Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 05.11.2016. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Rukovodilac Odsjeka za informisanje i informacione tehnologije

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Banja Luka
Rok prijave:
05.11.2016.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Na osnovu čl. 31. i 111. Zakona o državnim službenicima ("Službeni glasnik Republike Srpske" br. 118/08, 117/11, 37/12 i 57/16), člana 3. Uredbe o jedinstvenim pravilima i proceduri javne konkurencije za zapošljavanje namještenika ("Službeni glasnik Republiuke Srpske" br. 38/12 i 20/15) i člana 28. Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ("Službeni glasnik Rerpublike Srpske" br. 43/15, 18/16, 38/16 i 85/16), Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisuje

J A V N I K O N K U R S
za popunu upražnjenog radnog mjesta namještenika na neodređeno vrijeme
I Rukovodilac Odsjeka za informisanje i informacione tehnologije

Opis poslova: organizuje, rukovodi i koordiniše radom Odsjeka, raspoređuje zadatke na neposredne izvršioce, kontroliše poštovanje radne discipline u Odsjeku, predlaže plan rada Odsjeka i podnosi izvještaj o radu Odsjeka, obavlja najsloženije poslove iz djelokruga rada Odsjeka, planira, učestvuje u pripremi i prati realizaciju informacionih projekata Ministarstva i ustanova u nadležnosti Ministarstva, prati realizaciju programa rada Vlade Republike Srpske i strateških dokumenata Vlade Republike Srpske, koji se odnose na djelokrug rada Ministarstva, učestvuje u kreiranju strategije (politike) u oblastima za koje je nadležno Ministarstvo, učestvuje u izradi strategije komunikacije Ministarstva, daje stručno mišljenje iz oblasti informacionih tehnologija i odnosa s javnošću prije potpisivanja ugovora i drugih akata, učestvuje u pripremi propisa kojima se uređuje oblast informacionih tehnologija i odnosa s javnošću, prati propise iz oblasti informacionih tehnologija i odnosa s javnošću, te preporučuje njihovu dosljednu primjenu u Ministarstvu i institucijama u njegovoj nadležnosti, odgovara za blagovremeno, zakonito i pravilno obavljanje poslova iz djelokruga Odsjeka, sarađuje s rukovodiocima organizacionih jedinica Ministarstva, institucija u njegovoj nadležnosti i drugih ministarstava u Vladi Republike Srpske, koordiniše aktivnosti u vezi medijskog pokrića djelatnosti Ministarstva, obavlja i druge poslove po nalogu ministra i sekretara. Za svoj rad i rad Odsjeka, kao i za zakonito i pravovremeno obavljanje poslova i racionalno korišćenje sredstava rada, odgovara ministru i sekretaru.

II Opšti uslovi:

- da je državljanin BiH ili Republike Srpske,

- da je stariji od 18 godina,

- da ima opštu zdravstvenu sposobnost,

- da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora u trajanju od najmanje šest mjeseci ili za krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u republičkom organu uprave i

- da nije otpušten iz organa uprave kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u BiH tri godine prije objavljivanja konkursa.

III Posebni uslovi:

VII stepen stručne spreme, fakultet političkih nauka, ekonomski fakultet, filozofski ili komunikološki fakultet, najmanje dvije godine radnog iskustva u traženom stepenu obrazovanja.

IV Svi kandidati koji ispunjavaju opšte i posebne uslove podliježu javnom testiranju, koje podrazumijeva razgovor/intervju s članovima Konkursne komisije. O vremenu i mjestu javnog testiranja svi kandidati biće obaviješteni pisanim putem, a rezultati javne konkurencije biće objavljeni na oglasnoj tabli Ministarstva.

Prijava na konkurs dostavlja se na propisanom obrascu, koji je dostupan na internet stranici njnjnj.vladars.net, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, na kojoj su takođe objavljeni javni konkurs i opisi poslova navedenog radnog mjesta, a može se dobiti i u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede (Administrativni centar Vlade RS, lamela B, 7. sprat, kancelarija br. 30B).

Na propisanom obrascu prijave na javni konkurs kandidati su obavezni navesti tačne podatke, a tačnost ovih podataka kandidat potvrđuje svojim potpisom.

Napominjemo da državnom službeniku, odnosno namješteniku, a u skladu s članom 113. i članom 86. stav 1. tačka k) Zakona o državnim službenicima, prestaje radni odnos, pored ostalog, i u slučaju da prilikom zasnivanja radnog odnosa prećuti ili da netačne podatke koji su od značaja za zasnivanje radnog odnosa.

Uz prijavu na javni konkurs kandidati su obavezni dostaviti dokaze o ispunjavanju opštih i posebnih uslova i to:

- ličnu kartu ili pasoš,

- uvjerenje o državljanstvu,

- izvod iz matične knjige rođenih,

- diplomu o završenoj školskoj spremi (priznate diplome ukoliko su stečene van Republike Srpske i Bosne i Hercegovine u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju, "Službeni glasnik Republike Srpske", br. 73/10, 104/11, 84/12, 108/13 i 44/15),

- uvjerenje ili potvrdu o radnom iskustvu u traženom stepenu obrazovanja.

Uvjerenje o opštoj zdravstvenoj sposobnosti izabrani kandidat dostavlja nakon sprovedenog javnog konkursa.

Svi potrebni dokumenti dostavljaju se u originalu ili fotokopiji.

Javni konkurs ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnom listu "Nezavisne novine".

Nepotpune, neblagovremene ili nerazumljive prijave, kao i prijave kandidata koji ne ispunjavaju opšte i posebne uslove iz javnog konkursa, neće biti razmatrane.

Izabrani kandidat dužan je da u roku od sedam dana od dana objavljivanja rezultata javne konkurencije na oglasnoj tabli organa dostavi Komisiji orginale ili ovjerene fotokopije sljedećih dokumenata: uvjerenja o državljanstvu Republike Srpske ili Bosna i Hercegovine, izvod iz matične knjige rođenih, uvjerenje o opštoj zdravstvenoj sposobnosti, diplomu o odgovarajućoj stručnoj spremi, potvrdu o radnom iskustvu u traženom stepenu obrazovanja, uvjerenje da nije osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora od najmanje šest mjeseci ili krivično djelo koje ga čini nepodobnim za obavljanje poslova u republičkom organu uprave i dokaze o ispunjenosti drugih uslova navedenih u javnom konkursu.

Ako izabrani kandidat navedene dokaze ne dostavi u propisanom roku ili ako na osnovu dostavljenih dokaza Komisija utvrdi da kandidat ne ispunjava opšte ili posebne uslove, pozvaće sljedećeg kandidata po broju osvojenih bodova s liste uspješnih kandidata da dostavi navedene dokaze.

Prijave s traženim dokumentima o ispunjavanju uslova konkursa mogu se dostavljati lično na protokol Ministarstva ili putem pošte na adresu:

Vlada Republike Srpske, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Trg Republike Srpske broj 1, Banjaluka, s naznakom "IZBORNA KOMISIJA".
Vrsta posla:
stalni radni odnos

O zaposleniku

Minimalna stručna sprema:
Fakultet
Potrebno radno iskustvo:
dvije godine