Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 21.04.2019. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Programski asistent/ica

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Sarajevo
Rok prijave:
21.04.2019.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Mreža za izgradnju mira (na engleskom Network for Building Peace) ili skraćeno Mreža mira je osnovana 2010. godine na inicijativu mirotvorki i mirotvoraca koji su odlučili ujediniti svoje snage na promociji pitanja izgradnje mira u Bosni i Hercegovini. Počevši kao neformalna zajednica 20-tak organizacija, danas smo prerasli u mrežu od preko 170 članova, a od 2018. godine formalno registrirana kao pravna osoba na nivou BiH.

Naša vizija je stabilno i pravedno društvo jednakih građanki i građana u kojem se ljudi međusobno poštuju, vjeruju jedni drugima i grade zajednički trajni mir u Bosni i Hercegovini, kao i dobre susjedske odnose na Zapadnom Balkanu.

Naša misija je potaknuti, ojačati i povezati mirovne projekte i aktivnosti uz istovremeno olakšavanje sinergija i stvaranje saveza među mirovnim akterima u Bosni i Hercegovini i na Zapadnom Balkanu.

Štaviše, Mreža mira pruža kohezivan, vjerodostojan i snažan glas civilnom društvu u BiH. Mreža služi svojim članicama, ali i služi širem cilju osnaživanja civilnog društva u BiH.

Naši principi djelovanja:
• Poštivanje nacionalnih, kulturnih i vjerskih identiteta.
• Očuvanje i poštivanje identiteta individualnih članica povezivanjem zajedničkih vrijednosti koje nas povezuju.
• Povezivanje sa lokalnim, nacionalnim, regionalnim i globalnim strukturama koje rade na izgradnji mira.

Mreža mira je jedan od rijetkih lokalnih glasova – podržan od strane različitih aktera –koja na vidljiv način zagovara izgradnju pozitivnog mira. Djeluje na nacionalnom nivou i na nivou zajednice radi promicanja mirovnih inicijativa i aktivnosti u BiH, unutar članstva, ali i izvan njega. Prepoznajući, međutim, da se društvena transformacija oslanja na rad lokalnih aktera, Mreža mira pomaže svom opsežnom i raznolikom članstvu u njihovim aktivnostima u borbi protiv govora mržnje, promicanja i zaštite ljudska prava i sloboda, kao i gradnji veza između zajednica. Da bi se to postiglo, Mreža mira treba imati kapacitete i jake strukture za upravljanje mrežnim odnosima, potrebama i očekivanjima na održiv način.


Generalne kvalifikacije za poziciju
Nastojimo izgraditi odnose koji pokazuju međusobno poštovanje, aktivno partnerstvo i dugoročnu predanost. To znači prepoznavanje i poštivanje kultura, životnih stilova i baštine naših susjeda, kako bismo maksimalno iskoristili prednosti i smanjili negativne učinke našeg djelovanja. Iako smo svjesni da ne možemo uvijek ispunjavati svačija pitanja i očekivanja, cilj nam je djelovati uz široku podršku zajednice. Mreža mira povezuje sve osobe, organizacije i institucije koji se žele suprotstaviti elementima koji ugrožavaju mir i propagiraju etnonacionalističke sukobe i razdvajanja, te koji žele poticati zaštitu ljudskog dostojanstva i temeljnih ljudskih prava u BiH i regiji.

Tražimo dugoročnu predanost, nekoga ko je voljan zalagati se i dijeliti naše vrijednosti, i posvećenost povjerenju, uzajamnoj podršci.

U skladu sa ovim vrijednostima očekujemo da Programskog asistenta/icu:
- Razumije, promiče i integrira perspektive članica Mreže mira i integrira ih u aktivnosti Mreže, a posebno u njezino zagovaranje.
- Održava najviše moguće standarde profesionalnog integriteta, sa svima postupajući sa poštovanjem i brinući se o jednakim mogućnostima za sve članice Mreže mira, one koji nas podržavaju, volontere/ke i širu zajednicu kojima i služimo.
- Bude ključna kontaktna tačka za članice Mreže mira i osigurava razvoj potencijala članica, onih koji podržavaju naš rad, kao i volontera/ki kako bi se maksimizirao uticaj Mreže i njezinih članica, te kako bi se osigurale mogućnosti za članiceMreže i redovito dijelili s njima.
- Održava redovitu komunikaciju sa članicama i svima onima koji podržavaju rad Mreže mira kroz niz metoda, ažurno prateći trenutne aktivnosti i pozivajući članice kako mogu volontirati kako bi dale praktičan doprinos napretku strategije Mreža mira.

