Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 26.10.2018. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Predavač praktične nastave struke uslužnih djelatnosti za zanimanje frizer-vlasuljar

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Cazin
Rok prijave:
26.10.2018.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Broj: 02-1016-1 /2018.
Datum: 16.10. 2018. godine.
Na osnovu člana 116 i 138 Zakona o srednjem obrazovanju ( "Službeni glasnik USK-a broj 17 od 04.07.2012. godine), člana 9 i 10 Pravilnika o radu JU „ I srednja škola" Cazin, saglasnosti Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona broj: 10-34-10582-2/18. godine od 03.10.2018. godine, a u skladu s Pravilnikom sa kriterijima o bodovanju kandidata/kinja za prijem u radni odnos u odgojno - obrazovnim ustanovama Unsko-sanskog kantona (..Službeni glasnik Unsko-sanskog kantona" broj: 07/17), v.d. Školski odbor JU „ I srednja škola" Cazin je na svojoj sjednici održanoj dana 16.10.2018.godine donio odluku broj: 02-1016/18. da se raspiše
KONKURS za popunu upražnjenih radnih mjesta
I - NEODREĐENO RADNO VRIJEME
1. Predavač stručno-teorijske i praktične nastave saobraćajne struke (diplomirani inženjer saobraćaja, drumski smjer) 1 izvršilac
2. Radnik na održavanju higijene 3 izvršioca
II - ODREĐENO RADNO VRIJEME, A NAJDUŽE DO 31.08.2019.G0DINE
1. Profesor biologije 8 sati,
2. Profesor bosanskog jezika i književnosti 10 sati.
3. Profesor matematike puna norma do povratka radnika sa funkcije, a najduže do31.08.2019.godine, 4. Profesor matematike 16 sati.
5. Profesor engleskog jezika i književnosti puna norma.
6. Profesor historije 8 sati ,
7. Profesor informatike 10 sati,
8. Profesor geografije 6 sati,
9. Profesor hernije 2 sata,
10. Profesor vjeronauke 4 sata,
11. Profesor psihologije l sat,
12. Predavač ekonomike i organizacije poslovanja 6 sati,
13. Predavač za nastavne predmete Higijena i prva pomoć i Anatomija i fiziologija čovjeka (Ijekar) 7 sati,
14. Predavač za nastavni predmet Estetika 6 sati,
15. Predavač praktične nastave elektrotehničke struke puna norma
16. Predavač stručno-teorijske nastave elektrotehničke struke ( dipl.ing.el.smjer elektroenergetika) 12 sati,
17. Predavač praktične nastave elektrotehničke struke( dipl.ing.elektrotehnike) 10 sati,
18. Predavač stručno - teorijske i praktične nastave mašinske struke puna norma 3 izvršioca,
19. Predavač stručno-teorijske nastave mašinske struke 6 sati,
20. Predavač praktične nastave struke uslužnih djelatnosti za zanimanje frizer-vlasuljar 16 sati,
21. Predavač praktične nastave tekstilne struke 7 sati,
22. Psiholog 12 sati,
23. Predavač stručno-teorijske nastave struke uslužnih djelatnosti za zanimanje frizer-vlasuljar ( dipl.tehnolog) 6 sati,
24. Radnik na održavanju higijene puna norma 2 izvršioca
III - ODREĐENO VRIJEME DO POVRATKA RADNICE SA PORODILJSKOG ODSUSTVA, A NAJDUŽE DO 31.08.2019.G0DINE
1.Profesor matematike 7 sati
Pored općih uslova propisanih Zakonom o radu kandidati treba da ispunjavaju i posebne uslove predviđene Zakonom o srednjem obrazovanju („Sl.glasnik USK-a“, broj 17/12), Pravilima škole, Pedagoškim standardima, Pravilnikom o radu škole i Nastavnim planom i programom u pogledu profila stručne spreme, uključujući i zvanja stečena po Bolonjskom procesu.
Uz prijavu na konkurs kandidati/kandidatkinje su dužni dostaviti dokaze o ispunjavanju propisanih uvjeta (original ili ovjerene kopije):
1. biografiju sa adresom i kontakt telefonom,
2. Diplomu o završenom školovanju,
3. Izvod iz matične knjige rođenih,
4. Uvjerenje o državljanstvu,
