Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 25.02.2016. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Rukovodilac Službe za zajedničke i stručne poslove, Pomoćnik Općinskog načelnika

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Konjic
Rok prijave:
25.02.2016.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Na osnovu čl. 24. i 74a. Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH („Službene novine Federacije BiH", broj: 29/03, 23/04, 39/04, 54/04, 67/05, 8/06 i 4/12 ), a u vezi sa čl. 1. Uredbe o primjeni Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH u Hercegovačko-neretvanskom kantonu ("Službene novine HNK", broj: 1/12 i 1/14), Agencija za državnu službu Federacije BiH, na zahtjev Općine Konjic, objavljuje


JAVNI KONKURS
za popunu radnog mjesta rukovodećeg državnog službenika u Općini Konjic
2/454




- Rukovodilac Službe za zajedničke i stručne poslove, Pomoćnik Općinskog načelnika -1 (jedan) izvršilac

Opis poslova: rukovodi Službom sa ovlaštenjima utvrđenim u članu 36. Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji jedinstvenog općinskog organa uprave Općine Konjic ( član 36. - „Pomoćnici načelnika, u rukovođenju službama za upravu, imaju sljedeća ovlaštenja: da raspoređuju poslove i zadatke na službenike i namještenike službe; da utvrđuje prioritet u obavljanju poslova i zadataka; da daju upute za rad i nadziru rad službenika i namještenika i koordinaraju rad u okviru službe; da predlažu poslove i zadatke za godišnji progam rada Jedinstvenog organa uprave, da utvrđuju periodične planove rada službe i obezbjeđuju njihovu realizaciju ; da pripremaju izvještaj o radu Jedinstvenog organa uprave iz djelokruga službe, da osiguravaju zakonito, stručno i blagovremeno obavljanje svih poslova iz nadležnosti službe; redovno/svakodnevno, sedmično i mjesečno/ upoznaju načelnika o stanju i problemima u vezi vršenja poslova iz nadležnosti službe i predlažu načelniku preduzimanje određenih mjera radi rješavanja postojećih problema u službi u cilju obezbjeđenja uslova za pravilno i blagovremeno vršenje svih poslova iz nadležnosti službe za upravu kojom rukovode") i neposredno vrši sljedeće poslove: prima, otvara i signira poštu iz nadležnosti Službe; analizira, inicira i učestvuje u izradi nacrta općinskih i drugih propisa u pitanjima iz nadležnosti Službe; učestvuje u izradi programa rada Općinskog načelnika u pitanjima iz nadležnosti Službe; priprema izvještaje o radu i informacije i druge materijale o stanju u oblasti za koju je osnovana Služba; priprema prijedlog normativnih akata koji se odnose na rad službenika i namještenika u Službi; priprema prijedlog ocjena rada službenika i namještenika Službe; osigurava obezbjeđenje uslova za rad službenika i namještenika, uslovnost radnog prostora; brine se da akti usvojeni na Općinskom vijeću i Komisiji za statutarna pitanja i propise budu objavljeni u Službenom glasniku Općine Konjic; osigurava zakonitost, pravilnost i efikasnost u radu Službe; pruža stručnu pomoć zaposlenim radnicima pri obavljanju poslova; predlaže mjere na poboljšanju kvaliteta rada i radne discipline; utvrđuje godišnje i mjesečne planove rada Službe i obezbjeđuje njihovu realizaciju; prati primjene zakona, drugih propisa i općih akata iz djelokruga Službe i preduzima mjere da se pravilno primjenjuju;izrađuje prijedlog troškovnih stavki po ekonomskim kategorijama za izradu budžeta u domenu koji se odnosi na Službi; izrađuje godišnji izvještaj o radu Službe;daje prijedlog ocjena rada namještenika; ostvaruje službeni kontakt sa državnom Agencijom za javne nabavke, te Ministarstvom za finansije po pitanjima iz domena javnih nabavki roba, vršenja usluga i izvođenja radova iz djelokruga rada Službe; izrađuje odgovarajuću tendersku dokumentaciju za javna nadmetanja prilikom nabavke opreme i drugih sredstava iz nadležnosti Službi; vrši i druge poslove koje mu odredi Općinski načelnik u vezi poslova iz nadležnosti Službi

