Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 01.05.2019. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Stručni saradnik pripremnog postupka u vijeću za upravne sporove u Sekretarijatu Upravnog odjeljenja

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Sarajevo
Rok prijave:
01.05.2019.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Na osnovu člana 11. stav 1. tačka g) Zakona o Sudu Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“, broj: 49/09, 74/09 i 97/09), člana 1. Poslovnika o radu Suda BiH („Službeni glasnik BiH“, broj: 82/05, 60/11 i 25/17), člana 8. Zakona o radu u institucijama BiH („Službeni glasnik BiH“, broj: 26/04, 7/05, 48/05, 60/10, 32/13 i 93/17), a u vezi sa Odlukama o potrebi prijema zaposlenika broj: Su: 03-1920/19 i Su: 03-1920-1/19 od 23.04.2019. godine, raspisuje se



J A V N I O G L A S
za popunjavanje upražnjenih radnih mjesta u
Sudu Bosne i Hercegovine


Stručni saradnik Pravnog odjeljenja Ureda registrara
Stručni saradnik pripremnog postupka u vijeću za upravne sporove u Sekretarijatu Upravnog odjeljenja



2. Stručni saradnik pripremnog postupka u vijeću za upravne sporove u Sekretarijatu Upravnog odjeljenja

Opis poslova: obavlja poslove pripreme po tužbama, evidentira sudsku praksu u upravnim sporovima i po potrebi referiše sudijama i pravnim savjetnicima; vrši ocjenu urednosti podneska i potpunosti predmeta za postupanje i u vezi s tim uzima potrebne izjave od stranaka; stara se o otklanjanju eventualnih nedostataka u predmetima i podnescima upućenim Sudu i kompletiranju spisa; raspoređuje podneske stranaka koji se odnose na upravne predmete i stara se o zahtjevima stranaka koji proizilaze iz istih, a sve uz konsultaciju predsjednika vijeća; vrši i druge poslove koje odredi predsjednik Suda, predsjednik vijeća za upravne sporove i generalni sekretar.

Posebni uslovi: završen pravni fakultet (visoka stručna sprema ili završen prvi ciklus školovanja dodiplomskog studija koji je vrednovan sa najmanje 240 ECTS bodova); položen stručni upravni ispit; 1 (jedna) godina radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima.

Broj izvršilaca:

1 (jedan) na određeno vrijeme – do 31.12.2019. godine


Uz prijavu na javni oglas, koja sadrži kratku biografiju, adresu i kontakt telefon, kandidati trebaju dostaviti original ili ovjerene kopije sljedećih dokumenata:

Diplomu o završenom fakultetu (nostrifikovanu diplomu ukoliko fakultet nije završen u BiH ili je diploma stečena u nekoj drugoj državi nakon 06.04.1992. godine);
Uvjerenje o položenom stručnom upravnom ispitu, (mogu se prijaviti i kandidati koji nemaju položen stručni upravni ispit, uz obavezu polaganja ispita nakon zasnivanja radnog odnosa, u Zakonom predviđenom roku);
Potvrdu o radnom iskustvu;
Izvod iz matične knjige rođenih;
Uvjerenje o državljanstvu Bosne i Hercegovine, ne starije od šest mjeseci;
Izjavu kandidata da nije obuhvaćen odredbom člana IX stav 1. Ustava Bosne i Hercegovine.


Ukoliko se kandidat prijavljuje na više pozicija, potrebno je dostaviti prijavu za svaku poziciju, s tim da je ovjerene fotokopije dokumenata dovoljno dostaviti uz prijavu za jednu od pozicija, a u ostalim prijavama dokumentacija ne mora biti ovjerena. U ovakvim slučajevima potrebno je staviti napomenu da se ovjerena dokumentacija nalazi u prijavi za poziciju broj: ...

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Prijem zaposlenika će se obaviti uz obavezno provođenje prethodne provjere znanja kandidata.

Po završetku izborne procedure, odabrani kandidati su dužni dostaviti ljekarsko uvjerenje o zdravstvenoj i radnoj sposobnosti za obavljanje poslova navedenog radnog mjesta, kao i uvjerenje da protiv kandidata nije pokrenut krivični postupak za krivično djelo za koje je predviđena kazna zatvora tri i više godina.

Napomena za sve kandidate:

Pored posebnih uslova navedenih u javnom oglasu, kandidati moraju ispunjavati i opće uslove propisane članom 10. Zakona o radu u institucijama BiH.

Na web stranici Suda Bosne i Hercegovine /www.sudbih.gov.ba/, na mjestu namjenjenom za objavu konkursa, nalaze se smjernice za kandidate koji se prijavljuju na oglase pred ovim Sudom.

Javni oglas je otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama.

Prijave na javni oglas podnose se na adresu:



Sud Bosne i Hercegovine
Ul. Kraljice Jelene br. 88
71 000 S a r a j e v o
sa naznakom:
„Javni oglas za popunjavanje upražnjenog radnog mjesta broj...“
Vrsta posla:
stalni radni odnos, rad na određeno vrijeme

O zaposleniku

Minimalna stručna sprema:
Fakultet