Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 10.06.2015. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Šef Odjeljenja za izgradnju u Službi za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Tuzla
Rok prijave:
10.06.2015.


Na osnovu člana 24., a u vezi sa članom 74a. Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH („Službene novine Federacije BiH" br. 29/03, 23/04, 39/04, 54/04, 67/05, 8/06 i 4/12) i člana 1. Zakona o preuzimanju Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH („Službene novine TK" br. 12/10 i 1/12), Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, na zahtjev Grada Tuzla, objavljuje

JAVNI KONKURS
za popunu radnih mjesta državnih službenika u Gradu Tuzla

4 / 384




Rukovodeći državni službenik
01. Sekretar organa državne službe - 1 (jedan) izvršilac

Ostali državni službenici
02. Šef Odjeljenja za komunalne, normativno-pravne i opće poslove u Službi za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica - 1 (jedan) izvršilac
03. Šef Odjeljenja za izgradnju u Službi za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica - 1 (jedan) izvršilac

01. Opis poslova: koordinira izradu godišnjeg programa rada gradonačelnika na osnovu pedloženih programa rada gradskih organa uprave, stručnih i drugih službi; usmjerava rad gradskih organa uprave, stručnih i drugih službi u cilju realizacije poslova koji su utvrđeni u programu rada gradonačelnika; podnosi izvještaj gradonačelniku o realizaciji godišnjeg programa rada i osigurava izvršenje poslova po nalogu gradonačelnika; upoznaje gradonačelnika o stanju i problemima u vršenju planiranih poslova i predlaže preduzimanje potrebnih mjera na rješavanju postojećih problema; pomaže gradonačelniku u rukovođenju i neposredno vrši poslove po nalogu gradonačelnika; organizuje i stara se o osiguravanju uslova za rad Kolegija gradonačelnika kao i stalnih i povremenih komisija i drugih radnih tijela koje formira gradonačelnik; ostvaruje saradnju sa pomoćnicima gradonačelnika u cilju blagovremene izrade i dostavljanja materijala za sjednice Kolegija; stara se o realizaciji poslova i zadataka u vezi sa sjednicama Kolegija gradonačelnika; prima inicijative i prijedloge upućene gradonačelniku i dostavlja ih nadležnim službama na obradu; obezbjeđuje pravno-tehničku obradu akata usvojenih na sjednicama Kolegija gradonačelnika; stara se o objavljivanju odluka i drugih akata koje donosi gradonačelnik iz svoje nadležnosti; obavlja i druge poslove po nalogu gradonačelnika.

02. Opis poslova: neposredno rukovodi odjeljenjem iz svoje nadležnosti; neposredno organizuje izvršenje poslova i zadataka iz djelokruga odjeljenja; obezbjeđuje blagovremeno, ažurno i zakonito obavljanje poslova u odjeljenju, rasporedom poslova na državne službenike i namještenike, daje upute istim o načinu vršenja poslova; redovno upoznaje pomoćnika gradonačelnika o stanju i problemima u vezi vršenja poslova iz nadležnosti odjeljenja i predlaže preduzimanje potrebnih mjera u cilju otklanjanja problema; prati stanje i radi na unapređenju razvoja komunalne djelatnosti i vrši nadzor nad njenim obavljanjem; vrši najsloženje poslove iz nadležnosti odjeljenja kojim rukovodi; postupa po nalozima pomoćnika gradonačelnika; sačinjava odgovarajuće informacije od značaja za rad odjeljenja; obavlja i druge poslove po nalogu pomoćnika gradonačelnika.

03. Opis poslova: neposredno rukovodi odjeljenjem iz svoje nadležnosti; neposredno organizuje izvršenje poslova i zadataka iz djelokruga odjeljenja; obezbjeđuje blagovremeno, ažurno i zakonito obavljanje poslova u odjeljenju, rasporedom poslova na državne službenike i namještenike, daje upute istim o načinu vršenja poslova; redovno upoznaje pomoćnika gradonačelnika o stanju i problemima u vezi vršenja poslova iz nadležnosti odjeljenja i predlaže preduzimanje potrebnih mjera u cilju otklanjanja problema; prati stanje i radi na unapređenju izrade, koordinacije u vezi sa izradom i objedinjavanju izrađenih kratkoročnih, srednjoročnih i dugoročnih programa i planova obnove, izgradnje i razvoja u svim oblastima od interesa za grad; promovira programe i projekte obnove i izgradnje, i u saradnji sa ostalim gradskim organima stara se o obezbjeđivanju sredstava za njihovu realizaciju animiranjem potencijalnih investitora i na drugi način; vrši najsloženje poslove iz nadležnosti odjeljenja kojim rukovodi; postupa po nalozima pomoćnika gradonačelnika; sačinjava odgovarajuće informacije od značaja za rad odjeljenja; obavlja i druge poslove po nalogu pomoćnika gradonačelnika.

