Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 21.12.2017. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Pripravnik – sa završenim pravnim fakultetom

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Sarajevo
Rok prijave:
21.12.2017.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Na osnovu čl. 8. i 54. Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“, br. 26/04, 7/05, 48/05, 60/10 i 32/13), člana 8. Odluke o uslovima i načinu prijema pripravnika visoke stručne spreme u radni odnos u institucije Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“, br. 52/05, 102/09 i 9/15) i Odluke o potrebi prijema pripravnika broj 01-50-1-365-1/17 od 31.10.2017. godine, predsjednik Konkurencijskog vijeća Bosne i Hercegovine, raspisuje



J A V N I O G L A S
za prijem pripravnika u Konkurencijsko vijećе Bosne i Hercegovine


I. PRIPRAVNICI

1/02 Pripravnik – sa završenim pravnim fakultetom (VII stepen), odnosno sa završenim prvim ciklusom školovanja pravnog fakulteta koji je vrednovan sa najmanje 180 ECTS bodova – 1 (jedan) izvršilac.

Opis poslova i radnih zadataka:

Pripravnik će obavljati poslove u svrhu osposobljavanja za samostalan rad u okviru svoje struke i stjecanja potrebnog radnog iskustva za polaganje stručnog upravnog, odnosno javnog ispita.
Vrsta posla:
rad na određeno vrijeme

O zaposleniku

Znanja i kvalifikacije:
II. Uslovi za prijem:

Opšti uslovi

Za prijem u radni odnos pripravnik mora da ispunjava slijedeće opšte uslove utvrđene članom 10. Zakona o radu u institucijama BiH (da ima navršenih 18 godina života; da je državljanin Bosne i Hercegovine; da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djelo za koje je predviđena kazna zatvora tri i više godina ili da mu nije izrečena zatvorska kazna za krivično djelo s umišljajem u skladu s krivičnim zakonima u Bosni i Hercegovini; da nije obuhvaćen članom IX 1. Ustava Bosne i Hercegovine; da je fizički i psihički sposoban za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se prijavljuje kod poslodavca.

Posebni uslovi

Kandidat mora ispunjavati slijedeće posebne uslove:

visoka stručna sprema ili završen prvi ciklus školovanja dodiplomskog studija, koji je vrednovan sa najmanje 180 ECTS bodova
da nema ostvaren radni staž u trajanju od jedne godine dana ili više u struci nakon sticanja visoke stručne spreme;
poznavanje rada na računaru,
poznavanje engleskog jezika.


III. TRAJANJE RADNOG ODNOSA

Radni odnos sa najuspješnijim kandidatima zasniva se na period od jedne (1) godine.

IV. POTREBNI DOKUMENTI

Kandidati su dužni uz prijavu sa kratkom biografijom, koju su svojeručno potpisali, dostaviti ovjerene kopije slijedećih dokumenata: :

diplome ili uvjerenja o diplomiranju (uvjerenje ne može biti starije od jedne godine odnosno od roka potrebnog za izdavanje diplome), odnosno za kandidate koji su visoko obrazovanje stekli po bolonjskom procesu uz fakultetsku diplomu i dodatak diplomi, a u slučaju da fakultet nije završen u Bosni i Hercegovini, strana diploma mora biti nostrifikovana (dokaz o nostrifikaciji);
ukoliko je datum sticanja visoke školske spreme stariji od jedne godine, kandidati su dužni dostaviti dokaz da nemaju ostvaren radni staž nakon sticanja visoke stručne spreme u trajanju od jedne godine dana, ili više (kopija radne knjižice, ili potvrda / uvjerenje Zavoda za zapošljavanje);
izjavu ovjerenu kod nadležnog organa da nije obuhvaćen odredbom člana IX. Ustava Bosne i Hercegovine (ne stariju od 3 mjeseca);
uvjerenja o državljanstvu (ne starije od šest mjeseci od dana izdavanja od strane nadležnog organa);
dokaz o poznavanju rada na računaru što se dokazuje potvrdom ili uvjerenjem škola ili drugih institucija koje se bave obukom za rad na računaru ili ovjerenom kopijom iz indeksa;
dokaz o poznavanju engleskog jezika što se dokazuje potvrdom ili uvjerenjem škole ili drugih institucija koje se bave obukom stranih jezika ili ovjerenom kopijom iz indeksa.
Izabrani kandidat dužan je prije potpisivanja Ugovora o radu, dostaviti ljekarsko uvjerenje o zdravstvenoj i radnoj sposobnosti i uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak izdato od nadležnog suda (ne starije od tri mjeseca), jer u suprotnom neće doći do potpisivanja Ugovora o radu, odnosno kandidat se skida sa liste uspješnih kandidata.

V. PROCEDURA IZBORA

Postupak izbora kandidata provest će Komisija za izbor pripravnika. Kandidati koji ispunjavaju uslove raspisanog javnog oglasa i čije prijave su kompletne i blagovremene podliježu provjeri znanja koju u skladu sa Odlukom o uslovima i načinu prijema pripravnika visoke stručne spreme u radni odnos sprovodi Komisija za izbor pripravnika.

Prijava sa biografijom, adresom i kontakt telefonom, te svim traženim dokumentima koje je potrebno dostaviti u originalu ili ovjerenoj kopiji, predaje se najkasnije do 21.12.2017.godine putem pošte preporučeno na adresu:



Konkurencijsko vijeće Bosne i Hercegovine
“Javni oglas za prijem pripravnika
– NE OTVARAJ“
Ul. Radićeva br. 8
71 000 S a r a j e v o


Nepotpune, neuredne i neblagovremene prijave se neće uzimati u razmatranje.

Neovjerene kopije tražene dokumentacije, kao i dokumenti stariji od roka koji je utvrđen javnim oglasom, se neće uzimati u razmatranje.
Minimalna stručna sprema:
Fakultet
Strani jezik:
engleski
Poznavanje rada na računaru:
dobro