Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 29.01.2015. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Stručni saradnik za građenje i obnovu u Sektoru za građenje i obnovu

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Mostar
Rok prijave:
29.01.2015.


Na osnovu čl. 24. i 74a. Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH („Službene novine Federacije BiH", broj: 29/03, 23/04, 39/04, 54/04, 67/05, 8/06 i 4/12), a u vezi sa čl. 1. Uredbe o primjeni Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH u Hercegovačko-neretvanskom kantonu ("Službene novine HNK", broj: 1/12 i 1/14), Agencija za državnu službu Federacije BiH, na zahtjev Ministarstva građenja i prostornog uređenja Hercegovačko-neretvanskog kantona, objavljuje


JAVNI KONKURS
za popunu radnih mjesta državnih službenika u
Ministarstvu građenja i prostornog uređenja Hercegovačko-neretvanskog kantona
2/424





01. Stručni saradnik za upravni postupak u Sektoru prostornog uređenja i planiranja - 1 (jedan) izvršilac
02. Stručni saradnik za građenje i obnovu u Sektoru za građenje i obnovu - 1 (jedan) izvršilac

01. Opis poslova: rješava jednostavne upravne stvari u prvostepenom upravnom postupku (skraćeni upravni postupak); vrši stručnu obradu sistemskih rješenja od značaja za odgovarajuću oblast; vrši izradu analitičkih, informativnih i drugih materijala u okviru propisane metodologije (tipski izvještaji, redovne ili periodične informacije i sl.); vrši praćenje i istraživanje promjena i pojava u odgovarajućoj oblasti i izrada potrebne dokumentacije i drugih materijala o tim pojavama i promjenama; priprema odgovore na predstavke i pritužbe građana; obavlja i druge poslove po nalogu pomoćnika ministra; za svoj rad odgovara ministru i pomoćniku ministra.
02. Opis poslova: vrši izradu analitičkih, informativnih i drugih materijala u okviru propisane metodologije (tipskih izvještaja, redovne ili periodične informacije i sl.); vrši praćenje i istraživanje promjena i pojava u odgovarajućoj oblasti i izrada potrebne dokumentacije i drugih materijala o tim pojavama i promjenama; učestvuje u pripremama za građenje i samom građenju javnih objekata od značaja za Kanton; izrađuje izvještaje o stanju građevinske operative i projektnim poduzećima; prati stanje obnove objekata na području Kantona; obrađuje podatke o potrebama obnove građevinskih objekata na području Kantona; prikuplja i izrađuje datoteku podataka, ratom oštećenih objekata na području Kantona; obavlja i druge poslove po nalogu pomoćnika ministra; za svoj rad odgovara ministru i pomoćniku ministra.

Uslovi: Pored opštih uslova predviđenih čl. 25. Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH, kandidati trebaju ispunjavati i sljedeće posebne uslove, utvrđene Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji, načinu rada i sistematizaciji poslova Ministarstva građenja i prostornog uređenja Hercegovačko-neretvanskog kantona, i to:
Za poziciju 01:
- VSS, VII stepen stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje prvog obrazovnog ciklusa Bolonjskog sistema studiranja, pravne struke
- najmanje 1 (jedna) godina radnog iskustva u struci, nakon završene VSS
Za poziciju 02:
- VSS, VII stepen stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje prvog obrazovnog ciklusa Bolonjskog sistema studiranja, građevinske ili arhitektonske struke
- najmanje 1 (jedna) godina radnog iskustva u struci, nakon završene VSS

Prijavljivanje na konkurs:
a) Kandidati koji su evidentirani u Registru državnih službenika Federacije BiH koji vodi Agencija za državnu službu Federacije BiH (postojeći državni službenici) prijavljuju se na konkurs dostavljanjem uredno popunjenog prijavnog obrasca Agencije (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Hercegovačko-neretvanski i Zapadnohercegovački kanton, Adema Buća bb, 88000 Mostar, ili na web stranici Agencije za državnu službu FBiH www.adsfbih.gov.ba).
b) Ostali kandidati dužni su dostaviti sljedeću dokumentaciju (original ili ovjerene kopije):
1. fakultetska diploma (nostrifikovana diploma, ukoliko fakultet nije završen u BiH ili je diploma stečena u nekoj od država nastaloj raspadom SFRJ, nakon 06.04.1992. godine)
2. potvrda/uvjerenje o radnom iskustvu/stažu u struci nakon sticanja VSS
3. kandidati koji obavljaju poslove namještenika u organu državne službe i koji su stekli VII stepen stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje prvog obrazovnog ciklusa Bolonjskog sistema studiranja, dužni su dostaviti:
- dokaz da su zaposleni u organu državne službe kao namještenici i dokaz o pet godina radnog iskustva u organima državne službe nakon položenog stručnog ispita za namještenika
- dokaz o položenom stručnom ispitu za namještenika
4. popunjen prijavni obrazac Agencije za državnu službu FBiH (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Hercegovačko-neretvanski i Zapadnohercegovački kanton, Adema Buća bb, 88000 Mostar, ili na web stranici Agencije za državnu službu
FBiH, www.adsfbih.gov.ba).

Kandidati koji dostave dokaz o položenom stručnom upravnom ispitu, javnom ispitu za državne službenike u institucijama Bosne i Hercegovine ili pravosudnom ispitu izuzimaju se od polaganja ispita opšteg znanja.
Napomena: U slučaju da Agencija ne raspolaže podacima koji se odnose na pojedine uslove konkursa, kandidati koji imaju status državnog službenika će biti dužni potrebne dokaze o ispunjavanju uslova konkursa dostaviti Agenciji u roku od 5 dana od dana prijema obavjesti Agencije kojom se traži dostavljanje dokaza.

O datumu, vremenu i mjestu polaganja ispita opšteg znanja i stručnog ispita kandidati će biti obavješteni putem web stranice Agencije za državnu službu Federacije BiH, www.adsfbih.gov.ba. Imena kandidata se ne objavljuju.
Ako kandidat ne pristupi polaganju ispita opšteg znanja ili polaganju stručnog ispita, smatrat će se da je odustao od učešća u proceduri javnog konkursa, o čemu neće biti pismeno obavješten.

Izabrani kandidati su dužni u roku od 8 dana od dana prijema obavještenja o rezultatima konkursa, dostaviti Agenciji sve dokaze o ispunjavanju uslova konkursa.

Prijavu na konkurs, odnosno sve tražene dokumente treba dostaviti u roku od 15 dana od dana objave javnog konkursa u Službenim novinama Federacije BiH, putem pošte, preporučeno na adresu:



Agencija za državnu službu FBIH
Odjeljenje Agencije za Hercegovačko-neretvanski i Zapadnohercegovački kanton
Adema Buća bb, 88 000 Mostar
sa naznakom :
„Javni konkurs za popunu radnih mjesta državnih službenika u
Ministarstvu građenja i prostornog uređenja Hercegovačko-neretvanskog kantona"

Nepotpune, neuredne i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

DIREKTOR

mr. sc. Sead Maslo