Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 21.04.2014. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Pomoćnik ravnatelja u Odjeljenju za izvršenje mjere upućivanja u odgojno popravni dom

Oglas je istekao


Na osnovu člana 24., a u vezi sa članom 74a. Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH („Službene novine Federacije BiH" br. 29/03, 23/04, 39/04, 54/04, 67/05, 8/06 i 4/12) i člana 1. Zakona o preuzimanju Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH („Službene novine TK" br. 12/10 i 1/12), Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, na zahtjev Kazneno-popravnog zavoda poluotvorenog tipa Orašje, objavljuje


JAVNI NATJEČAJ

za popunu radnih mjesta državnih službenika
u Kazneno-popravnom zavodu poluotvorenog tipa Orašje

4 / 357

01. Pomoćnik ravnatelja u Odjeljenju za izvršenje mjere upućivanja u odgojno popravni dom - 1(jedan) izvršitelj

02. Stručni suradnik - Odgajatelj osuđenih osoba u Sektoru za poslove preodgoja-tretmana osuđenih osoba - 1(jedan) izvršitelj

01. Opis poslova: poslovi utvrđeni članom 20. Pravilnika o unutarnjoj organizaciji Kazneno-popravnog zavoda poluotvorenog tipa u Orašju (Osnovnom organizacijskom jedinicom (Sektorom) neposredno rukovodi pomoćnik direktora koji u rukovođenju ima slijedeća ovlaštenja: da organizira vršenje svih poslova iz nadležnosti sektora, da raspoređuje poslove i radne zadatke na državne službenike i namještenike, daje im upute o vršenju tih poslova, te nadzire njihov rad, osigurava blagovremeno, zakonito i pravilno obavljanje poslova iz nadležnosti sektora kojim rukovodi, nadzire rad unutar sektora, koordinira rad u sektoru, upoznaje direktora sa stanjem i problemima u vezi vršenja poslova iz nadležnosti sektora, predlaže mjere za prevazilaženje postojećih problema, predlaže poslove i radne zadatke za godišnji program rada zavoda i periodičnih planova rada sektora, te obezbjeđuje njihovu realizaciju, priprema izvještaj o radu sektora kojim rukovodi. U vršenju svojih poslova pomoćnik direktora je dužan postupati po svim nalozima i zahtjevima direktora i izvještavati ga o poduzetim mjerama i rezultatima koji su postignuti tim mjerama); raspoređuje poslove i zadatke na unutrašnje organizacijske jedinice u sastavu organizacijske jedinice kojom rukovodi, odnosno na neposredne izvršioce; koordinira rad između unutrašnjih organizacijskih jedinica i stara se o usklađivanju stavova u radu službenika i namještenika; pruža izvršiteljima potrebnu pomoć u radu i stara se o radnoj disciplini unutar organizacijske jedinice; priprema i vodi tekuću prepisku vezanu za rad organizacijske jedinice; stara se za uspješno funkcioniranje i izvršava najsloženije poslove iz djelokruga organizacijske jedinice; utvrđuje prijedlog poslova iz djelokruga organizacijske jedinice za godišnji program rada zavoda; utvrđuje operativne planove rada organizacijske jedinice i prijedlog rasporeda korištenja godišnjih odmora službenika i namještenika u sustavu organizacijske jedinice; donosi i potpisuje akte iz djelokruga organizacijske jedinice, za koje ga ovlasti direktor Zavoda; obavlja i druge poslove koje mu odredi neposredni rukovodilac.

02. Opis poslova: izravno planira, programira i izvodi preodgojni rad (uz primjenu suvremenih oblika i metoda) u klasifikacijskoj grupi osuđenih osoba na izdržavanju kazne zatvora, koja broji do 50 osoba, po utvrđenom programu tretmana izrađenog od grupe za ispitivanje osobnosti osuđenih osoba; izrada akata u postupku pomilovanja, uvjetnog otpusta, prekida izdržavanja kazne zatvora, premještaja i u drugim postupcima po zahtjevu osuđene osobe ili nadležnih organa; učestvovanje u radu tima za grupnu terapiju ili u specijalnom tretmanu alkoholičara ili narkomana; priprema stegovni i zamolbeni raport osuđenih osoba; rukovođenje radom mikro tima i pripremanje prijedloga za premještaj u stimulativno klasifikacijske grupe i prijedloga za korištenje pogodnosti i prava; praćenje rada osuđenih osoba na radnim mjestima i njihovo ponašanje u tijeku izdržavanja kazne i unošenje odgovarajućih podataka u osobni list osuđene osobe; obilazi osuđene osobe u samici kada im je izrečena ova vrsta stegovne kazne; ostvaruje potrebnu suradnju sa porodicom osuđene osobe radi potpunijeg odgojnog uticaja i prikupljanja podataka iz života osuđenih osoba; drugi poslovi preodgoja-tretmana osuđenih osoba utvrđeni zakonom, Pravilnikom o kućnom redu i matičnim knjigama osuđenih osoba i druge poslove po nalogu neposrednog rukovodioca.

Uvjeti: Pored općih uvjeta predviđenih članom 25. Zakona o državnoj službi u Federaciji Bosne i Hercegovine, kandidati trebaju ispunjavati i posebne uvjete, utvrđene Pravilnikom o unutarnjoj organizaciji i to:

Za poziciju 01:

- VSS - VII stepen stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje prvog ciklusa (koji se vrednuje sa 240 ECTS bodova), drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja, diploma visokog obrazovanja - pravne struke ili ekonomski ili filozofski ili fakultet političkih nauka ili fakultet kriminalističkih nauka ili tehnički fakultet,
-najmanje 5 (pet) godina radnog staža u struci nakon završene VSS.

