Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 06.11.2014. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Sekretar Općinskog organa uprave

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Fojnica
Rok prijave:
06.11.2014.


Na osnovu člana 24., a u vezi sa članom 74a. Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH ("Službene novine Federacije BiH", br. 29/03, 23/04, 39/04, 54/04, 67/05, 8/06 i 4/12), i člana 1. Zakona o preuzimanju Zakona o državnoj službi u Federaciji Bosne i Hercegovine („Službene novine Srednjobosanskog kantona/Kantona Središnja Bosna" broj: 7/11), Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, na zahtjev Općine Fojnica, objavljuje

JAVNI KONKURS
za popunu radnih mjesta državnih službenika u Općini Fojnica


5 / 433


01. Sekretar Općinskog organa uprave - 1 (jedan) izvršilac
02. Pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu i stambeno-komunalne poslove - 1 (jedan) izvršilac
03. Stručni saradnik za stambeno-komunalne poslove - 1 (jedan) izvršilac

01. Opis poslova: sekretar Općine ovlaštenja iz svoje mjerodavnosti vrši na taj način što koordinira i usmjerava rad svih općinskih službi za upravu u cilju realizacije poslova koji su utvrđeni u programu rada Općine i osigurava izvršavanje poslova po nalogu načelnika Općine, upoznaje načelnika Općine o stanju i problemima u vršenju planiranih poslova, te predlaže preduzimanje potrebnih mjera i na taj način pomaže načelniku Općine u rukovođenju Općinom, u skladu sa svojim ovlaštenjima vrši: izradu nacrta i drugih propisa i općih akata čija izrada nije u djelokrugu drugih službi i državnih službenika, razmatra prijedloge akata i upućuje Vijeću i daje mišljenja na ta akta u pogledu njihove usklađenosti sa ustavima i zakonima, prati izvršavanje općih propisa i drugih akata iz djelokruga Vijeća, priprema programe rada Vijeća i njegovih tijela, pomaže predsjedatelju Vijeća i radnih tijela u organiziranju i pripremanju sjednica, upozorava Općinsko vijeće i njegova radna tijela na obavezu poštivanja ustavnosti i zakonitosti u donošenju odluka, zaključaka i inicijativa, odgovoran je za blagovremeno objavljivanje "Službenih novina Općine Fojnica", izrađuje zaključke, inicijative i drugo sa sjednica Općinskog vijeća i dostavlja ih mjerodavnim organima i institucijama, stara se o informiranju javnosti u svezi sa radom Općinskog vijeća, učestvuje u izradi ugovora u kojima je Općina ugovarač, pribavlja potrebne informacije od službi za upravu za potrebe Općinskog vijeća i predsjedatelja Općinskog vijeća, obavlja i druge poslove po nalogu Općinskog načelnika i predsjedatelja Općinskog vijeća.

02. Opis poslova: utvrđuje program rada službe i odgovoran je za njegovo izvršavanje programa rada općinskog načelnika iz djelokruga službe, priprema odluke, druge propise i opće akte iz djelokruga rada službe, priprema izvješća, informacije i druge materijale za općinskog načelnika i Općinsko vijeće iz djelokruga službe, izvršavanje propisa koji se odnose na civilnu zaštitu, koordinacija zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara, poslove zaštite i otkrivanja od eksplozivnih minskih sredstava, poslove osmatranja, obavještavanja i uzbunjivanja, obavlja najsloženije poslove iz djelokruga službe, odgovoran je i za obavljanje drugih poslova koji nisu u nadležnosti drugih općinskih službi, odgovoran je za rad službe i oblast za koju je služba osnovana, predlaže načelniku Općine najbolja rješenja iz oblasti za koju je zadužen, priprema odgovore na vijećnička pitanja, potpisuje rješenja iz oblasti CZ, izrađuje elaborate za izvođenje vježbi CZ i odgovoran je za popunu struktura ljudstvom, MTS-om i opremom, obavlja i druge poslove po nalogu načelnika Općine, obavlja kontrolu primjene propisa iz oblasti svih inspekcija koje rade po općinskim propisima, obavještava općinskog načelnika o radu inspekcija i stanju u oblasti inspekcija, prati izvršavanje programa rada inspekcija i neposredno kontrolira rad inspektora, vrši redovitu komunikaciju sa sudskim i drugim organima radi praćenja rješavanja podnesenih prijava, izrađuje analize, izvješća, informacije i druge materijale iz oblasti inspekcije, obavlja najsloženije poslove iz djelokruga službe, odgovoran je i za obavljanje drugih poslova koji nisu u djelokrugu drugih općinskih službi, odgovoran je za rad službe i oblast za koju je služba osnovana, predlaže načelniku Općine najbolja rješenja iz oblasti iz koje je zadužen, priprema odgovore na vijećnička pitanja, sačinjava plan zajedničkih kontrola sa kantonalnom i federalnom inspekcijom, prati izvršenje rješenja inspektora.

