Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 29.01.2018. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Pomoćnik Općinskog načelnika za društvene djelatnosti i opću upravu

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Tomislavgrad
Rok prijave:
29.01.2018.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Na osnovu člana 34. i 105. Zakona o državnim službenicima i namještenicima u tijelima državne službe u Hercegbosanskoj županiji („Narodne novine Hercegbosanske županije", broj 1/14 i 5/16) a u vezi s članom 74 a. Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH („Službene novine Federacije BiH", br. 29/03, 23/04, 39/04, 54/04, 67/05, 8/06, 4/12), Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, na zahtjev Općine Tomislavgrad, objavljuje



JAVNI NATJEČAJ
za popunu radnih mjesta državnih službenika u
Općini Tomislavgrad



5. Pomoćnik Općinskog načelnika za društvene djelatnosti i opću upravu, -1 (jedan) izvršitelj, na mandat od 5 godina

Čl. 42. Pravilnika: Temeljnim ustrojbenim jedinicama rukovode rukovodeći državni službenici (pomoćnici Općinskog načelnika) i šef temeljne ustrojbene jedinice kojom ne rukovodi rukovodeći državni službenici (šef Ureda načelnika). Rukovoditelji temeljnih ustrojbenih jedinica iz stavka 1. ovog članka neposredno rukovode temeljnom ustrojbenom jedinicom za koju su zaduženi i u tom pogledu organiziraju vršenje svih poslova iz nadležnosti te jedinice, raspoređuju poslove na državne službenike i namještenike i daju im upute o načinu vršenja poslova, osiguravaju pravodobno, zakonito i pravilno vršenje svih poslova iz nadležnosti službe kojom rukovode, redovito upoznaju Općinskog načelnika o stanju i problemima u vezi vršenja poslova iz nadležnosti službe, predlažu poduzimanje potrebitih mjera, vrše najsloženije poslove iz nadležnosti službe, izvršavaju poslove po nalogu Općinskog načelnika i odlučuju o pitanjima za koja su ovlašteni posebnim rješenjem rukovoditelja tijela državne službe. Rukovoditelji temeljnih ustrojbenih jedinica za vršenje poslova iz stavka 2. ovog članka neposredno odgovaraju Općinskom načelniku.

05. Opis poslova: Rukovodi radom Službe primjenjujući ovlaštenja navedena u članku 42. ovog Pravilnika te neposredno obavlja sljedeće poslove: Inicira i sudjeluje u izradi nacrta i prijedloga općinskih propisa i drugih akata iz djelokruga Službe; izrađuje analize, izvješća, informacije i druge stručne i analitičke materijale iz oblasti djelokruga Službe; prati realizaciju godišnjih programa rada osnovnih škola; razmatra stručna izvješća Ministarstva o testiranju učenika, rezultatima natjecanja i smotri učenika osnovnih škola; organizira natjecanja i smotre učenika u oblasti nastavnih i izvannastavnih aktivnosti na općinskoj razini; razmatra pismene prigovore roditelja učenika; predlaže mjere za unaprjeđenje obrazovno-odgojnog rada u osnovnim školama i brine se o njihovoj realizaciji; koordinira suradnju među osnovnim školama na području Općine; razmatra izvješća o radu i uvjetima rada osnovnih škola; organizira javne i kulturne manifestacije, posebno iz domene obrazovanja za demokraciju, ljudska prava i prava djeteta; priprema izvješća, analize, informacije o radu i uvjetima rada osnovnih škola za Općinskog načelnika i Općinsko vijeće; daje stručna mišljenja na nacrte i prijedloge zakona i drugih propisa iz oblasti obrazovanja; priprema i dostavlja popis školskih obveznika; vodi evidenciju o upisu djece u prvi razred; organizira pripremnu nastavu, odnosno, malu školu; inicira programe razvitka i mjere za unaprjeđenje stanja u ovoj oblasti; vodi evidenciju obrazovnih institucija na području Općine; priprema suglasnosti za osnivanje kulturno-umjetničkih društava sa sjedištem na području općine; obavlja poslove koji su u vezi s osnivanjem i ukidanjem općinskog arhiva; osigurava, kroz odgoj djece i omladine, razvijanje ljubavi za očuvanje dobara kulturne baštine putem javnih ustanova čiji je osnivač Općina; sudjeluje u organiziranju prigodnih svečanosti, kulturnih manifestacija i kulturno-umjetničkih programa, tribina, glazbenih programa, izložbi i dr.; razmatra zahtjeve i daje prijedloge za financiranje projekata koji se odnose na područje kulture; daje mišljenje na prednacrte, nacrte i prijedloge zakona i drugih propisa iz oblasti kulture; inicira program razvitka i mjera za unaprjeđenje stanja u ovoj oblasti; surađuje s pravnim subjektima i drugim organizacijama u oblasti kulture; ažurno vodi evidenciju kulturnih institucija na područnu Općine; prati potrebe za imenovanjem upravnih vijeća, školskih odbora i ustanova, za čije je imenovanje nadležna Općina i inicira pripremu potrebnih natječaja; redovno informira Općinskog načelnika i tajnika o svim poslovima koji su u nadležnosti Službe; obavlja i druge poslove koje mu u nadležnost stavi Općinski načelnik; za svoj rad i upravljanje neposredno odgovara Općinskom načelniku.

