Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 04.12.2014. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Sekretar Uprave

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Sarajevo
Rok prijave:
04.12.2014.


Na osnovu člana 24. Zakona o državnoj službi u Federaciji Bosne i Hercegovine (»Službene novine Federacije BiH», broj: 29/03, 23/04, 39/04, 54/04, 67/05, 8/06 i 4/12), Agencija za državnu službu Federacije BiH, a na zahtjev Federalne uprave za inspekcijske poslove, objavljuje



JAVNI KONKURS
za popunu radnih mjesta državnih službenika u
Federalnoj upravi za inspekcijske poslove

06 / 716



01. Sekretar Uprave - 1 (jedan) izvršilac
02. Glavni federalni tehnički inspektor - 1 (jedan) izvršilac
03. Federalni sanitarni inspektor za nadzor nad otrovima - 1 (jedan) izvršilac
04. Federalni tržišni inspektor - 1 (jedan) izvršilac

01.Opis poslova: Obavlja poslove od značaja za unutrašnju organizaciju i rad Uprave i u tom cilju koordinira i usmjerava rad svih osnovnih organizacionih jedinica koje postoje u Upravi, a koje su predviđene u članu 4. Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji. U ostvarivanju funkcija iz stava 1. člana 41.Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji sekretar Uprave ima ovlaštenja da koordinira rad svih osnovnih organizacionih jedinica i u tom pogledu ostvaruje neposrednu saradnju sa svim rukovodiocima osnovnih organizacionih jedinica, preduzima mjere kojima se obezbjeđuje realizacija poslova iz nadležnosti Uprave, a prvenstveno poslova koji su utvrđeni u godišnjem programu rada Uprave, obezbjeđuje izvršavanje poslova po nalogu direktora Uprave, direktora Uprave redovno usmeno i pismeno upoznaje o stanju i problemima u vršenju planiranih poslova i da predlaže direktoru preduzimanje potrebnih mjera na rješavanju postojećih problema i da na taj način pomaže direktoru u rukovođenju Upravom. Navedene poslove sekretar Uprave ostvaruje u dogovoru sa rukovodiocima svih osnovnih organizacionih jedinica, a rukovodioci tih jedinica su obavezni postupiti po dogovoru koji je utvrđen sa sekretarom Uprave. Sekretar uprave potpisuje pojedinačna akta iz nadležnosti Uprave za koja je ovlašten rješenjem direktora Uprave, u saradnji sa rukovodiocima osnovnih organizacionih jedinica, putem Sektora za tehničku podršku i plansko - analitičke poslove, objedinjava godišnji program rada Uprave i, nakon razmatranja na Stručnom kolegiju, dostavlja ga direktoru na usvajanje, objedinjava izvještaje, informacije i druge materijale iz nadležnosti Uprave koje izrađuju rukovodioci osnovnih organizacionih jedinica u pitanjima iz nadležnosti jedinice kojom rukovode i te materijale dostavlja direktoru na dalji postupak, odgovoran je za korištenje finansijskih, materijalnih i ljudskih potencijala koji su mu povjereni i obavlja i druge poslove koje mu odredi direktor Uprave koji se odnose na poslove iz nadležnosti sekretara Uprave.
Pripadajuća osnovna neto plaća za radno mjesto: 1.953,00 KM
02.Opis poslova: Neposredno rukovodi Inspektoratom i u tom pogledu ima ovlaštenja utvrđena u članu 44. Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji, neposredno obavlja najsloženije inspekcijske nadzore kod subjekata nadzora na osnovu zakona i drugih propisa kojima su utvrđene nadležnosti Inspektorata; utvrđuje plan i program rada inspekcije i obezbjeđuje njegovu realizaciju, uz pribavljanje mišljenja nadležnog federalnog ministarstva kojem podnosi mjesečni izvještaj o obavljenom inspekcijskom nadzoru, vrši inspekcijski nadzor po nalogu direktora Uprave, obavlja i druge poslove iz nadležnosti Inspektorata koje mu odredi direktor Uprave.
Pripadajuća osnovna neto plaća za radno mjesto: 2.129,40 KM

