Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 24.09.2015. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Rukovodilac Odjeljenja - pomoćnik direktora u Odjeljenju biljne proizvodnje

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Sarajevo
Rok prijave:
24.09.2015.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Na osnovu člana 24. Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH („Službene novine Federacije BiH" br. 29/03, 23/04, 39/04, 54/04, 67/05, 8/06 i 4/12) Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, a na zahtjev Federalnog zavoda za poljoprivredu, objavljuje



JAVNI KONKURS
za popunu radnog mjesta državnog službenika u
Federalnom zavodu za poljoprivredu

06 /800




- Rukovodilac Odjeljenja - pomoćnik direktora u Odjeljenju biljne proizvodnje - 1 (jedan) izvršilac

Opis poslova: Rukovodi Odjeljenjem i u tom pogledu ima ovlaštenja utvrđena u članu 23. Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Federalnog zavoda za poljoprivredu (član 23. „ Osnovnim organizacionim jedinicama Odjeljenjima i Službom neposredno rukovode pomoćnici direktora i načelnik i u rukovođenju imaju slijedeća ovlaštenja: raspoređuju poslove i radne zadatke direktno na službenike i namještenike, daju upute za rad, nadziru rad službenika i namještenika, predlažu poslove i radne zadatke za godišnji plan rada Zavoda, utvrđuju pertiodični plan Zavoda i obezbjeđuju njegovu realizaciju, pripremaju izvještaje o radu iz nadležnosti rada osnovne organizacione jedinice kojom rukovode, osiguravaju zakonito, stručno i blagovremeno poslova i radnih zadataka, upoznaju direktora sa stanjem i problemima u vezi vršenja poslova iz nadležnosti organizacione jedinice kojom rukovode, predlažu direktoru mjere za prevazilaženje postojećih problema. U vršenju ovlaštenja pomoćnici direktora i načelnik, dužni su postupiti po svim nalazima i zahtjevima direktora i izvještavati ga o poduzetim mjerama i rezultatima postignutim tim mjerama.") i neposredno vrši najsloženije poslove iz nadležnosti Odjeljenja i to: priprema planske dokumente iz djelokruga Odjeljenja; izrađuje analize, izvještaje, informacijei druge stručne analitičke materijale iz nadležnosti Odjeljenja; izrađuje elaborate, studije, programe i projekte planova procjene iz ratarstva i povrtlarstva, vočarstva i vinogradarstva i zaštite zdravlja bilja, provodi politiku i stara se o izvršavanju zakona i drugih propisa i općih akata i stim u vezi utvrđuje stanje u oblasti proizvodnje i posljedice koje mogu nastati u toj oblasti; učestvuje u izradi i prati realizaciju programa rada i operativnih planova Odjeljenja; redovno upoznaje ditrektora o stanju i problemima u odjeljenju te predlaže poduzimanje potrebnih mijera; potpisuje akte iz djelokruga rada Odjeljenja za koje je ovlašten posebnim rješenjem direktora; radi i druge poslove po nalogu direktora.
Pripadajuća osnovna netto - plaća za radno mjesto: 1.638,00 KM

Uslovi: Pored opštih uslova predviđenih članom 25. Zakona o državnoj službi Federacije Bosne i Hercegovine, kandidati trebaju ispunjavati i slijedeće posebne uslove utvrđene Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji Federalnog ministarstva poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva, i to:
- VSS - VII stupanj stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje prvog ciklusa (koje s vrednuje s 240 ECTS bodova) ili drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja, poljoprivredni fakultet - odsjek ratartstvo ili biljna proizvodnja ili opći ili voćarsko - vinogradarski
- najmanje 5 (pet) godina radnog staža u struci, nakon sticanja VSS,
- položen vozački ispit „B" kategorije
- poznavanje rada na računaru
- poznavanje engleskog jezika


Prijavljivanje na konkurs:
a) Kandidati koji su evidentirani u Registru državnih službenika Federacije BiH koji vodi Agencija za državnu službu Federacije BiH (postojeći državni službenici) prijavljuju se na konkurs dostavljanjem uredno popunjenog prijavnog obrasca Agencije (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Kanton Sarajevo i Bosansko - podrinjski kanton, ulica Kulovića br. 7 ili na web stranici Agencije www.adsfbih.gov.ba ).
b) Ostali kandidati dužni su dostaviti sljedeću dokumentaciju (original ili ovjerene kopije):
1. fakultetsku diplomu (nostrificirana diploma, ukoliko fakultet nije završen u BiH ili je diploma stečena u nekoj od država nastaloj raspadom SFRJ nakon 06.04.1992. godine),
2. potvrdu/uvjerenje o radnom stažu u struci nakon sticanja VSS
3. dokaz o položen vozačkom ispitu „B" kategorije
4. dokaz o poznavanju rada na računaru
5. dokaz o poznavanju engleskog jezika
6. uredno popunjen prijavni obrazac Agencije (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Kanton Sarajevo i Bosansko - podrinjski Kanton, u Sarajevu ul. Kulovića 7., ili na web stranici Agencije www.adsfbih.gov.ba.).

Kandidati koji dostave dokaz o položenom stručnom upravnom ispitu, javnom ispitu za državne službenike u institucijama Bosne i Hercegovine ili pravosudnom ispitu izuzimaju se od polaganja ispita općeg znanja.

Napomena: U slučaju da Agencija ne raspolaže podacima koji se odnose na pojedine uslove konkursa, kandidati koji imaju status državnog službenika će biti dužni potrebne dokaze o ispunjavanju uslova konkursa dostaviti Agenciji u roku od 5 dana od dana prijema obavijesti Agencije kojom se traži dostavljanje dokaza.

O datumu, vremenu i mjestu polaganja ispita općeg znanja i stručnog ispita kandidati će biti obaviješteni putem web stranice Agencije za državnu službu Federacije BiH, www.adsfbih.gov.ba. Imena kandidata se ne objavljuju.
Ako kandidat ne pristupi polaganju ispita općeg znanja i/ili polaganju stručnog ispita smatrat će se da je odustao od učešća u konkursnoj proceduri, o čemu neće biti pismeno obaviješten.

Izabrani kandidat je dužan u roku od 8 dana od dana prijema obavještenja o rezultatima konkursa, dostaviti Agenciji sve dokaze o ispunjavanju uslova konkursa.
Prijavu na konkurs, odnosno sve tražene dokumente treba dostaviti u roku od 15 dana od objave javnog konkursa u «Službenim novinama FBiH», putem pošte, preporučeno na adresu:



Agencija za državnu službu Federacije BiH
Odjeljenje Agencije za Kanton Sarajevo i Bosansko podrinjski kanton,
ul. Kulovića br. 7
71000 Sarajevo
sa naznakom:
„Javni konkurs za popunu radnog mjesta državnog službenika u
Federalnom zavodu za poljoprivredu"

Nepotpune, neuredne i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.



DIREKTOR

mr. sc. Sead Maslo



Vrsta posla:
stalni radni odnos

O zaposleniku

Minimalna stručna sprema:
Fakultet
Poznavanje rada na računaru:
dobro
Potrebno radno iskustvo:
pet godina