Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 12.12.2019. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Rukovodilac Odjeljenja za informaciono-komunikacione tehnologije Ureda registara

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Sarajevo
Rok prijave:
12.12.2019.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Na osnovu člana 11. stav 1. tačka g) Zakona o Sudu Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“ broj: 49/09, 74/09 i 97/09), člana 1. Poslovnika o radu Suda BiH („Službeni glasnik BiH“ broj: 82/05, 60/11 i 25/17), člana 8. Zakona o radu u institucijama BiH („Službeni glasnik BiH“ broj: 26/04, 7/05, 48/05, 60/10, 32/13 i 93/17), a u vezi sa Odlukom o potrebi prijema zaposlenika broj Su: 03-6754/19 od 02.12.2019. godine, raspisuje se



J A V N I O G L A S
za popunjavanje upražnjenih radnih mjesta u
Sudu Bosne i Hercegovine


Rukovodilac Odjeljenja za informaciono-komunikacione tehnologije Ureda registara

Stručni saradnik Pravnog odjeljenja Ureda registara

Stručni saradnik – sekretar Kabineta

Referent specijalist za podršku korisnicima u Odjeljenju za informaciono-komunikacione tehnologije Ureda registara

Viši referent za otpremu pismena u Odjeljenju pisarne

Sudski pripravnik u Pravnom odjeljenju Ureda registara

Sudski pripravnik u Odjeljenju za administrativno-tehničke i pravne poslove

Sudski volonter u Odjeljenju za administrativno-tehničke i pravne poslove


1. Rukovodilac Odjeljenja za informaciono-komunikacione tehnologije Ureda registara

Opis poslova: neposredno rukovodi radom Odjeljenja i odgovoran je za kvalitetno, blagovremeno i zakonito izvršavanje poslova iz djelokruga rada Odjeljenja, programira i planira poslove i zadatke iz oblasti informaciono-komunikacione tehnologije i potrebna sredstva za njihovo izvršenje, priprema interne akte i izvještaj o radu odjeljenja, osigurava racionalno korištenje materijalnih i ljudskih potencijala Odjeljenja, koordinira s institucijama u Kompleksu radi obezbjeđivanja sveukupnog funkcionisanja računarske opreme, elektronskog sistema i telefonskog sistema, razvija i održava kontakte sa domaćim i stranim telekom operaterima i davaocima internet usluga, te drugim relevantnim domaćim institucijama i organizacijama, vrši poslove razvijanja, održavanja i unapređivanja baze podataka i ostalih programa i aplikacija, razvoj logičkih i fizičkih modela baze podataka i aplikacija, radi i druge poslove određene aktima Suda u skladu s nalozima predsjednika Suda i registara Suda.

Uslovi: završen fakultet tehničkog ili prirodnog smjera (visoka stručna sprema ili završen prvi ciklus školovanja dodiplomskog studija koji je vrednovan sa najmanje 240 ECTS bodova); najmanje 3 (tri) godine radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima, položen stručni upravni ispit, napredno poznavanje kompleksnih elektronskih i kompjuterskih sistema; poznavanje engleskog jezika.

Broj izvršilaca: 1 (jedan), na neodređeno vrijeme, uz probni rad u trajanju od 6 (šest) mjeseci.



2. Stručni saradnik Pravnog odjeljenja Ureda registara

Opis poslova: pod direktnim nadzorom pravnog savjetnika i pravnog savjetnika – asistenta pomaže sudijama i vijećima u vođenju predmeta i pripremama za suđenja, pruža pomoć stranama u postupku prilikom planiranja suđenja, prisustvuje suđenju i koordinira podršku drugih službi za potrebe održavanja suđenja, vodi zapisnike i evidencije pitanja koja zahtijevaju dalja postupanja, preduzima sve radnje kako bi se zaštitila tajnost povjerljivih informacija i spriječilo otkrivanje takvih informacija, vodi evidencije i stara se o poštivanju zakonskih, kao i ostalih važnih rokova vezanih za efikasno i blagovremeno postupanje u predmetima, po potrebi pomaže u prikupljanju i analizi statističkih podataka, kao i u pripremi izvještaja, obavlja i druge poslove po nalogu rukovodioca/zamjenika rukovodioca Odjeljenja i sudija.

Uslovi: završen pravni fakultet (visoka stručna sprema ili završen prvi ciklus školovanja dodiplomskog studija koji je vrednovan sa najmanje 240 ECTS bodova); položen stručni upravni ispit; 1 (jedna) godina radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima; odlično poznavanje propisa iz krivične oblasti i propisa koji uređuju sudsku upravu.

Broj izvršilaca: 1 (jedan), na neodređeno vrijeme, uz probni rad u trajanju od 6 (šest) mjeseci.



