Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 31.07.2014. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Šef Odsjeka za razvoj, investicije, nadzor i energetsku efikasnost

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Gradačac
Rok prijave:
31.07.2014.


Na osnovu člana 24., a u vezi sa članom 74a. Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH („Službene novine Federacije BiH" br. 29/03, 23/04, 39/04, 54/04, 67/05, 8/06 i 4/12) i člana 1. Zakona o preuzimanju Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH („Službene novine TK" br. 12/10 i 1/12), Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, u ime Općine Gradačac, objavljuje

JAVNI KONKURS
za popunu radnog mjesta državnog službenika u Općini Gradačac
4/361



Šef Odsjeka za razvoj, investicije, nadzor i energetsku efikasnost - 1 (jedan) izvršilac


Opis poslova: neposredno rukovodi odsjekom i s tim u vezi neposredno planira, organizuje, objedinjava i usmjerava rad u odsjeku; raspoređuje poslove na uposlenike, te je odgovoran za korištenje finansijskih, materijalnih i ljudskih potencijala dodijeljenih odsjeku; daje uputstva i pruža neposrednu stručnu pomoć izvršiocima; osigurava blagovremeno, zakonito i pravilno vršenje svih poslova iz nadležnosti odsjeka; prati i proučava stanje i pojave u oblasti investicija, infrastrukture, te predlaže mjere za rješavanje utvrđenih problema; vrši najsloženije poslove iz nadležnosti odsjeka; prati propise iz nadležnosti odsjeka i preduzima radnje u skladu sa tim propisima; inicira, učestvuje u izradi i odgovara za realizaciju planova, programa i projekata u domenu apliciranja u razvojno investicione projekte; kontroliše i analizira rad uposlenika odsjeka i predlaže ocjene rada za svaku kalendarsku godinu; predlaže mjere i metodološka rješenja za poboljšanje stanja u oblastima infrastrukture i investicija; izrađuje i koordinira u saradnji sa projektantima složene predmjere i predračune radova na infrastrukturnim projektima; obavlja i kontroliše sve aktivnosti i poslove iz domena energetske efikasnosti; koordinira nadzorne aktivnosti na realizaciji investicionih projekata; za svoj rad i upravljanje odgovara Pomoćniku općinskog načelnika i Općinskom načelniku; redovno informira Općinskog načelnika o pravcima mogućeg investicionog razvoja i potencijalnim mogućnostima apliciranja ka donatorskim sredstvima te koordinira učešće i uposlenika i drugih odsjeka po potrebi u svrhu realizacije projekata po javnim pozivima; obavlja druge poslove iz nadležnosti odsjeka, kao i poslove koje mu povjeri Općinski načelnik.

Uvjeti: Pored općih uvjeta predviđenih članom 25. Zakona o državnoj službi u Federaciji Bosne i Hercegovine, kandidati trebaju ispunjavati i slijedeće posebne uvjete, utvrđene Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji:
- VSS/VII stepen stručne spreme, ili visoko obrazovanje I ili II ciklusa Bolonjskog sistema obrazovanja sa 240 ECTS bodova i više - tehničke ili ekonomske struke,
- najmanje 4 (četiri) godina radnog staža na poslovima svoje struke nakon završene visoke stručne spreme,


Prijavljivanje na konkurs:

a) Kandidati koji su evidentirani u Registru državnih službenika Federacije BiH koji vodi Agencija za državnu službu Federacije BiH (postojeći državni službenici), prijavljuju se na konkurs dostavljanjem uredno popunjenog prijavnog obrasca Agencije (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Tuzlanski i Posavski kanton, Trg Slobode bb, 75 000 Tuzla ili na web stranici Agencije za državnu službu FBiH www.adsfbih.gov.ba).
b) Ostali kandidati dužni su dostaviti slijedeću dokumentaciju (original ili ovjerene kopije):

1.fakultetsku diplomu (nostrificirana diploma, ukoliko fakultet nije završen u BiH ili je diploma stečena u nekoj od država nastaloj raspadom SFRJ, nakon 06.04.1992. godine),
2.potvrdu/uvjerenje o radnom stažu u struci, nakon završene visoke stručne spreme
3.popunjen prijavni obrazac Agencije za državnu službu FBiH (može se dobiti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Tuzlanski i Posavski kanton , Trg Slobode bb, 75 000 Tuzla ili na web stranici Agencije za državnu službu FBiH www.adsfbih.gov.ba).
Kandidati koji dostave dokaz o položenom stručnom upravnom ispitu, javnom ispitu za državne službenike u institucijama Bosne i Hercegovine ili pravosudnom ispitu izuzimaju se od polaganja ispita općeg znanja.

Napomena: U slučaju da Agencija ne raspolaže podacima koji se odnose na pojedine uslove konkursa, kandidati koji imaju status državnog službenika, biće dužni potrebne dokaze o ispunjavanju uslova konkursa, dostaviti Agenciji u roku od 5 dana od dana prijema obavijesti Agencije kojom se traži dostavljanje dokaza.

O datumu, vremenu i mjestu polaganja ispita općeg znanja i stručnog ispita, kandidati će biti obavješteni putem web stranice Agencije za državnu službu Federacije BiH, www.adsfbih.gov.ba. Imena kandidata se ne objavljuju.
Ako kandidat ne pristupi polaganju ispita općeg znanja i/ili polaganju stručnog ispita, smatra će se da je odustao od učešća u konkursnoj proceduri, o čemu neće biti pismeno obaviješten.

Izabrani kandidat je dužan u roku od 8 dana od dana prijema obavještenja o rezultatima konkursa, dostaviti Agenciji sve dokaze o ispunjavanju uvjeta konkursa.

Prijavu na konkurs, odnosno sve tražene dokumente treba dostaviti u roku od 15 dana od objave javnog konkursa u «Službenim novinama FBiH», putem pošte, preporučeno na adresu:

Agencija za državnu službu Federacije BiH
Odjeljenje Agencije za Tuzlanski i Posavski kanton
Trg Slobode bb, 75000 Tuzla
sa naznakom:

''Javni konkurs za popunu radnog mjesta državnog službenika u Općini Gradačac"

Nepotpune, neuredne i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

DIREKTOR
mr.sc. Sead Maslo