja ispita općeg znanja.

Napomena: U slučaju da Agencija ne raspolaže podacima koji se odnose na pojedine uslove konkursa, kandidati koji imaju status državnog službenika će biti dužni potrebne dokaze o ispunjavanju uslova konkursa dostaviti Agenciji u roku od 5 dana od dana prijema obavijesti Agencije kojom se traži dostavljanje dokaza.

O datumu, vremenu i mjestu polaganja ispita općeg znanja i stručnog ispita kandidati će biti obavješteni putem web stranice Agencije za državnu službu Federacije BiH. Imena kandidata se ne objavljuju.
Ako kandidat ne pristupi polaganju ispita općeg znanja i/ili polaganju stručnog ispita, smatra će se da je odustao od učešća u konkursnoj proceduri o čemu neće biti pismeno obavješten.

Izabrani kandidati su dužni u roku od 8 dana od dana prijema obavještenja o rezultatima konkursa, dostaviti Agenciji sve dokaze o ispunjavanju općih i posebnih uslova konkursa.

Prijavu na konkurs, odnosno sve tražene dokumente treba dostaviti u roku od 15 dana od objave javnog konkursa u «Službenim novinama FBiH», putem pošte, preporučeno na adresu:

Agencija za državnu službu Federacije BiH
Odjeljenje Agencije za Kanton Sarajevo i Bosansko podrinjski kanton,
ul. Hamdije Kreševljakovića br. 19/V,
71 000 Sarajevo
sa naznakom:

„Javni konkurs za popunu radnih mjesta državnih službenika u Općini Ilidža"

Nepotpune, neuredne i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

Po ovlaštenju direktora
SEKRETAR
Zinka Salihagić, dipl. pravnik