3. Stručni saradnik – sekretar Kabineta

Opis poslova: organizira i koordinira rad u Kabinetu i stara se za blagovremeno obavljanje poslova iz nadležnosti predsjednika Suda, prima i otprema cjelokupnu poštu te obavlja administrativno-tehničke i druge poslove u vezi sa ostvarivanjem funkcije predsjednika, obezbjeđuje zakonito postupanje sa dokumentacijom i materijalima koji imaju oznaku tajnosti, rukuje i čuva pečat i štambilje Suda, prima stranke, obezbjeđuje tehničke uslove i priprema sastanke koje održava predsjednik Suda, obavlja usmenu i pismenu eksternu komunikaciju s drugim institucijama, koordinira aktivnostima sa Zajedničkim sekretarijatom i Uredom Registrara, koordinira aktivnosti sa centrima za edukaciju sudija i tužilaca i drugim organizacijama vezano za prijavu i učešće sudija na seminarima i drugim savjetovanjima, te evidentira dane obuke i edukacije sudija tokom kalendarske godine, izdaje putne naloge predsjedniku Suda i vozaču predsjednika Suda, tehnički organizuje i koordinira službena putovanja predsjednika i sudija Suda, izdaje putne naloge za službena vozila Suda, te koordinira korištenje službenih vozila Suda, vodi evidenciju mjesečnih troškova reprezentacije predsjednika Suda, vodi dnevnu evidenciju o prisustvu i odsustvu sudija, vodi „Su“ upisnik Kabineta, upisnik predmeta stepena tajnosti «VRLO TAJNO», «TAJNO» i «POVJERLJIVO» i upisnik najave putovanja predsjednika Suda Direkciji za koordinaciju policijskih tijela, zamjenjuje pomoćnika generalnog sekretara u dijelu poslova koji se odnose na primjenu Zakona o zaštiti tajnih podataka, tj. ostvaruje kontakt s državnim sigurnosnim organom, obavlja stalni nadzor nad distribucijom tajnih podataka i vodi ažurnu propisanu evidenciju, obavlja i druge poslove po nalogu predsjednika Suda.

Uslovi: završena VSS društvenog smjera (visoka stručna sprema ili završen prvi ciklus školovanja koji je vrednovan sa najmanje 180 ECTS bodova), položen stručni ispit, poznavanje rada na računaru, aktivno poznavanje engleskog jezika, 1 (jedna) godina radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima nakon sticanja diplome.

Broj izvršilaca: 1 (jedan), na neodređeno vrijeme, uz probni rad u trajanju od 6 (šest) mjeseci.



4. Referent specijalist za podršku korisnicima u Odjeljenju za informaciono-komunikacione tehnologije Ureda registrara

Opis poslova: neposredno pruža informatičku podršku krajnjim korisnicima uz korištenje specijaliziranih aplikacija, te vrši hardverske i softverske popravke, vrši informatičku obuku korisnika, pravovremeno i adekvatno održava računarsku opremu i printere, radi i druge poslove u skladu sa internim aktima i po zahtjevu rukovodioca Odjeljenja.

Uslovi: završena srednja škola IV stepena; najmanje 6 mjeseci radnog iskustva; položen stručni upravni ispit; poznavanje kompjuterske infrastrukture te korisničkih aplikacija i alata.

Broj izvršilaca: 1 (jedan) na neodređeno vrijeme, uz probni rad u trajanju od 6 (šest) mjeseci.



5. Viši referent za otpremu pismena u Odjeljenju pisarne Zajedničkog sekretarijata

Opis poslova: vrši sravnjivanje i otpremu pošte kroz CMS sistem, izrađuje dnevne izvještaje izlazne pošte, po naredbi sudije vrši objavu sudskih pismena na oglasnoj tabli suda i stara se o njihovom blagovremenom objavljivanju, obavlja usmenu eksternu i internu komunikaciju, obavlja i druge poslove po nalogu rukovodioca pisarne.

Uslovi: završena srednja škola IV stepena, položen stručni ispit; poznavanje rada na računaru; 1 (jedna) godina radnog iskustva.

Broj izvršilaca: 1 (jedan) na neodređeno vrijeme, uz probni rad u trajanju od 6 (šest) mjeseci.



6. Sudski pripravnik u Pravnom odjeljenju Ureda registrara

Opis poslova: obavlja pripravničku praksu u Sudu prema programu, radi sticanja uslova za polaganje pravosudnog ispita, vrši istraživanje pravnih pitanja iz oblasti međunarodnog javnog prava, međunarodnog privatnog prava, humanitarnog prava i krivičnog prava, pomaže pri izradi nacrta sudskih odluka i drugih dokumenata, učestvuje u pripremi predmeta za suđenje, obavlja i druge poslove po nalogu rukovodioca/zamjenika rukovodioca Odjeljenja i sudija.

