Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 02.05.2017. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Šef odsjeka za odnose s javnošću

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Sarajevo
Rok prijave:
02.05.2017.

Na osnovu člana 8. Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“, br. 26/04, 7/05, 48/05, 60/10 i 52/13), a u vezi sa članom 28a. Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine («Službeni glasnik BiH», br. 19/02, 35/03, 4/04,17/04, 24/04, 37/04, 48/05, 2/06, 32/07, 43/09, 8/10 i 40/12) i Odluke o potrebi prijema zaposlenika u radni odnos na određeno vrijeme broj 09-2-34-197-3/17 od 13.04.2017. godine, Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, raspisuje





J A V N I O G L A S

za popunjavanje radnog mjesta državnog službenika

u Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, u statusu zaposlenika, na određeno vrijeme do povratka državne službenice sa porodiljskog odsustva





SEKTOR ZA PRAVNE I OPŠTE POSLOVE
1/01 ŠEF ODSJEKA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Opis poslova:Rukovodi radom Odsjeka i odgovoran je za njegovo funkcionisanje i za korištenje finansijskih, materijalnih i ljudskih potencijala Odsjeka; neposredno organizuje obavljanje poslova u Odsjeku; obavlja najsloženije poslove; odgovara za zakonito, blagovremeno i kvalitetno izvršenje poslova i zadataka iz nadležnosti Odsjeka; utvrđuje prijedloge poslova i zadataka za godišnji program rada i podnosi izvještaj o radu Odsjeka; dodjeljuje izvršiocima poslove za rad; daje uputstva za obavljanje poslova iz nadležnosti Odsjeka; objedinjuje i usmjerava rad izvršilaca; učestvuje u izradi biltena, brošura i drugih informativnih materijala i poslova u vezi s njihovim izdavanjem; izrađuje analize, informacije i druge stručne materijale kojima se predlažu mjere za poboljšanje informisanja javnosti; priprema i vodi press konferencije, radi na izradi saopštenja za javnost; kreira govore i osnovne elemente za javne istupe ministra, zamjenika ministra i sekretara

Ministarstva; uređuje web stranicu Ministarstva i radi na izradi prezentacija informacija za web stranicu; izrađuje Strategiju komuniciranja Ministarstva; osigurava saradnju s drugim odsjecima i ostvaruje saradnju s nadležnim institucijama u cilju poboljšanja kvaliteta i efikasnosti informisanja u skladu sa Zakonom o slobodi pristupa informacijama i Zakonom o zaštiti tajnosti podataka; uz odobrenje ministra istupa u ime Ministarstva u javnosti i u medijima; savjetuje ministra i zamjenika ministra o pitanjima koja se tiču informisanja javnosti o radu Ministarstva; kontinuirano ostvaruje kontakte sa predstavnicima domaćih i stranih medija; obavlja i druge poslove po nalogu ministra, zamjenika ministra i pomoćnika ministra. Za svoj rad i rad Odsjeka odgovara pomoćniku ministra. Posebni uslovi neophodni za radno mjesto:
VSS - Najmanje VII stepen stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje prvog, drugog i trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja - filozofski fakultet ili drugi fakultet društvenog smjera;
najmanje četiri godine radnog iskustva u struci;
položen stručni upravni ispit;
poznavanje engleskog jezika;
poznavanje rada na računaru.
Vrsta poslova: dopunski poslovi osnovne djelatnosti
Kategorija u koju se razvrstava radno mjesto:državni službenik- šef unutrašnje organizacione jedinice
Broj izvršilaca: jedan
Broj izvršilaca: 1 (jedan).

Javni oglas se sprovodi u skladu sa odredbama Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine i Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa.

Svi prijavljeni kandidati koji ispunjavaju uslove iz javnog oglasa i koji su se prijavili na javni oglas, podliježu proceduri provjere osposobljenosti za obavljanje poslova za radno mjesto za koje su aplicirali, koju sprovodi Komisija za izbor.

Kandidat za navedeno radno mjesto prima se na određeno vrijeme, do povratka državne službenice sa porodiljskog odsustva i imaće status zaposlenika, a u skladu sa članom 28a. stavom (2) Zakona o državnoj službi u institucijama BiH («Službeni glasnik BiH», br. 19/02, 35/03, 4/04,17/04, 24/04, 37/04, 48/05, 2/06, 32/07, 43/09, 8/10 i 40/12).

Potrebni dokumenti:



Kandidati su dužni da uz prijavu dostave kratku biografiju sa kontakt podacima i ovjerene kopije slijedećih dokumenata:

-uvjerenje o državljanstvu BiH, ne starije od šest mjeseci;

-fakultetske diplome (nostrifikovane diplome ukoliko fakultete nije završen u BiH ili je diploma stečena u BiH nakon 06.04.1992. godine), odnosno za kandidate koji su visoko obrazovanje stekli po bolonjskom procesu uz fakultetsku diplomu i dodatak diplomi;

-uvjerenje o položenom stručnom – upravnom ispitu, odnosno uvjerenje o položenom javnom ispitu;

-dokaz o traženom radnom iskustvu u struci;

- dokaz o traženom znanju engleskog jezika;

-dokaz o znanju rada na računaru;

-dokaz da kandidat nije obuhvaćen odredbom člana IX stav 1. Ustava Bosne i Hercegovine (izjava ovjerena u opštini).



Napomena za kandidate:



Kandidati koji budu pozvani na intervju, obavezni su donijeti uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka (ne starije od tri mjeseca), koje se ne dostavlja zajedno sa drugim dokumentima, u protivnom neće moći pristupiti istom. Iznimno, a u slučaju ako kandidat iz objektivnih razloga ne dostavi traženo uvjerenje na intervju, isto treba dostaviti najkasnije do momenta preuzimanja dužnosti.



Po završetku izborne procedure, i to prije zaključivanja ugovora o radu na određeno vrijeme, izabrani kandidat je dužan dostaviti ljekarsko uvjerenje, ne starije od tri mjeseca.

Javni oglas ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja javnog oglasa.

Nepotpune, neblagovremene i neuredne prijave, kao i kopije tražene dokumentacije koje nisu ovjerene, neće se uzimati u razmatranje.

Sve tražene dokumente treba dostaviti najkasnije u roku od 8 dana od dana objavljivanja, putem pošte preporučeno na adresu:

Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine

Ul. Musala broj 9.

71 000 Sarajevo

Sa naznakom „Javni oglas za popunjavanje radnog mjesta zaposlenika“