Za poziciju 02:

- VSS - VII stepen stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje prvog, drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja, diploma visokog obrazovanja - pravne struke, filozofski fakultet ili edukacijsko-rehabilitacijski fakultet ili fakultet političkih nauka ili pedagoški fakultet,
-najmanje 1 (jedna) godina radnog staža u struci nakon završene VSS,
-položen stručni odgajateljski ispit utvrđen ZIKS-a i Pravilnikom o uvjetima i načinu polaganja stručnog ispita službenika i zatvorskih policajaca-stražara u federalnim ustanovama za izvršenje kazne zatvora,
-stručna osposobljenost za rad na računaru.

Napomena: Kandidati koji nemaju položen stručni odgajateljski ispit utvrđen Zakonom o izvršenju kaznenih sankcija u FBiH ("Službene novine Federacije BiH", broj 44/98, 42/99 i 12/09) i Pravilnikom o uvjetima i načinu polaganja stručnog ispita službenika i zatvorskih policajaca - stražara u federalnim ustanovama za izvršavanje kazne zatvora ("Službene novine Federacije BiH", broj 24/99, 18/02 i 22/04), isti su dužni položiti u roku od jedne godine od dana zasnivanja radnog odnosa.

Prijavljivanje na natječaj:

a) Kandidati koji su evidentirani u Registru državnih službenika Federacije BiH koji vodi Agencija za državnu službu Federacije BiH (postojeći državni službenici) prijavljuju se na natječaj dostavljanjem uredno popunjenog prijavnog obrasca Agencije (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Tuzlanski i Posavski kanton, Trg slobode b.b., 75 000 Tuzla, ili na web stranici Agencije za državnu službu FBiH www.adsfbih.gov.ba).
b) Ostali kandidati dužni su dostaviti slijedeću dokumentaciju (original ili ovjerene kopije):
1.fakultetska diploma (nostrificirana diploma, ukoliko fakultet nije završen u BiH ili je diploma stečena u nekoj od država nastaloj raspadom SFRJ, nakon 06.04.1992. godine),
2.potvrda/uvjerenje o radnom stažu u struci nakon završene visoke stručne spreme,
3.kandidati koji obavljaju poslove namještenika u organu državne službe i koji su stekli VII stepen stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje prvog, drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja, koji podnose prijave na poziciju stručnog suradnika (poz. 02. ), dužni su dostaviti i:
-dokaz da su zaposleni u organu državne službe kao namještenici i dokaz o pet godina radnog iskustva u organima državne službe, nakon položenog stručnog ispita za namještenika i
-dokaz o položenom stručnom ispitu za namještenika,
4.dokaz o položenom stručnom odgajateljskom ispitu utvrđenom Zakonom o izvršenju kaznenih sankcija u FBiH i Pravilnikom o uvjetima i načinu polaganja stručnog ispita službenika i zatvorskih policajaca-stražara u federalnim ustanovama za izvršenje kazne zatvora, za kandidate koji takav ispit imaju položen (za poziciju 02),
5.dokaz o poznavanju rada na računaru (za poziciju 02),
6.popunjen prijavni obrazac Agencije za državnu službu FBiH (može se dobiti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Tuzlanski i Posavski kanton, Trg slobode b.b., 75 000 Tuzla, ili na web stranici Agencije za državnu službu FBiH www.adsfbih.gov.ba).

Kandidati koji dostave dokaz o položenom stručnom upravnom ispitu, javnom ispitu za državne službenike u institucijama Bosne i Hercegovine ili pravosudnom ispitu izuzimaju se od polaganja ispita općeg znanja.

Napomena: U slučaju da Agencija ne raspolaže podacima koji se odnose na pojedine uvjete natječaja, kandidati koji imaju status državnog službenika biće dužni potrebne dokaze o ispunjavanju uvjeta natječaja dostaviti Agenciji u roku od 5 dana od dana prijema obavijesti Agencije kojom se traži dostavljanje dokaza.

O datumu, vremenu i mjestu polaganja ispita općeg znanja i stručnog ispita, kandidati će biti obavješteni putem web stranice Agencije za državnu službu Federacije BiH, www.adsfbih.gov.ba. Imena kandidata se ne objavljuju.

Ako kandidat ne pristupi polaganju ispita općeg znanja i/ili polaganju stručnog ispita, smatra će se da je odustao od učešća u natječajnoj proceduri, o čemu neće biti pismeno obaviješten.

Izabrani kandidati su dužni u roku od 8 dana od dana prijema obavještenja o rezultatima natječaja, dostaviti Agenciji sve dokaze o ispunjavanju uvjeta natječaja.

Prijavu na natječaj, odnosno sve tražene dokumente treba dostaviti u roku od 15 dana od objave javnog natječaja u «Službenim novinama FBiH», putem pošte, preporučeno na adresu:

Agencija za državnu službu FBiH
Odjeljenje Agencije za Tuzlanski i Posavski kanton
Trg slobode b.b., 75 000 Tuzla
sa naznakom

"Javni natječaj za popunu radnih mjesta državnih službenika
u Kazneno-popravnom zavodu poluotvorenog tipa Orašje"

Nepotpune, neuredne i neblagovremene prijave, neće se uzeti u razmatranje.

DIREKTOR

mr. sc. Sead Maslo