Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 13.12.2016. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Pripravnik sa završenim ekonomskim fakultetom

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Sarajevo
Rok prijave:
13.12.2016.

Na osnovu čl. 8. i 54. Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“, br. 26/04, 7/05, 48/05, 60/10 i 32/13), člana 8. Odluke o uslovima i načinu prijema pripravnika visoke stručne spreme u radni odnos u institucije Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“, broj 52/05,102/09 i 9/15), člana 34. Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine broj 21-1-04-176/10 od 19.08.2010. godine, te Odluke o potrebi prijema pripravnika visoke stručne spreme u Direkciji za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine broj 20-07-34-2-1892-1/16 od 30.11.2016.godine, Direkcija za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine, r a s p i s u j e:

J A V N I O G L A S

za prijem pripravnika u Direkciju za koordinaciju policijskih tijela

Bosne i Hercegovine



Pripravnik sa završenim pravnim fakultetom – visoka stručna sprema VII stepen, a za lica koja su studije završila po bolonjskom sistemu, završen najmanje prvi ciklus dodiplomskog studija pravnog fakulteta koji je vrednovan sa najmanje 180 ECTS bodova – dva (2) izvršioca;
Pripravnik sa završenim ekonomskim fakultetom – visoka stručna sprema VII stepen, a za lica koja su studije završila po bolonjskom sistemu, završen najmanje prvi ciklus dodiplomskog studija ekonomskog fakulteta koji je vrednovan sa najmanje 180 ECTS bodova – jedan (1) izvršilac;
Pripravnik sa završenim fakultetom društvenog smjera - visoka stručna sprema VII stepen, a za lica koja su studije završila po bolonjskom sistemu, završen najmanje prvi ciklus dodiplomskog studija društvenih nauka koji je vrednovan sa najmanje 180 ECTS bodova – tri (3) izvršioca.
Opis poslova:

Pripravnik će obavljati poslove u svrhu stručne obuke i osposobljavanja za samostalan rad u profesiji za koju je obrazovan. Radni odnos se zasniva na period od jedne godine.

Mjesto rada:

Sjedište Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine, ul. Aleja Bosne Srebrene bb, Sarajevo.

Opšti uslovi koje kandidat za pripravnika treba da ispunjava:

Za prijem u radni odnos pripravnik mora ispunjavati sljedeće opšte uslove propisane članom 10. Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine:

- da ima navršenih 18 godina života,

- da je državljanin Bosne i Hercegovine,

- da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za krivično djelo za koje je predviđena kazna zatvora tri i više godina ili da mu nije izrečena zatvorska kazna za krivično djelo učinjeno s umišljajem u skladu s krivičnim zakonima u Bosni i Hercegovini,

- da nije obuhvaćen odredbama člana IX stav 1. Ustava Bosne i Hercegovine,

- da je fizički i psihički sposoban za obavljanje poslova navedenog zanimanja.

Pored opštih uslova propisanih zakonom, kandidati trebaju ispunjavati i sljedeće uslove:

- Za radno mjesto navedeno pod rednim brojem 1. završen Pravni fakultet, visoka stručna sprema VII stepen, a za lica koja su studije završila po bolonjskom sistemu, završen najmanje prvi ciklus dodiplomskog studija pravnog fakulteta uz ostvarenih najmanje 180 ECTS bodova,

- Za radno mjesto navedeno pod rednim brojem 2. završen Ekonomski fakultet – visoka stručna sprema VII stepen, a za lica koja su studije završila po bolonjskom sistemu, završen najmanje prvi ciklus dodiplomskog studija ekonomskog fakulteta uz ostvarenih najmanje 180 ECTS bodova,

- Za radno mjesto navedeno pod rednim brojem 3. završen fakultet društvenog smjera, visoka stručna sprema VII stepen, a za lica koja su studije završila po bolonjskom sistemu, završen najmanje prvi ciklus dodiplomskog studija društvenih nauka uz ostvarenih najmanje 180 ECTS bodova.



Isključenje za prijem u radni odnos kao pripravnika

Kandidati ne smiju imati ostvaren radni staž od jedne godine i više nakon diplomiranja.

Kandidati su uz prijavu s kratkom biografijom, koju su dužni svojeručno potpisati, obavezni dostaviti ovjerene kopije sljedećih dokumenata:

- uvjerenje o državljanstvu (ne starije od 6 mjeseci od dana izdavanja od strane nadležnog organa);

- izjava da nije obuhvaćen odredbama člana IX stav 1. Ustava Bosne i Hercegovine, ne starija od tri mjeseca,

- diploma ili uvjerenje o diplomiranju (uvjerenje ne može biti starije od jedne godine odnosno roka potrebnog za izdavanje diplome), a u slučaju da fakultet nije završen u Bosni i Hercegovini strana diploma mora biti nostrifikovana (dokaz o nostrifikaciji). Kandidati koji su visoko obrazovanje stekli po bolonjskom procesu dužni su uz fakultetsku diplomu dostaviti i dodatak diplomi.



- Kandidati činjenicu nepostojanja radnog staža u struci sa VSS, nakon sticanja iste, dokazuju sljedećom dokumentacijom:



- ovjerena kopija radne knjižice (naslovna strana, kao i stranice s relevantnim podacima: ime, prezime i dr., podaci o školskoj i stručnoj spremi, uključujući stranice o zaposlenju i stažu (ovjerena kopija ne starija od 15 dana) ili potvrda/uvjerenje iz Zavoda za zapošljavanje da nije registrovan u podacima matične evidencije;

Procedura izbora:

Kandidati koji ispunjavaju uslove iz javnog oglasa i koji su se blagovremeno prijavili na javni oglas podliježu provjeri znanja, koju u skladu sa Odlukom o uslovima i načinu prijema pripravnika visoke stručne spreme u radni odnos u institucije Bosne i Hercegovine provodi komisija za prijem pripravnika.

Napomena:Prije zaključivanja ugovora, izabrani kandidat je dužan dostaviti ljekarsko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se prijavio i uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak izdato od nadležnog suda (ne starije od tri mjeseca), u suprotnom neće doći do potpisivanja ugovora, odnosno kandidat se skida sa liste uspješnih kandidata.

Kandidati su dužni dostaviti dokumente tražene Javnim oglasom, a dokumenti koji nisu u skladu s istim neće se uzimati u razmatranje.

Dostavljanje prijava:

Prijavu na oglas sa biografijom, adresom i kontakt telefonom, te traženom dokumentacijom dostaviti najkasnije u roku od osam dana od objave Javnog oglasa u dnevnim novinama, putem pošte preporučeno na adresu:

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine

„Javni oglas za prijem pripravnika“

ul. Aleja Bosne Srebrene bb,

71000 Sarajevo



Nepotpune, neblagovremene i neuredne prijave neće biti uzete u razmatranje. O mjestu i datumu provjere kandidati će biti blagovremeno obaviješteni.