Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 16.09.2015. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Pripravnik – diplomirani pravnik ili lice s završenim prvim ciklusom školovanja dodiplomskog studija Pravnog fakulteta koji je vrednovan s najmanje 240 ECTS bodova

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Sarajevo
Rok prijave:
16.09.2015.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Na osnovu čl. 8. i 54. Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“, br. 26/04, 7/05 i 48/05), člana 8. Odluke o uslovima i načinu prijema pripravnika visoke stručne spreme u radni odnos u institucije Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“, br. 52/05, 102/09 i 9/15) i Odluke o potrebi prijema pripravnika u radni odnos broj: 05-34-2-6677/15 od 15.7.2015. godine, ministar pravde Bosne i Hercegovine, raspisuje



JAVNI OGLAS

za prijem pripravnika u radni odnos

u Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine



1. Pripravnik – diplomirani pravnik ili lice s završenim prvim ciklusom školovanja dodiplomskog studija Pravnog fakulteta koji je vrednovan s najmanje 240 ECTS bodova, tri (3) izvršioca.

Opis poslova: Pripravnik će obavljati poslove u cilju osposobljavanja za samostalan rad u okviru svoje struke i stjecanja potrebnog radnog iskustva za polaganje stručnog upravnog, odnosno javnog ispita.

Uslovi za prijem:

I Za prijem u radni odnos pripravnici moraju ispunjavati sljedeće opće uslove propisane članom 10. Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine (da ima navršenih 18 godina, da je državljanin Bosne i Hercegovine, da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za krivično djelo za koje je predviđena kazna zatvora tri i više godina, ili da mu nije izrečena zatvorska kazna za krivično djelo učinjeno s umišljajem u skladu s krivičnim zakonima u Bosni i Hercegovini i da nije obuhvaćen odredbom člana IX stav 1. Ustava Bosne i Hercegovine, da je fizički i psihički sposoban za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se prijavio kod poslodavca).

II Pored općih uslova propisanih Zakonom o radu u institucijama Bosne i Hercegovine, pripravnici moraju ispunjavati i posebne sljedeće uslove:

završen Pravni fakultet – diplomirani pravnik visoke stručne spreme (VII stеpеn) ili završen prvi ciklus školovanja dodiplomskog studija Pravnog fakulteta koji je vrednovan s najmanje 240 ECTS bodova;
da nemaju ostvaren radni staž u trajanju od jedne (1) godine dana ili više u struci nakon diplomiranja.
Potrebni dokumenti:

Kandidati su dužni uz prijavu s kratkom biografijom, koju su dužni svojeručno potpisati, dostaviti ovjerene kopije sljedećih dokumenata:
diploma ili uvjerenje o diplomiranju (uvjerenje ne može biti starije od jedne godine odnosno od roka potrebnog za izdavanje diplome), a u slučaju da fakultet nije završen u Bosni i Hercegovini, strana diploma mora biti nostrificirana (dokaz o nostrifikaciji);
ukoliko je datum stjecanja visoke školske spreme stariji od jedne (1) godine, kandidati su dužni dostaviti dokaz da nemaju ostvaren radni staž nakon stjecanja visoke stručne spreme u trajanju od jedne (1) godine dana, ili više (kopija radne knjižice, ili potvrda/uvjerenje Zavoda za zapošljavanje);
izjavu da nije obuhvaćen odredbom člana IX Ustava Bosne i Hercegovine, ne stariju od tri (3) mjeseca;
uvjerenje o državljanstvu, ne starije od 6 mjeseci;
ličnu kartu izdatu od strane CIPS-a.
Napomena:

Izabrani kandidat je dužan prije potpisivanja Ugovora o radu dostaviti ljekarsko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se prijavio i uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak izdato od nadležnog suda (ne starije od tri mjeseca), u suprotnom neće doći do potpisivanja ugovora o radu, odnosno, kandidat se skida sa liste uspješnih kandidata.

Po ovom javnom oglasu mogu se prihvatiti i prijave kandidata koji imaju završen drugi ciklus studija pravnog fakulteta (zvanje magistra), pod uslovom da im školovanje obuhvaća i prvi ciklus studija navedenog fakulteta.

Radni odnos zasniva se na period od jedne (1) godine.

Kandidati koji ispunjavaju uslove raspisanog javnog oglasa i čije prijave su kompletne i blagovremene podliježu provjeri znanja koju određuje Komisija za izbor pripravnika.

Prijave s dokumentacijom je potrebno dostaviti najkasnije u roku od 15 dana od dana objave oglasa, putem pošte preporučeno na adresu:

Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine

„Javni oglas za prijem pripravnika“

71 000 Sarajevo, Trg Bosne i Hercegovine broj 1.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.
Vrsta posla:
rad na određeno vrijeme, praksa

O zaposleniku

Minimalna stručna sprema:
Fakultet