Tražimo nekoga ko je:
- Inovativna, strateška osoba koja spaja konceptualno razmišljanje s političkom analizom i orijentacijom, i koja rješava probleme jakim vještinama izgradnje konsenzusa.
- Očekujemo da koordinator vodi primjerom i u svom svakodnevnom radu pokaže vrijednosti Mreže kao što su transparentnost, uključivost, odgovornost i osnaživanje.

Ostali zahtjevi su da aplikant treba:
- Imati valjanu vozačku dozvolu.
- Biti državljanin/ka BiH.
- Poželjno je poznavanje latiničnog i ćiriličnog pisma.

Pozicija je na pola radnog vremena (uz mogućnost angažmana na puno radno vrijeme), na jednu godinu, sa mogućnošću produženja na osnovu dostupnih sredstava, uz tromjesečni probni rad.

Programski asistent/ica

Programski asistent/ica će podržavati sve projektne aktivnosti Mreže mira, koordinirati provedbu projektnih aktivnosti i djelovati kao veza sa relevantnim zainteresiranim stranama (posebno članicama Mreže mira).

Odgovornosti:
- Podrška organizaciji događaja Mreže mira
- Administrativna i finansijska podrška i izvještavanje
- Podrška razvoju i provedbi projekata
- Podrška upravljanju internet stranicom Mreže mira i prisutnošću na društvenim medijima
- Podrška i komunikacija sa članicama Mreže mira
- Podrška pri prikupljanju sredstava i pisanju prijedloga projekata, na osnovu zaduženja Koordinatora/ice programa

Potrebne kvalifikacije:
- Relevantni dodiplomski studij
- 2 godine profesionalnog i/ili volonterskog iskustva, uključujući provedbu projekta
- Fleksibilnost i želja za učenjem; sposobnost samostalnog rada
- Razumijevanje i interes za izgradnju mira
- Jake administrativne i organizacijske sposobnosti
- Iskustvo prikupljanja sredstava smatrat će se prednošću
- Dobro poznavanje engleskog jezika

Proces prijavljivanja

Ako ste zainteresirani pridružiti se našem timu i ispunjavate kriterije, potičemo Vas da svoju prijavu pošaljete (jedino) putem emaila sa naslovom "Prijava za posao za Programskog asistenta/icu" na [email protected] najkasnije do 16.00 u nedelju, 21. aprila/travnja 2019. godine.

Vaša prijava mora sadržavati sljedeće elemente:
1. Biografija.
2. Izražavanje interesa kojim opisujete na koji način mislite da su Vaše iskustvo, znanje i vještine relevantni za ovu poziciju, što Vas privlači da se prijavite na ovo radno mjesto. Prijava bi također trebala uključivati finansijska očekivanja za ovo radno mjesto i informacije, ako budete odabrani, kada biste mogli početi raditi.
3. Navedite imena i kontaktne podatke dvije osobe koje su u stanju posvjedočiti Vašim kapacitetima da bi zadovoljili potrebe navedene pozicije.

Prijava treba biti na engleskom jeziku. Neispunjavanje bilo kojeg od ovih kriterija može biti razlog odbijanjaVaše prijave.

Samo kandidati koji uđu uži izbor će biti pozvani na intervjue, ali svi aplikanti biti obaviješteni o rezultatima njihovih prijava.

Očekuje se da će se razgovori održati na engleskom jeziku tokom prvesedmice maja/svibnja, uz pismeni test i panel-intervju. Konačna odluka bi trebala biti donešena tokom drugesedmice maja/svibnja.

O zaposleniku