Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 15.11.2016. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Program stipendija njemačke privrede za 2017. godinu

Oglas je istekao

O poslu

Opis radnog mjesta:
Vlada Njemačke uz koordinaciju Odbora njemačke privrede za istočnu Evropu nudi program stipendija njemačke privrede za 2017. godinu. U programu učestvuju njemačke firme iz različitih oblasti, kao što su: ekonomija, finansije, energetika, automobilska industrija, elektrotehnika, informatika, mediji/germanistika, projektni menadžment, zaštita okoliša, arhitektura, građevina, poljoprivreda i druge.
Vrsta posla:
stručno osposobljavanje
Regija:

O zaposleniku

Znanja i kvalifikacije:
Cilj programa je da se studenti i apsolventi upoznaju o organizaciji, poslovnim procesima i funkcionisanju velikih i uspješnih njemačkih kompanija, kako bi kasnije to znanje i iskustvo prenijeli na svoje buduće radno angažovanje i u BiH. U okviru ovog programa studenti viših semestara, apsolventi kao i oni koji su završili studije i stekli prvo radno iskustvo, imaju priliku da obave praksu u prestižnim njemačkim kompanijama u trajanju od tri do šest mjeseci.

Kandidati moraju imati dodira sa privredom/finansijama, inženjerstvom/tehnikom ili informatikom, ne mogu biti stariji od 30 godina, te imati vrlo dobro znanje njemačkog ili engleskog jezika.

Program obezbjeđuje smještaj, putne troškove, zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u Njemačkoj te džeparac.

Program stipendija njemačke privrede provodi jedanaesti put na području BiH, uz podršku Predstavništva njemačke privrede u BiH kao lokalnog partnera.

Za program se može aplicirati od 01.10. do 15. 11. 2016. godine.

Detaljnije informacije i online prijave pogledati na www.stipendienprogramm.org.
Minimalna stručna sprema:
Fakultet
Strani jezik:
engleski, njemački