03.Opis poslova: vrši neposredan inspekcijski nadzor kod subjekata nadzora na osnovu ovlaštenja utvrđenih Zakonom o inspekcijama u Federaciji Bosne i Hercegovine i na osnovu zakona i drugih propisa kojima je utvrđena nadležnost Inspektorata, obavlja i druge poslove iz nadležnosti organizacione jedinice po nalogu glavnog federalnog inspektora.
Pripadajuća osnovna neto plaća za radno mjesto: 1.760,85 KM
04. vrši neposredan inspekcijski nadzor kod subjekata nadzora na osnovu ovlaštenja utvrđenih Zakonom o inspekcijama u Federaciji Bosne i Hercegovine i na osnovu zakona i drugih propisa kojima je utvrđena nadležnost Inspektorata, obavlja i druge poslove iz nadležnosti organizacione jedinice po nalogu glavnog federalnog inspektora.
Pripadajuća osnovna neto plaća za radno mjesto: 1.760,85 KM

Uslovi: Pored opštih uslova predviđenih članom 25. Zakona o državnoj službi u Federaciji Bosne i Hercegovine, kandidati trebaju ispunjavati i slijedeće posebne uslove utvrđene Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i to:
Za poziciju 01.
- VSS /VII stepen stručne spreme, odnosno viskoko obrazovanje prvog ciklusa ( koji se vrednuje sa 240 ECTS bodova) ili drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja, dipoloma visokog obrazovanja - pravne struke, ekonomski ili fakultet političkih nauka,
- najmanje šest (6) godina radnog staža u struci
- poznavanje rada na računaru

Za poziciju 02.
- VSS /VII stručne spreme, odnosno viskoko obrazovanje prvog ciklusa ( koji se vrednuje sa 240 ECTS bodova) ili drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja, elektrotehnički, mašinski, rudarski ili geološki fakultet.
- najmanje pet (5) godina radnog staža u struci u elektroenergetici, elektroenergetskim postrojenjima, termoenergetici, termoenergetskim postrojenjima, posudama pod pritiskom, eksploataciji mineralnih sirovina i poslovima tehničkog rukovođenja u rudarstvu i jamskim objektima sa metanom i opasnom ugljenom prašinom ili geološkim istraživanjima i eksploatacijskim geološkim istraživanjima
- položen stručni ispit iz oblasti svoje struke
- položen stručni inspektorski ispit
- poznavanje rada na računaru
- položen vozački ispit „B" kategorije

Za poziciju 03.
- VSS /VII stepen stručne spreme, odnosno viskoko obrazovanje prvog ciklusa ( koji se vrednuje sa 240 ECTS bodova) ili drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja, medicinski, stomatološki, farmaceutski, prirodno - matematički fakultet - smjer hemija ili fakultet zdravstvenih studija - studij sanitarnog inženjera
- najmanje tri (3 ) godine radnog staža u struci
- položen stručni inspektorski ispit
- poznavanje rada na računaru
- položen vozački ispit „B" kategorije

Za poziciju 04.
- VSS /VII stepen stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje prvog ciklusa ( koji se vrednuje sa 240 ECTS bodova) ili drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja diploma visokog obrazovanja - pravne struke, ekonomski, veterinarski, poljoprivredni, hemijsko-tenološki, mašinski, prirodno matematički ili elektrotehnički fakultet.
- najmanje tri (3) godine radnog staža u struci.
- položen stručni inspektorski ispit
- poznavanje rada na računaru
- položen vozački ispit „B" kategorije