Uslovi: pored opštih uslova utvrđenih članom 25. Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH, kandidati trebaju ispunjavati i sljedeće posebne uslove, utvrđene Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji jedinstvenog općinskog organa uprave Općine Konjic, i to:

- VSS - VII stepen stručne spreme ili I ciklus Bolonjskog sistema studija sa 240 ECTS bodova, II i III ciklus Bolonjskog sistema studija, ekonomski fakultet, pravni fakultet ili fakultet političkih nauka
- najmanje 5 (pet) godina radnog iskustva u struci, nakon sticanja VSS
- poznavanje rada na računaru

Prijavljivanje na konkurs:
a) Kandidati koji su evidentirani u Registru državnih službenika Federacije BiH koji vodi Agencija za državnu službu Federacije BiH (postojeći državni službenici) prijavljuju se na konkurs dostavljanjem uredno popunjenog prijavnog obrasca Agencije (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Hercegovačko-neretvanski i Zapadnohercegovački kanton, Ante Starčevića bb, 88000 Mostar, ili na web stranici Agencije za državnu službu FBiH www.adsfbih.gov.ba).

b) Ostali kandidati dužni su dostaviti sljedeću dokumentaciju (original ili ovjerene kopije):
1. fakultetska diploma (nostrificirana diploma, ukoliko fakultet nije završen u BiH ili je diploma stečena u nekoj od država nastaloj raspadom SFRJ, nakon 06.04.1992. godine)
2. potvrda/uvjerenje o radnom iskustvu/stažu u struci nakon sticanja VSS
4. dokaz o poznavanju rada na računaru
5. popunjen prijavni obrazac Agencije za državnu službu FBiH (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Hercegovačko-neretvanski i Zapadnohercegovački kanton, Ante Starčevića bb, 88000 Mostar, ili na web stranici Agencije za državnu službu FBiH, www.adsfbih.gov.ba).

Kandidati koji dostave dokaz o položenom stručnom upravnom ispitu, javnom ispitu za državne službenike u institucijama Bosne i Hercegovine ili pravosudnom ispitu izuzimaju se od polaganja ispita općeg znanja.

Napomena: U slučaju da Agencija ne raspolaže podacima koji se odnose na pojedine uslov konkursa, kandidati koji imaju status državnog službenika će biti dužni potrebne dokaze o ispunjavanju uslova konkursa dostaviti Agenciji u roku od 5 dana od dana prijema obavijesti Agencije kojom se traži dostavljanje dokaza.

O datumu, vremenu i mjestu polaganja ispita općeg znanja i stručnog ispita kandidati, će biti obavješteni putem web stranice Agencije za državnu službu Federacije BiH, www.adsfbih.gov.ba Imena kandidata se ne objavljuju.

Ako kandidat ne pristupi polaganju ispita općeg znanja ili stručnog ispita, smatrat će se da je odustao od učešća u konkursnoj proceduri, o čemu neće biti pismeno obavješten.

Izabrani kandidat je dužan u roku od 8 dana od dana prijema obavještenja o rezultatima konkursa, dostaviti Agenciji sve dokaze o ispunjavanju uslova konkursa.
Prijavu na konkurs, odnosno sve tražene dokumente treba dostaviti u roku od 15 dana od dana objave javnog konkursa u Službenim novinama Federacije BiH, putem pošte, preporučeno na adresu:

Agencija za državnu službu FBIH
Odjeljenje Agencije za Hercegovačko-neretvanski i Zapadnohercegovački kanton
Ante Starčevića bb, 88 000 Mostar
sa naznakom za
„Javni konkurs za popunu radnog mjesta rukovodećeg državnog službenika
u Općini Konjic"

Nepotpune, neuredne i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

DIREKTOR

mr. sc. Sead Maslo





O zaposleniku

Minimalna stručna sprema:
Fakultet
Poznavanje rada na računaru:
dobro
Potrebno radno iskustvo:
pet godina