Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 29.09.2017. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Saradnik-carinik

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Bijača
Rok prijave:
29.09.2017.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Na osnovu člana 8. Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine (“Službeni glasnik BiH”, br. 26/04, 7/05, 48/05, 60/10 i 32/13) i Odluke direktora Uprave za indirektno oporezivanje broj: 01-34-2-1712-/17 od 07.09.2017.godine, Uprava za indirektno oporezivanje raspisuje

JAVNI OGLAS
za prijem zaposlenika
u radni odnos na neodređeno vrijeme

Saradnik-carinik u CR na GP Bijača


Carinski referat na graničnom prelazu Bijača
3/07 Saradnik-carinik
Broj izvršilaca: 2


Opis poslova: Vrši kontrolu robe, putnika i prijevoznih sredstava; vrši poslove carinskog nadzora nad robom i prijevoznim sredstvima; vrši kontrolu i prijem carinskih prijava i dokumenata; poduzima druge radnje i mjere za koje je ovlašten zakonskim i podzakonskim propisima u okviru poslova koje obavlja; vodi odgovarajuće carinske evidencije i stara se o arhivi; vrši poslove devizno-valutne kontrole u putničkom prometu, obračun i naplatu indirektnih poreza u putničkom prometu i o tome vodi odgovarajuću evidenciju; poduzimanje drugih radnji i mjera za koje je ovlašten zakonskim i podzakonskim propisima u okviru poslova koje obavlja; vrši prijem i otpremu pošte, zavođenje predmeta u djelovodnik i upisnik, vodi arhivu i druge poslove iz oblasti kancelarijskog poslovanja; vrši i druge poslove po nalogu vođe referata, za svoj rad odgovoran je vođi carinskog referata.

O zaposleniku

Znanja i kvalifikacije:
Posebni uvjeti: SSS-IV stepen, društvenog, prirodno matematičkog ili tehničkog smjera, 6 mjeseci radnog iskustva; položen stručni upavni ispit i stručni ispit za rad na poslovima indirektnih poreza, poznavanje rada na računaru; razvijene usmene i pismene komunikacijske sposobnosti.

Opšti uslovi (propisani članom 10. Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine):
• navršenih 18 godina,
• državljanstvo BiH,
• da protiv kandidata nije pokrenut krivični postupak za krivično djelo za koje je predviđena kazna zatvora tri i više godina ili da mu nije izrečena zatvorska kazna za krivično djelo učinjeno s umišljajem u skladu sa krivičnim zakonima u Bosni i Hercegovini,
• da nije obuhvaćen članom IX. stav 1. Ustava BiH,
• da je fizički i psihički sposoban za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se kandidat prijavio.

Posebni uslovi su konkretno navedeni za svako radno mjesto.
Prijavljivanje na oglas vrši se dostavljanjem prijave na potpuno i uredno popunjenom obrascu (koji se može pribaviti putem web stranice Uprave www.uino.gov.ba, sa svim potrebnim dokumentima, putem pošte preporučeno, na adresu:

Uprava za indirektno oporezivanje
Ulica Bana Lazarevića bb
78 000 Banja Luka
sa naznakom
«Javni oglas za prijem zaposlenika»

Potrebni dokumenti (originali ili ovjerene fotokopije):
• Uvjerenje o državljanstvu (ne starije od šest mjeseci);
• Uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak (ne starije od tri mjeseca);
• Izjava kandidata da nije obuhvaćen odredbom člana IX stav 1. Ustava Bosne i Hercegovine, odnosno, da nije pod optužnicom Međunarodnoga tribunala za bivšu Jugoslaviju u Hagu i da nije odbio povinovati se naredbi da se pojavi pred Tribunalom, ovjerena u opštinskom organu uprave;
• Izjava kandidata da u mjestu življenja ne obavlja samostalnu profesionalnu djelatnost, odnosno nema zanatsku radnju ili firmu, ovjerena u opštinskom organu uprave;
• Svjedočanstvo-diploma o stečenoj stručnoj spremi navedenoj u posebnim uslovima za radno mjesto, te rješenje o nostrifikaciji, ukoliko je navedena isprava stečena van Bosne i Hercegovine nakon 06.04.1992.godine;
• Uvjerenje o traženom radnom iskustvu (navedenom u tekstu javnog oglasa);
• Dokaz o poznavanju rada na računaru;
• Uvjerenje o položenom stručnom upravnom ispitu (ukoliko je kandidat isti položio).
Zaposlenik koji u vrijeme prijema u radni odnos nema položen stručni upravni ispit, dužan je taj ispit položiti najkasnije u roku od šest mjeseci od dana prijema u radni odnos.
Kandidati koji se prijavljuju za radna mjesta za koja je u posebnim uvjetima naveden položen stručni ispit za rad na poslovima indirektnih poreza, nisu u obavezi dostavljati dokaz o istom.
Primljenim kandidatima će posebnim aktima naknadno biti utvrđena obaveza polaganja navedenog ispita.
Napomene:
• Postupak po javnom oglasu provodi se na osnovu Odluke o potrebi prijema zaposlenika broj: 01-34-2-1712-/17 od 07.09.2017.godine, a primjenom odredbi Pravilnika o radu broj: 02-2-2472/14 od 02.10.2014.godine (objavljen na službenoj internet stranici Uprave za indirektno oporezivanje).
• Proceduru za izbor kandidata provodi komisija imenovana od strane direktora Uprave.
• Komisija ispituje blagovremenost, urednost i potpunost prijava, te ispunjenost uslova iz javnog oglasa.
Neblagovremene, neuredne i nepotpune prijave, kao i prijave kandidata koji ne ispunjavaju opšte i posebne uvjete, biće odbačene.
• U proceduri za izbor, kandidati podliježu postupku provjere osposobljenosti za obavljanje poslova radnog mjesta na koje su se prijavili.
• Na osnovu rezultata provjere osposobljenosti kandidata, komisija sačinjava Listu uspješnih kandidata, koju dostavlja direktoru Uprave.
• Na osnovu Liste uspješnih kandidata, direktor Uprave donosi Odluku o prijemu kandidata u radni odnos.
• Sa primljenim kandidatom zaključit će se ugovor o radu na neodređeno vrijeme.
• Prije zaključivanja ugovora o radu, primljeni kandidat je dužan donijeti uvjerenje da je fizički i psihički sposoban za obavljanje poslova radnog mjesta na koje je primljen (ljekarsko uvjerenje).
• Obavještavanje kandidata vršit će se u skladu sa odredbama Pravilnika o radu, prema podacima navedenim u prijavi na javni oglas. Ukoliko u toku procedure po javnom oglasu nastane promjena kontakt podataka u odnosu na podatke navedene u prijavi, kandidat je dužan dostaviti pismeno obavještenje o nastaloj promjeni i navesti potpune i tačne nove podatke.
• Po okončanju procedure po javnom oglasu, dokumenta priložena prijavi neće se vraćati kandidatima, osim na osnovu pismenog zahtjeva kandidata.

Natječaj ostaje otvoren do 29.09.2017. godine.
Minimalna stručna sprema:
Srednja škola