Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 14.12.2014. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Stručni saradnik za knjigovodstvene poslove i poslove planiranja i izvršavanja budžeta

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Sarajevo
Rok prijave:
14.12.2014.


Na osnovu člana 24. Zakona o državnoj službi u Federaciji Bosne i Hercegovine (»Službene novine Federacije BiH», broj: 29/03, 23/04, 39/04, 54/04, 67/05, 8/06 i 4/12), Agencija za državnu službu Federacije BiH, a na zahtjev Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, objavljuje

JAVNI KONKURS
za popunu radnih mjesta državnih službenika u
Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike

06 / 744



01. Stručni saradnik za knjigovodstvene poslove i poslove planiranja i izvršavanja budžeta - 2 (dva) izvršioca
02. Stručni saradnik za pravne i analitičke poslove - 1(jedan) izvršilac
03. Stručni saradnik za provođenje penzijskog i invalidskog osiguranja - 1(jedan) izvršilac

01.Opis poslova: učestvuje u izradi budžeta i finansijakih planova Ministarstva: prati izvršenje budžeta u tekućoj godini; blagovremeno izvještava i upozorava na eventualne probleme koji nastaju u realizaciji budžeta; vrši stručnu obradu sistematskih rješenja od značaja za knjigovodstvene poslove i poslove koji se odnose na planiranje i izvršenje budžeta; prati realizaciju finansijskih poslova; izrađuje nacrte izvještaja o materijalno - finansijskom poslovanju; obavlja i druge poslove koje odredi šef Odsjeka, a koji se odnose na zadatke iz opisa poslova.
Pripadajuća osnovna neto plaća za radno mjesto: 1.226,85 KM

02.Opis poslova: vodi postupak radi utvrđivanja činjenica o kojima se ne vodi službena evidencija i izdaje odgovarajuća uvjerenja o tim činjenicama, prikuplja, sređuje, evidentira, kontroliše i obrađuje podatke prema metodološkim i drugim uputstvima i učestvuje u uspostavljanju baze podataka iz oblasti radnih odnosa, izrađuje analitičke i druge materijale, priprema redovne i periodične informacije iz domena Odsjeka i obavlja i druge poslove po nalogu šefa Odsjeka.
Pripadajuća osnovna neto plaća za radno mjesto: 1.226,85 KM

03.Opis poslova: izrađuje analitičke, informativne i druge materijale u oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja (domaćeg i inostranog); prati i istražuje promjene i pojave u provođenju penzijskog i invalidskog osiguranja i međunarodnih ugovora o socijalnom osiguranju; učestvuje u radu skupova vezanih za oblast penzijskog i invalidskog osiguranja; učestvuje u izradi prijedloga odgovora na delegatska pitanja; izrađuje prijdloge odgovora na pitanja pojedinaca i obavlja i druge poslove po nalogu šefa Odsjeka.
Pripadajuća osnovna neto plaća za radno mjesto: 1.226,85 KM

Uslovi: Pored opštih uslova predviđenih članom 25. Zakona o državnoj službi u Federaciji Bosne i Hercegovine, kandidati trebaju ispunjavati i slijedeće posebne uslove utvrđene Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i to:

Za poziciju 01.
- VSS - VII stepen stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje prvog ili drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja, Ekonomski fakultet
- najmanje 1 (jedna) godina radnog staža u struci
- poznavanje rada na računaru

Za poziciju 02.
- VSS - VII stepen stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje prvog ili drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja, diploma visokog obrazovanja - pravne struke
- najmanje 1 (jedna) godina radnog staža u struci
- poznavanje rada na računaru

Za poziciju 03.
- VSS - VII stepen stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje prvog ili drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja, diploma visokog obrazovanja - pravne struke ili ekonomski fakultet
- najmanje 1 (jedna) godina radnog staža u struci
- poznavanje rada na računaru

Prijavljivanje na konkurs:
a) Kandidati koji su evidentirani u Registru državnih službenika Federacije BiH koji vodi Agencija za državnu službu Federacije BiH (postojeći državni službenici) prijavljuju se na konkurs dostavljanjem uredno popunjenog prijavnog obrasca Agencije (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Kanton Sarajevo i Bosansko - podrinjski kanton, ulica Hamdije Kreševljakovića br. 19/V ili na web stranici Agencije www.adsfbih.gov.ba ).
b) Ostali kandidati dužni su dostaviti sljedeću dokumentaciju (original ili ovjerene kopije):
1. fakultetsku diplomu (nostrificirana diploma, ukoliko fakultet nije završen u BiH ili je diploma stečena u nekoj od država nastaloj raspadom SFRJ nakon 06.04.1992. godine),
2. potvrdu/uvjerenje o radnom stažu na poslovima u struci nakon sticanja VSS,
3. kandidati koji obavljaju poslove namještenika u organu državne službe i koji su stekli VII stepen stručne spreme ili visoko obrazovanje najmanje prvog ciklusa Bolonjskog sistema studiranja koji se vrednuje sa 180 ECTS bodova, dužni su dostaviti i:
- dokaz da su zaposleni u organu državne službe kao namještenici i dokaz o pet (5) godina radnog iskustava u organima državne službe nakon položenog stručnog ispita za namještenika
- dokaz o položenom stručnom ispitu za namještenika
4. dokaz o poznavanju rada na računaru
5. uredno popunjen prijavni obrazac Agencije (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Kanton Sarajevo i Bosansko - podrinjski Kanton Goražde, u Sarajevu ul. Hamdije Kreševljakovića br.19/V, ili na web stranici Agencije www.adsfbih.gov.ba.).

Kandidati koji dostave dokaz o položenom stručnom upravnom ispitu, javnom ispitu za državne službenike u institucijama Bosne i Hercegovine ili pravosudnom ispitu izuzimaju se od polaganja ispita općeg znanja.
Napomena: U slučaju da Agencija ne raspolaže podacima koji se odnose na pojedine uslove konkursa, kandidati koji imaju status državnog službenika će biti dužni potrebne dokaze o ispunjavanju uslova konkursa dostaviti Agenciji u roku od 5 dana od dana prijema obavijesti Agencije kojom se traži dostavljanje dokaza.
O datumu, vremenu i mjestu polaganja ispita općeg znanja i stručnog ispita kandidati će biti obaviješteni putem web stranice Agencije za državnu službu Federacije BiH, www.adsfbih.gov.ba. Imena kandidata se ne objavljuju.
Ako kandidat ne pristupi polaganju ispita općeg znanja i/ili stručnog ispita, smatraće se da je odustao od učešća u konkursnoj procedure, o čemu neće biti pismeno obavješten.
Izabrani kandidat je dužan u roku od 8 dana od dana prijema obavještenja o rezultatima konkursa, dostaviti Agenciji sve dokaze o ispunjavanju općih i posebnih uslova konkursa.
Prijavu na konkurs, odnosno sve tražene dokumente treba dostaviti u roku od 15 dana od objave javnog konkursa u „Službenim novinama FBiH", putem pošte, preporučeno na adresu:

Agencija za državnu službu Federacije BiH
Odjeljenje Agencije za Kanton Sarajevo i Bosansko podrinjski kanton,
ul. Hamdije Kreševljakovića br. 19/v
71000 Sarajevo
sa naznakom:
„Javni konkurs za popunu radnih mjesta državnih službenika u Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike"
Nepotpune, neuredne i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

DIREKTOR

mr. sc. Sead Maslo