Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 20.08.2020. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Stručna grupa predmeta za zanimanje kozmetički tehničar

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Vukosavlje
Rok prijave:
20.08.2020.

O poslu

Opis radnog mjesta:
JU OŠ SREDNJOŠКOLSКI CENTAR “NIКOLA TESLA” VUКOSAVLJE
OMLADINSКA BB
Tel: 053-707-377
E-mail: [email protected]
JAVNI К O N К U R S
za popunu upražnjenih radih mjesta

I- Na određeno vrijeme , sa radnim iskustvom i položenim stručnim ispitom za rad u nastavi do kraja školske 2020/2021.godine, potrebni nastavnici za sljedeće nastavne predmete:

1. Fizičko vaspitanje…………………………………. 2 časa sedmično (1 izvršilac),
2. Fizika (4) + Tehnička fizika (2)……………… 6 časova sedmično (1 izvršilac),
3. Matematika……………………………………………. 18 časova sedmično (1 izvršilac),
4. Matematika…………………………………………….. 4 časa sedmično (1 izvršilac),
5. Stručna grupa predmeta za zanimanje kozmetički tehničar (4 časa teoretske nastave + 6 časova praktične nastave, četvtrti stepen)………… 10 časova sedmično (1 izvršilac)
6. Estetsko-korektivna kozmetika i estetika struke (2+2)…………….. 4 časa sedmično (1 izvršilac),
7. Medicinska grupa predmeta (doktor medicine)……………… 6 časova sedmično (1 izvršilac),
8. Mašinska grupa predmeta-diplomirani mašinski inženjer (16 časova teoretske nastave + 6 časova praktične nastave, četvrti stepen)……… 22 časa sedmično ( 1 izvršilac),
9. Informatička grupa predmenta……………… 10 časova sedmično (1 izvršilac),
10. Pravoslavna vjeronauka………………………….. 7 časova sedmično (1 izvršilac),
11. Islamska vjeronauka………………. ……………….3 časa sedmično (1 izvršilac)

– Na određeno vrijeme (do povratka radnice sa porodiljskog bolovanja, a najduže do 31.12.2020. godine), potreban nastavnik za sljedeći nastavni predmet:
1. Demokratija i ljudska prava………………….. 6 časova sedmično (1 izvršilac).

OPŠTI I POSEBNI USLOVI ZA PRIJEM U RADNI ODNOS
Opšti uslovi propisani Zakonom o radu („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj:01/16 i 66/18) i Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj: 24/19), koje kandidati treba da ispunjavaju su:
-Da je državljanin Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, što dokazuje uvjerenjem o državljanstvu;
-Da je punoljetan, što se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili kopijom lične karte;
-Da je radno sposoban, što se dokazuje ljekarskim uvjerenjem koje ne može biti starije od šest mjeseci i koje prilaže samo izabrani kandidat, nakon izvršenog izbora po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa;
-Da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava (za izabranog kandidata škola pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa).
-Uvjerenje o podacima iz posebnog registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorišćavanja djece (za izabranog kandidata škola pribavlja službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa)..
-Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Pored opštih uslova, kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove propisane članom 104.Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj: 41/18 i 35/20) i Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj: 29/12, 80/14 i 83/15) i to:
-Da ima odgovarajući nivo obrazovanja – završen prvi ciklus studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju , sa ostvarenih najmanje 240 ECTS bodova ili ekvivalent i stručno zvanje u određenoj oblasti ,
-Da ima ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima,
-Da ima položen stručni ispit za rad u nastavi.

Pravo učešća na konkursu imaju i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj: 41/18 i 35/20) ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika (član 106.stav 9. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju).
Ukoliko se na konkurs ne prijave kandidati koji imaju položen stručni ispit za rad u nastavi, razmatraće se i prijave kandidata koji nemaju položen stručni ispit, ali imaju jednu godinu radnog staža u struci, ukoliko ispunjavaju ostale uslove propisane Zakonom (član 104.stav 7. i 8.Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju).

Potrebna dokumentacija:
Uz prijavu na konkurs, potpisanu od strane kandidata koji se prijavljuje na konkurs, potrebno je dostaviti i sljedeće dokumente:
-Uvjerenje o državljanstvu,
-Izvod iz matične knjige rođenih,
-Ovjerena foto-kopija diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent,
-Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za rad u nastavi.
-Uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat za nastavnika koji u toku studija nije položio pedagoško-psihološku i didaktičko – metodičku grupu predmeta.
-Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveze polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa pravilnikom kojim se reguliše polaganje stručnog ispita.
-Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena,
-Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica.
-Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca, koje treba da sadrži: vrstu posla, stepen stručne spreme i dužinu ostvarenog radnog staža po vrstama posla,
-Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odrbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske(ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice pogunulog borca).
-Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske (ako se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida),
-Uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske (ako se radi o kandidatu iz kategorije borca),
-Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Ljekarsko uvjerenje o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti za rad sa učenicima, koje nije starije od 6 mjeseci dostavlja kandidat koji bude izbaran po konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa.
Кandidati su obavezni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.
Кandidati su obavezni na prijavi navesti sve dokumente koje dostavljaju uz prijavu.
Bodovanje i izbor kandidata izvršiće se u skladu sa Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinu bodovanja kriterijuma za prijem („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj: 24/19).

Testiranje i intervju sa kandidatima koji ispunjavaju uslove konkursa i koji dostave potpune i blagovremene prijave obaviće se 26.8.2020.godine, u 10,00 časova u prostorijama škole.
Spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa škola će objaviti na oglasnoj tabli škole dana 24.8.2020.godine.
Кandidati neće posebno biti pozivani na testiranje i intervju, a ako se ne pojave na testiranju ili intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs.
Кonkurs ostaje otvoren osam (8) dana od dana objavljivanja u dnevnom listu „Glas Srpske“.
Škola će pisanim putem obavijestiti sve učesnike konkursa o rezultatima konkursa u roku od osam (8) dana od dana donošenja odluke.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom, u zatvorenoj koverti, dostaviti lično u sekretarijat škole ili slati na adresu:
JU SREDNJOŠКOLSКI CENTAR „NIКOLA TESLA“ , Ul. Omladinska bb, 74470 VUКOSAVLJE, sa naznakom „PRIJAVA NA КONКURS za radno mjesto _______________“.
Neblagovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati.

O zaposleniku

Minimalna stručna sprema:
Fakultet