Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 03.08.2018. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Referent za operativno-tehničke poslove-Domar

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Olovo
Rok prijave:
03.08.2018.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Na osnovu člana 31. stav 1. Zakona o sudovima u u Federaciji Bosne i Hercegovine (“Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine”, broj 38/05, 22/06, 63/10, 72/10, 7/13 i 52/14), člana 23. Zakona o namještenicima u organima državne službe u Federaciji Bosne i Hercegovine (“Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine”, broj 49/05), člana 13. tačka 3., 4. i 5. Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Općinskog suda u Visokom i tačkom I Odluke Komisije za davanje prethodne saglasnosti za popunu upražnjenih radnih mjesta u kantonalnim organima uprave i ostalim organima/ustanovama koje se u cjelosti ili djelimično finansiraju iz Budžeta Zeničko-dobojskog kantona, broj 02-34-2635-2/18 od 23.5.2018. godine, predsjednik suda objavljuje

JAVNI OGLAS
Za popunu upražnjenih radnih mjesta namještenika
u Općinskom sudu u Visokom

3. „Referent za operativno-tehničke poslove-Domar“ u Odjeljenju izvan sjedišta suda u Olovu….1 (jedan) izvršilac na neodređeno vrijeme.

3. „Referent za operativno-tehničke poslove-Domar“ u Odjeljenju izvan sjedišta suda u Olovu
Opis poslova: redovno i blagovremeno prati stanje ispravnosti elektro i vodovodnih i kanalizacionih instalacija i ostalih osnovnih sredstava rada u sudu; evidentira prijave kvarova u sudu; stara se o investicionom i tekućem održavanju objekta, uređaja i instalacija; rukuje i stara se o tehničkoj ispravnosti sistema grijanja u zgradi suda; vrši manje popravke u zgradi, na instalacijama i sredstvima rada; vrši nabavku, instalaciju i zamjenu rasvjetnih tijela; stara se o ispravnosti i potrebi servisiranja vatrogasnih aparata; rukuje uređajima za kopiranje, umnožavanje materijala; obavlja i druge poslove po nalogu predsjednika suda, sekretara suda i šefa odsjeka.
Vrsta posla:
stalni radni odnos

O zaposleniku

Znanja i kvalifikacije:
Uvjeti: Pored općih uvjeta propisanih članom 24. Zakona o namještenicima u organima državne službe (državljanstvo BIH, punoljetstvo, opća zdravstvena sposobnost za obavljanje poslova radnog mjesta, vrsta i stepen školske spreme potrebne za obavljanje poslova radnog mjesta, da u posljednje dvije godine od dana objavljivanja oglasa nije otpušten iz organa državne službe kao rezultat disciplinske kazne na bilo kojem nivou vlasti u Federaciji, odnosno Bosni i Hercegovini, da nije obuhvaćen odredbom člana IX 1. Ustava Bosne i Hercegovine) kandidati trebaju ispunjavati i sljedeće posebne uvjete:

Za poziciju 3
srednja školska sprema i šest mjeseci radnog staža poslije završene srednje škole.

Uz prijavu na javni oglas potrebno je priložiti sljedeću dokumentaciju (originali ili ovjerene kopije):
1. diplomu o završenoj srednjoj školskoj spremi,
2. uvjerenje o državljanstvu,
3. uvjerenje/dokaz o radnom stažu poslije završene srednje škole,
4. dokaz o poznavanju rada na računaru (za poziciju 1 i poziciju 2),
5. uvjerenje o položenom stručnom ispitu za namještenike u organima državne službe (za poziciju 1)
6. ovjerenu izjavu kandidata da u posljednje dvije godine od dana objavljivanja javnog oglasa nije otpušten iz organa državne službe kao rezultat disciplinske kazne na bilo kojem nivou vlasti u Federaciji, odnosno Bosni i Hercegovini,
7. ovjerenu izjavu kandidata da nije obuhvaćen odredbom člana IX 1. Ustava BIH.

Izabrani kandidati će biti dužni dostaviti uvjerenje o općoj zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova radnog mjesta.

Sve tražene dokumente treba dostaviti u roku od 15 dana od dana objavljivanja javnog oglasa u dnevnim novinama na adresu:

Općinski sud u Visokom, ulica Alije Izetbegovića broj 1, sa naznakom
“Za komisiju za provođenje javnog oglasa-NE OTVARATI”.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.


PREDSJEDNIK SUDA

mr. Enes Behlulović
Minimalna stručna sprema:
Srednja škola