Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 29.11.2014. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Pomoćnik ministra u Sektoru za poljoprivredu i prehrambenu industriju

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Sarajevo
Rok prijave:
29.11.2014.


Na osnovu člana 24. Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH („Službene novine Federacije BiH" br. 29/03, 23/04, 39/04, 54/04, 67/05, 8/06 i 4/12) Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, a na zahtjev Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, objavljuje



JAVNI KONKURS
za popunu radnih mjesta državnih službenika
u Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva
06/745




01. Pomoćnik ministra u Sektoru za poljoprivredu i prehrambenu industriju - 1 (jedan) izvršilac
02. Pomoćnik ministra u Sektoru za poljoprivredna plaćanja - 1 (jedan) izvršilac

01.Opis poslova: Rukovodi Sektorom i u tom pogledu ima ovlaštenja utvrđena Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i neposredno vrši najsloženije poslove iz nadležnosti Sektora i to: učestvuje u pripremi strateških i planskih dokumenata iz djelokruga Sektora; učestvuje u izradi zakona i drugih propisa iz ove oblasti; učestvuje na usklađivanju entitetskih propisa sa propisima i standardima EU; učestvuje zajedno sa državnim i entitetskim institucijama u pripremi i izradi zakona i drugih propisa iz ove oblasti; učestvuje u izradi i prati realizaciju programa rada i operativnih planova rada Sektora; predlaže preduzimanje potrebnih mjera, radnji i postupaka na otklanjanju štetnih posljedica; vrši i druge poslove koje odredi ministar.
Pripadajuća osnovna netto - plaća za radno mjesto: 1.795,50 KM

02. Opis poslova: Rukovodi Sektorom i u tom pogledu ima ovlaštenja utvrđena Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i neposredno vrši najsloženije poslove iz nadležnosti Sektora i to: priprema plan i program rada Sektora i stara se o njegovoj realizaciji; organizira, objedinjuje i usmjerava rad Sektora; učestvuje u izradi zakona i drugih propisa iz ove oblasti; priprema strateške i planske dokumente iz djelokruga Sektora; učestvuje na usklađivanju entitetskih propisa sa propisima i standardima EU; učestvuje zajedno sa državnim i entitetskim institucijama u pripremi i izradi zakona i drugih propisa iz oblasti poljoprivrednih plaćanja; provodi politiku i s tim u vezi utvrđuje stanje u oblasti poljoprivrednih plaćanja u Federaciji; vrši i druge poslove koje odredi ministar.
Pripadajuća osnovna netto - plaća za radno mjesto: 1.795,50 KM

Uslovi: Pored opštih uslova predviđenih članom 25. Zakona o državnoj službi u Federaciji Bosne i Hercegovine, kandidati trebaju ispunjavati i slijedeće posebne uslove utvrđene Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji, i to:

Za poziciju 01:
- VSS - VII stepen stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje prvog ciklusa (koje s vrednuje s 240 ECTS bodova) ili drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja, poljoprivredni, agronomski ili tehnološki fakultet
- najmanje 5 (pet) godine radnog staža u struci, nakon sticanja VSS
- poznavanje rada na računaru


Za poziciju 02:
- VSS - VII stepen stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje prvog ciklusa (koje s vrednuje s 240 ECTS bodova) ili drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja, poljoprivredni, poljoprivredno - prehrambeni, agronomski, fakultet za javnu upravu ili ekonomski fakultet ili diploma visokog obrazovanja pravne struke
- najmanje 5 (pet) godine radnog staža u struci, nakon sticanja VSS
- poznavanje engleskog jezika
- poznavanje rada na računaru

Prijavljivanje na konkurs:
a) Kandidati koji su evidentirani u Registru državnih službenika Federacije BiH koji vodi Agencija za državnu službu Federacije BiH (postojeći državni službenici) prijavljuju se na konkurs dostavljanjem uredno popunjenog prijavnog obrasca Agencije (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Kanton Sarajevo i Bosansko - podrinjski kanton, ulica Hamdije Kreševljakovića br. 19/V ili na web stranici Agencije www.adsfbih.gov.ba ).
b) Ostali kandidati dužni su dostaviti sljedeću dokumentaciju (orginal ili ovjerene kopije):
1. fakultetska diploma (nostrificirana diploma, ukoliko fakultet nije završen u BiH ili je diploma stečena u nekoj od država nastaloj raspadom SFRJ nakon 06.04.1992. godine),
2. potvrda/uvjerenje o radnom stažu u struci nakon sticanja VSS
3. dokaz o poznavanju rada na računaru
4. dokaz o poznavanju engleskog jezika (za poziciju 02)
5. uredno popunjen prijavni obrazac Agencije (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Kanton Sarajevo i Bosansko - podrinjski Kanton Goražde, u Sarajevu ul. Hamdije Kreševljakovića br.19/V, ili na web stranici Agencije www.adsfbih.gov.ba.).

Kandidati koji dostave dokaz o položenom stručnom upravnom ispitu, javnom ispitu za državne službenike u institucijama Bosne i Hercegovine ili pravosudnom ispitu izuzimaju se od polaganja ispita općeg znanja.

Napomena: U slučaju da Agencija ne raspolaže podacima koji se odnose na pojedine uslove konkursa, kandidati koji imaju status državnog službenika će biti dužni potrebne dokaze o ispunjavanju uslova konkursa dostaviti Agenciji u roku od 5 dana od dana prijema obavijesti Agencije kojom se traži dostavljanje dokaza.

O datumu, vremenu i mjestu polaganja ispita općeg znanja i stručnog ispita kandidati će biti obaviješteni putem web stranice Agencije za državnu službu Federacije BiH, www.adsfbih.gov.ba. Imena kandidata se ne objavljuju.
Ako kandidat ne pristupi polaganju ispita općeg znanja i/ili polaganju stručnog ispita, smatra će se da je odustao od učešća u konkursnoj proceduri.

Izabrani kandidat je dužan u roku od 8 dana od dana prijema obavještenja o rezultatima konkursa, dostaviti Agenciji sve dokaze o ispunjavanju uslova konkursa.

Prijavu na konkurs, odnosno sve tražene dokumente treba dostaviti u roku od 15 dana od objave javnog konkursa u «Službenim novinama FBiH», putem pošte, preporučeno na adresu:



AGENCIJA ZA DRŽAVNU SLUŽBU FEDERACIJE BiH
ODJELJENJE AGENCIJE ZA KANTON SARAJEVO I BOSANSKO PODRINJSKI KANTON, UL. HAMDIJE KREŠEVLJAKOVIĆA BR. 19/V
71000 SARAJEVO

sa naznakom

„Javni konkurs za popunu radnog mjesta državnog službenika u
Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva broj 06-34-8-844/14"

Nepotpune, neuredne i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje.



D I R E K T O R

mr. sc. Sead Maslo