5. Uvjerenje o nekažnjavanju koje izdaje Ministarstvo unutrašnjih poslova po mjestu rođenja osobe ne starije od 6 mjeseci, po pravosnažnosti odluke o prijemu a prije stupanja na posao,
6. Uvjerenje da se ne vodi krivični postupak ( nadležni sud po mjestu prebivališta) ne starije od 6 mjeseci po pravosnažnosti odluke o prijemu, a prije stupanja na posao.
7. Ljekarsko uvjerenje, ne starije od šest mjeseci, po pravosnažnosti odluke o prijemu, a prije stupanja na posao.
Dodatna dokumentacija za bodovanje kandidata/kandidatkinja:
Prilikom prijave na raspisani konkurs, svaki kandidat/kinja treba dostaviti svu raspoloživu dodatnu dokumentaciju na osnovu koje će se izvršiti bodovanje u skladu sa Pravilnikom sa kriterijima o bodovanju kandidata/kinja za prijem u radni odnos ( „Službeni glasnik Unsko-sanskog kantona" , broj 10/14 i 15/14) kao što su:
1. Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko - sanskog kantona o proglašenju tehnološkim viškom,
2. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu,
3. Uvjerenje o dužini čekanja na posao nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme ( uvjerenje nadležne Službe za zapošljavanje),
4. Uvjerenje o dužini radnog staža u obrazovanju nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme ( uvjerenje ustanova o radnom stažu, koje obavezno treba da sadrži dužinu radnog staža nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme 1 naziv radnog mjesta).
5. Uvjerenje škole ili JU Pedagoškog zavoda Unsko -sanskog kantona o rezultatima rada u skladu sa članom 9. Pravilnika sa kriterijima o bodovanju kandidata/kinja za prijem u radni odnos u odgojno - obrazovnim ustanovama Unsko-sanskog kantona
Prioritet prije bodovanja imaju osobe proglašene tehnološkim viškom u skladu sa Pravilnikom o definiranju kriterija za proglašavanje uposlenika za čijim je radom djelimično ili u potpunosti prestala potreba. Osobe koje se pozivaju na ovaj prioritet dužne su dostaviti rješenje nadležne Kantonalne komisije za zbrinjavanje tehnološkog viška. Prioritet pod jednakim uvjetima prilikom prijema u radni odnos putem konkursa ostvaruju osobe u skladu sa članom 22. Zakona o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica ( „Službeni glasnik Unsko-sanskog kantona" , broj 03/05, 01/09, 29/12) kao i svim odgovarajućim podzakonskim aktima i drugim provedbenim propisima koji bliže određuju ova pitanja, samo u slučaju kada se radi o prvom zapošljavanju. Prioritet pod jednakim uvjetima prilikom prijema u radni odnos putem konkursa ostvaruju osobe u skladu sa Zakonom o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodica sa djecom ( „ Službeni glasnik Unsko-sanskog kantona", broj 05/00 i 07/01), samo u slučaju kada se radi o prvom zapošljavanju. Dokaz o ispunjavanju ovih uslova je Rješenje nadležne službe o pripadajućim pravima koje glasi na ime osobe koja konkurira.
Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja.
Komisija za izbor kandidata će obaviti intervju sa kandidatima koji ispunjavaju uslove, a o terminu intervjua kandidati će biti obaviješteni telefonski. Postupak izbora kandidata za radna mjesta nastavnika i saradnika se provodi pismeno i usmeno, a za radna mjesta radnika na održavanju higijene usmeno.
Nepotpune i neblagovremene prijave se neće uzimati u razmatranje.
Prijave sa traženom dokumentacijom se podnose poštom ili lično u administrativnu službu škole na adresu
JU „ I srednja škola" Cazin,
Ulica Generala Izeta Nanića bb,
77220 Cazin.
Potrebno je da na koverti obavezno stoji ime i prezime pošiljaoca, uz naznaku „prijava na konkurs za radno mjesto" za koje se kandidat/kinja prijavljuje.
Predsjednik v.d.Školskog odbora:
Vrsta posla:
rad na određeno vrijeme

O zaposleniku

Minimalna stručna sprema:
Fakultet