Uvjeti: Pored općih uvjeta predviđenih članom 25. Zakona o državnoj službi u Federaciji Bosne i Hercegovine, kandidati trebaju ispunjavati i slijedeće posebne uvjete, utvrđene Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji:
Za poziciju 01
- VSS/VII stepen stručne spreme ili visoko obrazovanje prvog, drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja koje se vrednuje sa najmanje 240 ECTS bodova - pravne struke
- najmanje 6 (šest) godina radnog staža u struci nakon završene visoke stručne spreme.
Za poziciju 02
- VSS/VII stepen stručne spreme ili visoko obrazovanje prvog, drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja koje se vrednuje sa najmanje 240 ECTS bodova - društvenog ili tehničkog smjera
- najmanje 4 (četiri) godine radnog staža u struci nakon završene visoke stručne spreme.
Za poziciju 03
- VSS/VII stepen stručne spreme ili visoko obrazovanje prvog, drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja koje se vrednuje sa najmanje 240 ECTS bodova - društvenog ili tehničkog smjera
- najmanje 4 (četiri) godine radnog staža u struci nakon završene visoke stručne spreme .

Prijavljivanje na konkurs:
a) Kandidati koji su evidentirani u Registru državnih službenika Federacije BiH koji vodi Agencija za državnu službu Federacije BiH (postojeći državni službenici), prijavljuju se na konkurs dostavljanjem uredno popunjenog prijavnog obrasca Agencije (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Tuzlanski i Posavski kanton, Trg Slobode bb, 75 000 Tuzla ili na web stranici Agencije za državnu službu FBiH www.adsfbih.gov.ba).
b) Ostali kandidati dužni su dostaviti slijedeću dokumentaciju (original ili ovjerene kopije):
1. fakultetsku diplomu (nostrificirana diploma, ukoliko fakultet nije završen u BiH ili je diploma stečena u nekoj od država nastaloj raspadom SFRJ, nakon 06.04.1992. godine),
2. potvrdu/uvjerenje o radnom stažu u struci, nakon završene visoke stručne spreme
3. popunjen prijavni obrazac Agencije za državnu službu FBiH (može se dobiti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Tuzlanski i Posavski kanton , Trg Slobode bb, 75 000 Tuzla ili na web stranici Agencije za državnu službu FBiH www.adsfbih.gov.ba).

Kandidati koji dostave dokaz o položenom stručnom upravnom ispitu, javnom ispitu za državne službenike u institucijama Bosne i Hercegovine ili pravosudnom ispitu izuzimaju se od polaganja ispita općeg znanja.

Napomena: U slučaju da Agencija ne raspolaže podacima koji se odnose na pojedine uslove konkursa, kandidati koji imaju status državnog službenika, biće dužni potrebne dokaze o ispunjavanju uslova konkursa, dostaviti Agenciji u roku od 5 dana od dana prijema obavijesti Agencije kojom se traži dostavljanje dokaza.

O datumu, vremenu i mjestu polaganja ispita općeg znanja i stručnog ispita, kandidati će biti obavješteni putem web stranice Agencije za državnu službu Federacije BiH, www.adsfbih.gov.ba. Imena kandidata se ne objavljuju.

Ako kandidat ne pristupi polaganju ispita općeg znanja i/ili polaganju stručnog ispita, smatrat će se da je odustao od učešća u konkursnoj proceduri, o čemu neće biti pismeno obaviješten.

Izabrani kandidat je dužan u roku od 8 dana od dana prijema obavještenja o rezultatima konkursa, dostaviti Agenciji sve dokaze o ispunjavanju uvjeta konkursa.



Prijavu na konkurs, odnosno sve tražene dokumente treba dostaviti u roku od 15 dana od objave javnog konkursa u «Službenim novinama FBiH», putem pošte, preporučeno na adresu:

Agencija za državnu službu Federacije BiH
Odjeljenje Agencije za Tuzlanski i Posavski kanton
Trg Slobode bb,
75 000 Tuzla
sa obaveznom naznakom:

''Javni konkurs za popunu radnih mjesta rukovodećeg i ostalih državnih službenika u Gradu Tuzla - 4/384"

Nepotpune, neuredne i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.

DIREKTOR

mr.sc.Sead Maslo