Prijavljivanje na konkurs:
a) Kandidati koji su evidentirani u Registru državnih službenika Federacije BiH koji vodi Agencija za državnu službu Federacije BiH (postojeći državni službenici) prijavljuju se na konkurs dostavljanjem uredno popunjenog prijavnog obrasca Agencije (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Kanton Sarajevo i Bosansko - podrinjski kanton, ulica Hamdije Kreševljakovića br. 19/V ili na web stranici Agencije www.adsfbih.gov.ba ).
b) Ostali kandidati dužni su dostaviti sljedeću dokumentaciju (original ili ovjerene kopije):
1. fakultetsku diplomu (nostrificirana diploma, ukoliko fakultet nije završen u BiH ili je diploma stečena u nekoj od država nastaloj raspadom SFRJ nakon 06.04.1992. godine),
2. potvrdu / uvjerenje o radnom stažu na poslovima u struci nakon sticanja VSS, a
za poziciju 02. potvrda/uvjerenje da ima pet godina radnog staža u struci u elektroenergetici, elektroenergetskim postrojenjima, termoenergetici, termoenergetskim postrojenjima, posudama pod pritiskom, eksploataciji mineralnih sirovina i poslovima tehničkog rukovođenja u rudarstvu i jamskim objektima sa metanom i opasnom ugljenom prašinom ili geološkim istraživanjima i eksploatacijskim geološkim istraživanjima, nakon sticanja VSS
3. uvjerenje o položenom stručnom ispitu iz oblasti svoje struke (pozicija 02.)
4. dokaz o položenom stručnom inspektorskom ispitu (pozicija 02., 03. i 04)
5. dokaz o položenom vozačkom ispitu „B" kategorije (pozicija 02., 03. i 04.)
6. dokaz o poznavanju rada na računaru
7. uredno popunjen prijavni obrazac Agencije (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Kanton Sarajevo i Bosansko - podrinjski Kanton Goražde, u Sarajevu ul. Hamdije Kreševljakovića br.19/V, ili na web stranici Agencije www.adsfbih.gov.ba.).
Napomena:Izabrani kandidati koji nemaju položen stručni inspektorski ispit isti su dužni položiti nakon stupanja na snagu propisa Vlade Federacije BiH (čl. 61. stav 1. Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Federalne uprave za inspekcijske poslove).
Kandidati koji dostave dokaz o položenom stručnom upravnom ispitu, javnom ispitu za državne službenike u institucijama Bosne i Hercegovine ili pravosudnom ispitu izuzimaju se od polaganja ispita općeg znanja.
U slučaju da Agencija ne raspolaže podacima koji se odnose na pojedine uslove konkursa, kandidati koji imaju status državnog službenika će biti dužni potrebne dokaze o ispunjavanju uslova konkursa dostaviti Agenciji u roku od 5 dana od dana prijema obavijesti Agencije kojom se traži dostavljanje dokaza.
O datumu, vremenu i mjestu polaganja ispita općeg znanja i stručnog ispita kandidati, koji ispunjavaju uslove konkursa, bit će obaviješteni putem web stranice Agencije za državnu službu Federacije BiH, www.adsfbih.gov.ba. Imena kandidata se ne objavljuju.
Ako kandidat ne pristupi polaganju ispita općeg znanja i/ili polaganju stručnog ispita, smatraće se da je odustao od učešća u konkursnoj proceduri, o čemu neće biti pismeno obavješten.
Izabrani kandidat je dužan u roku od 8 dana od dana prijema obavještenja o rezultatima konkursa, dostaviti Agenciji sve dokaze o ispunjavanju općih i posebnih uslova konkursa.
Prijavu na konkurs, odnosno sve tražene dokumente treba dostaviti u roku od 15 dana od objave javnog konkursa u «Službenim novinama FBiH», putem pošte, preporučeno na adresu:



Agencija za državnu službu Federacije BiH
Odjeljenje Agencije za Kanton Sarajevo i Bosansko podrinjski kanton,
ul. Hamdije Kreševljakovića br. 19/v
71000 Sarajevo
sa naznakom:
„Javni konkurs za popunu radnih mjesta državnih službenika u Federalnoj upravi za inspekcijske poslove"
Nepotpune, neuredne i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.



DIREKTOR

mr. sc. Sead Maslo