Uvjeti: pored općih uvjeta utvrđenih članom 35. Zakona o državnim službenicima i namještenicima u tijelima državne službe u Hercegbosanskoj županiji, kandidati trebaju ispunjavati i slijedeće posebne uvjete utvrđene Pravilnikom o unutarnjem ustroju Jedinstvenog općinskog tijela uprave Općine Tomislavgrad., i to:

Za poz 05. VSS/VII stupanj stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje prvog ciklusa (koji se vrednuje s 240 ECTS bodova) ili drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sustava studiranja; filozofski fakultet, pravni fakultet, pedagoški fakultet
-najmanje 5 (pet) godina radnog iskustva u struci nakon stjecanja VSS,
-poznavanje rada na računalu.

Prijavljivanje na javni natječaj:
Kandidati su dužni dostaviti slijedeću dokumentaciju (original ili ovjerene kopije):

1. diplomu o završenom visokom obrazovanju (nostrificirana diploma, ukoliko fakultet nije završen u BiH ili je diploma stečena u nekoj od država nastaloj raspadom SFRJ nakon 06.04.1992. godine)
2. potvrdu / uvjerenje o radnom iskustvu u struci nakon sticanja VSS. Primjer uvjerenja može se naći na web stranici Agencije http://www.adsfbih.gov.ba/index.php?lang=ba&sel=546.
3. dokaz o poznavanju rada na računaru,
4. popunjen prijavni obrazac Agencije za državnu službu FBiH (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Kanton 10 i Unsko-sanski kanton u Livnu, Ul. Gabrijela Jurkića bb, ili na web stranici Agencije www.adsfbih.gov ba).
Kandidati koji dostave dokaz o položenom stručnom upravnom ispitu (javnom ispitu ili ispitu općeg znanja) pred nadležnim organom u Bosni i Hercegovini ili položenom pravosudnom ispitu izuzimaju se od polaganja ispita općeg znanja.
O datumu, vremenu i mjestu polaganja ispita općeg znanja i stručnog ispita kandidati će biti obavješteni putem web stranice Agencije za državnu službu Federacije BiH, www.adsfbih.gov.ba. Imena kandidata se ne objavljuju.
Ako kandidat ne pristupi polaganju ispita općeg znanja i/ili polaganju stručnog ispita, smatra se da je odustao od učešća u natječajnoj proceduri, o čemu neće biti pismeno obavješten.
Izabrani kandidat je dužan u roku od 8 dana od dana prijema obavještenja o rezultatima javnog natječaja, dostaviti Agenciji sve dokaze o ispunjavanju općih uvjeta javnog natječaja.

Prijavu na natječaj, odnosno sve tražene dokumente, treba dostaviti u roku od 8 dana od objave javnog natječaja na web stranici Agencije, putem pošte, preporučeno na adresu:



AGENCIJA ZA DRŽAVNU SLUŽBU FEDERACIJE BiH
ODJELJENJE AGENCIJE ZA KANTON 10 i UNSKO-SANSKI KANTON
Ulica Gabrijela Jurkića bb
80101 Livno
sa naznakom
«Javni natječaj za popunu radnih mjesta državnih službenika u
Općini Tomislavgrad »
Broj: 289/17
Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.
Vrsta posla:
rad na određeno vrijeme

O zaposleniku

Minimalna stručna sprema:
Fakultet
Poznavanje rada na računaru:
dobro
Potrebno radno iskustvo:
pet godina