Uslovi: završen pravni fakultet (visoka stručna sprema ili završen prvi ciklus školovanja dodiplomskog studija koji je vrednovan sa najmanje 240 ECTS bodova)

Broj izvršilaca: 12 (dvanaest), na određeno vrijeme – 1 (jedna) godina.



7. Sudski pripravnik u Odjeljenju za administrativno-tehničke i pravne poslove Zajedničkog sekretarijata

Opis poslova: obavlja pripravničku praksu u Sudu prema programu, radi sticanja uslova za polaganje pravosudnog ispita, pomaže pri izradi sudskih odluka i drugih dokumenata, obavlja i druge poslove po nalogu sudija i rukovodioca Odjeljenja.

Uslovi: završen pravni fakultet (visoka stručna sprema ili završen prvi ciklus školovanja dodiplomskog studija koji je vrednovan sa najmanje 240 ECTS bodova).

Broj izvršilaca: 1 (jedan), na određeno vrijeme – 1 (jedna) godina.



8. Sudski volonter u Odjeljenju za administrativno-tehničke i pravne poslove Zajedničkog sekretarijata

Opis poslova: obavlja praksu u Sudu u cilju stručnog osposobljavanja za samostalan rad i sticanja uslova za polaganje pravosudnog ispita, pomaže pri izradi sudskih odluka i drugih dokumenata, obavlja i druge poslove po nalogu sudija i rukovodioca Odjeljenja.

Uslovi: završen pravni fakultet (visoka stručna sprema ili završen prvi ciklus školovanja dodiplomskog studija koji je vrednovan sa najmanje 240 ECTS bodova).

Broj izvršilaca: 4 (četiri), na određeno vrijeme – 1 (jedna) godina



Napomene za sve kandidate:

Pored posebnih uslova navedenih u javnom oglasu, kandidati moraju ispunjavati i opće uslove propisane članom 10. Zakona o radu u institucijama BiH.
Na internet-stranici Suda Bosne i Hercegovine /www.sudbih.gov.ba/, na mjestu namijenjenom za objavu konkursa, nalaze se smjernice za kandidate koji se prijavljuju na oglase pred ovim Sudom.


Javni oglas je otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama.

Uz prijavu na javni oglas, koja sadrži kratku biografiju, adresu i kontakt telefon, kandidati trebaju dostaviti original ili ovjerene kopije sljedećih dokumenata:

Diplomu o završenom fakultetu (nostrifikovanu diplomu ukoliko fakultet nije završen u BiH ili je diploma stečena u nekoj drugoj državi nakon 06.04.1992. godine), za pozicije 1,2,3,6,7 i 8;
Diplomu o završenoj srednjoj školi IV stepena, za pozicije 4 i 5;
Uvjerenje o položenom stručnom upravnom ispitu, za pozicije 1, 2, 3 ,4 i 5 (mogu se prijaviti i kandidati koji nemaju položen stručni upravni ispit, uz obavezu polaganja ispita nakon zasnivanja radnog odnosa, u Zakonom predviđenom roku);
Potvrdu o radnom iskustvu, za pozicije 1, 2, 3, 4 i 5;
Izvod iz matične knjige rođenih, za sve pozicije;
Uvjerenje o državljanstvu Bosne i Hercegovine, ne starije od šest mjeseci, za sve pozicije;
Izjavu kandidata da nije obuhvaćen odredbom člana IX stav 1. Ustava Bosne i Hercegovine, za sve pozicije.
Ukoliko se kandidat prijavljuje na više pozicija, potrebno je dostaviti prijavu za svaku poziciju, s tim da je ovjerene fotokopije dokumenata dovoljno dostaviti uz prijavu za jednu od pozicija, a u ostalim prijavama dokumentacija ne mora biti ovjerena. U ovakvim slučajevima potrebno je staviti napomenu da se ovjerena dokumentacija nalazi u prijavi za poziciju broj:...

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Prijem zaposlenika će se obaviti uz obavezno provođenje prethodne provjere znanja kandidata.

Po završetku izborne procedure, odabrani kandidati su dužni dostaviti ljekarsko uvjerenje o zdravstvenoj i radnoj sposobnosti za obavljanje poslova navedenog radnog mjesta, kao i uvjerenje da protiv kandidata nije pokrenut krivični postupak za krivično djelo za koje je predviđena kazna zatvora tri i više godina.

Prijave na javni oglas podnose se na adresu:

Sud Bosne i Hercegovine
Ulica Kraljice Jelene br. 88
71 000 Sarajevo
sa naznakom:
„Javni oglas za popunjavanje upražnjenog radnog mjesta broj...“
Vrsta posla:
stalni radni odnos, rad na određeno vrijeme

O zaposleniku

Minimalna stručna sprema:
Fakultet