Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 01.09.2014. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Šef Sektora za finansijsko-računovodstvene i informacione poslove u Sektoru za finansijsko-računovodstvene i informacione poslove

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Bihać
Rok prijave:
01.09.2014.


Na temelju čl. 35., a u vezi sa čl. 90. Zakona o državnim službenicima i namještenicima u organima državne službe Unsko-sanskog kantona („Službeni glasnik Unsko-sanskog kantona" br.5/12), Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, na zahtjev Ministarstva za pitanja boraca i ratnih vojnih invalida Unsko-sanskog kantona, objavljuje



JAVNI KONKURS
za popunu radnog mjesta državnog službenika u
Ministarstvu za pitanja boraca i ratnih vojnih invalida Unsko-sanskog kantona


- Šef Sektora za finansijsko-računovodstvene i informacione poslove u Sektoru za finansijsko-računovodstvene i informacione poslove - 1 (jedan) izvršilac

Opis poslova: organizira vršenje svih poslove iz nadležnosti Sektora; raspoređuje poslove na službenike i namještenike i daje im upute o načinu vršenja poslova; osigurava blagovremeno, zakonito i pravilno vršenje svih poslova iz nadležnosti Sektora; redovno upoznaje ministra o stanju i problemima u vršenju planiranih poslova, te predlaže poduzimanje potrebnih mjera na rješavanju postojećih problema i na taj način pomaže rukovoditelju organa državne službe u rukovođenju organom; vrši izradu analiza, izvještaja, informacija i drugih stručnih i analitičkih materijala na osnovu odgovarajućih podataka; vrši izradu prednacrta, nacrta i prijedloga budžeta i završnog računa; vrši izradu elaborata, studija, programa, projekata, planova i procjena u oblasti boračko- invalidske zaštite; izvršava poslove po nalogu ministra; odlučuje o pitanjima za koja je ovlašten posebnim rješenjem; načelnik odjeljenja za svoj rad odgovara ministru Ministarstva.

Uvjeti: Pored općih uvjeta predviđenih čl. 36. Zakona o državnim službenicima i namještenicima u organima državne službe Unsko-sanskog kantona, kandidati trebaju ispunjavati i slijedeće posebne uvjete utvrđene Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji, i to:

- diploma visokog obrazovanja - VII stepen ekonomske struke ili diploma visokog obrazovanja prvog ciklusa (240 ECTS bodova), drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja ekonomske struke,
- najmanje 5 (pet) godina radnog iskustva u struci nakon sticanja VSS
- poznavanje rada na računaru

Prijavljivanje na javnog konkurs:
Kandidati su dužni dostaviti slijedeću dokumentaciju (original ili ovjerene kopije):

1. fakultetsku diplomu (nostrificirana diploma, ukoliko fakultet nije završen u BiH ili je diploma stečena u nekoj od država nastaloj raspadom SFRJ nakon 06.04.1992. godine)
2. potvrdu / uvjerenje o radnom stažu u struci nakon sticanja VSS
3. dokaz o poznavanju rada na računaru
4. popunjen prijavni obrazac Agencije za državnu službu FBiH ( može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Kanton 10 i Unsko-sanski kanton u Livnu, Ul. Gabrijela Jurkića bb, ili na web stranici Agencije www.adsfbih.gov ba.

Kandidati koji dostave dokaz o položenom stručnom upravnom ispitu (javnom ispitu ili ispitu općeg znanja) pred nadležnim organom u Bosni i Hercegovini ili položenom pravosudnom ispitu izuzimaju se od polaganja ispita općeg znanja.
O datumu, vremenu i mjestu polaganja ispita općeg znanja i stručnog ispita kandidati će biti obavješteni putem web stranice Agencije za državnu službu Federacije BiH, www.adsfbih.gov.ba. Imena kandidata se ne objavljuju.
Ako kandidat ne pristupi polaganju ispita općeg znanja i/ili polaganju stručnog ispita, smatra se da je odustao od učešća u konkursnoj proceduri, o čemu neće biti pismeno obavještavan.
Izabrani kandidat je dužan u roku od 8 dana od dana prijema obavještenja o rezultatima konkursa, dostaviti Agenciji sve dokaze o ispunjavanju općih uvjeta javnog konkursa.

Prijavu na konkurs, odnosno sve tražene dokumente treba dostaviti u roku od 8 dana od objave javnog konkursa na web stranici Agencije, putem pošte, preporučeno na adresu:

AGENCIJA ZA DRŽAVNU SLUŽBU FEDERACIJE BiH
ODJELJENJE AGENCIJE ZA KANTON 10 i UNSKO-SANSKI KANTON
Ulica Gabrijela Jurkića bb
80101 Livno
sa naznakom
«Javni konkurs za popunu radnog mjesta državnog službenika
u Ministarstvu za pitanja boraca i ratnih vojnih invalida Unsko-sanskog kantona

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

D I R E K T O R

mr. sc. Sead Maslo