03. Opis poslova: vodi upravni postupak po osnovu privatizacije, restitucije, kupovine, prodaje i korištenja općinske imovine, priprema prijedloge i izrađuje rješenja iz djelokruga nadležnosti radnih tijela Općinskog vijeća i zajedno sa pomoćnikom u svojstvu stručnog lica prisustvuje radu tih tijela, koordinira aktivnosti na uspostavi održavanja zajedničkih prostorija u stambenim zgradama, kooridinira saradnju sa komunalnim preduzećem, izrađuje i kooridnira izvršenje planova održavanja javnih površina i puteva, sastavlja izvještaje vezano za stanje u oblasti stambeno-komunalnih poslova.

Uslovi: Pored opštih uslova predviđenih članom 25. Zakona o državnoj službi u Federaciji Bosne i Hercegovine, kandidati trebaju ispunjavati i slijedeće posebne uslove, utvrđene u Pravilniku o unutrašnjoj organizaciji, i to:
Za poziciju 01:
- VSS - VII stepen stručne spreme ili prvi (sa najmanje 240 ECTS bodova) ili drugi ili treći ciklus visokog obrazovanja Bolonjskog sistema studiranja - pravnog smjera,
- najmanje 6 (šest) godina radnog staža nakon sticanja visoke stručne spreme, odnosno visokog obrazovanja,
Za poziciju 02:
- VSS - VII stepen stručne spreme ili prvi (sa najmanje 240 ECTS bodova) ili drugi ili treći ciklus visokog obrazovanja Bolonjskog sistema studiranja - društvenog smjera,
- najmanje 5 (pet) godina radnog staža nakon sticanja visoke stručne spreme, odnosno visokog obrazovanja,
- poznavanje rada na računaru,
Za poziciju 03:
- VSS - VII stepen stručne spreme ili prvi ili drugi ili treći ciklus visokog obrazovanja Bolonjskog sistema studiranja - pravnog smjera,
- najmanje 1 (jedna) godina radnog staža nakon sticanja visoke stručne spreme, odnosno visokog obrazovanja,
- poznavanje rada na računaru.
Prijavljivanje na konkurs:
a) Kandidati koji su evidentirani u Registru državnih službenika Federacije BiH koji vodi Agencija za državnu službu Federacije BiH (postojeći državni službenici) prijavljuju se na konkurs dostavljanjem uredno popunjenog prijavnog obrasca Agencije (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Zeničko-dobojski i Srednjobosanski kanton, Kučukovići broj 2., Zenica, ili na web stranici Agencije www.adsfbih.gov.ba).
b) Ostali kandidati dužni su dostaviti sljedeću dokumentaciju (original ili ovjerene kopije):
1. fakultetsku diplomu (nostrificirana diploma, ukoliko fakultet nije završen u BiH ili je diploma stečena u nekoj od država nastaloj raspadom SFRJ nakon 06.04.1992. godine),
2. potvrdu/uvjerenje o radnom stažu nakon sticanja visoke stručne spreme, odnosno visokog obrazovanja,
3. dokaz o poznavanju rada na računaru (za pozicije 02. i 03.)
4. popunjen prijavni obrazac Agencije za državnu službu Federacije BiH (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Zeničko-dobojski i Srednjobosanski kanton, Kučukovići broj 2., Zenica, ili na web stranici Agencije www.adsfbih.gov.ba).
Kandidati koji dostave dokaz o položenom stručnom upravnom ispitu, javnom ispitu za državne službenike u institucijama Bosne i Hercegovine ili pravosudnom ispitu izuzimaju se od polaganja ispita općeg znanja.

Napomena: U slučaju da Agencija ne raspolaže podacima koji se odnose na pojedine uslove konkursa, kandidati koji imaju status državnog službenika će biti dužni potrebne dokaze o ispunjavanju uslova konkursa dostaviti Agenciji u roku od 5 dana od dana prijema obavijesti Agencije kojom se traži dostavljanje dokaza.

O datumu, vremenu i mjestu polaganja ispita općeg znanja i stručnog ispita kandidati, će biti obavješteni putem web stranice Agencije za državnu službu Federacije BiH, www.adsfbih.gov.ba. Imena kandidata se ne objavljuju.

Ako kandidat ne pristupi polaganju ispita općeg znanja i/ili stručnog ispita smatraće se da je odustao od učešća u konkursnoj proceduri o čemu neće biti pismeno obaviješten.

Izabrani kandidati su dužni u roku od 8 dana od dana prijema obavještenja o rezultatima konkursa, dostaviti Agenciji sve dokaze o ispunjavanju uslova konkursa.

Prijavu na konkurs, odnosno sve tražene dokumente treba dostaviti u roku od 15 dana od objave javnog konkursa u „Službenim novinama Federacije BiH", putem pošte, preporučeno na adresu:

Agencija za državnu službu Federacije BiH
Odjeljenje Agencije za Zeničko-dobojski i Srednjobosanski kanton
Ul. Kučukovići br. 2
72000 Zenica
sa naznakom:
"Javni konkurs za popunu radnih mjesta državnih službenika u Općini Fojnica"

Nepotpune, neuredne i neblagovremene prijave neć e se uzeti u razmatranje.


D I R E K T O R

mr. sc. Sead Maslo