Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 19.05.2021. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Pomoćni radnik u kuhinji (m/ž)

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Sarajevo
Rok prijave:
19.05.2021.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Na osnovu člana 8. st. 2. i 3. Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine (″Službeni glasnik BiH″, br. 26/04, 7/05, 48/05, 60/10, 32/13 i 93/17), člana 28. Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Službe za zajedničke poslove institucija Bosne i Hercegovine, br. 01-02-1-216/19 od 31.01.2019. godine i 01-02-216-2/19 od 18.06.2020. godine i Odluke o potrebi prijema u radni odnos zaposlenika na neodređeno vrijeme broj: 01-34-1-963/21 od 29.04.2021. godine, Služba za zajedničke poslove institucija Bosne i Hercegovine raspisuje



J A V N I O G L A S
za prijem u radni odnos na određeno vrijeme
u trajanju od 6 mjeseci


POMOĆNI RADNIK U KUHINJI - 1 izvršilac


Opis poslova: pomaže u proizvodnji, pripremi i otpremi gotovih proizvoda u ugostiteljske jedinice, čisti i pere suđe i sitan inventar i opremu, čisti povrće i voće, rukuje mašinama i uređajima za čišćenje voća i povrća, za mljevenje i sječenje mesa i drugim uređajima u kuhinji; pere suđe, održava čistoću kuhinjskih postrojenja i uređaja; odgovoran je za održavanje higijene lifta za transport hrane;obavlja i druge poslove koje mu odredi šef Odsjeka; za svoj rad odgovara neposredno nadređenom, vodećem kuharu, te šefu Odsjeka.



Uslovi: Pored općih uslova propisanih članom 10. Zakona o radu u institucijama BiH, kandidati za navedeno radno mjesto moraju ispunjavati i sljedeće posebne uslove:

SSS, III stepen;
Najmanje 6 mjeseci radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima.
Status: Zaposlenik

Pripadajuća osnovna neto plata: 532,77 KM



2. SPREMAČICA NA ODRŽAVANJU RADNOG PROSTORA - 2 izvršioca



Opis poslova: obavlja poslove čišćenja prostorija, sanitarnih prostora, stepeništa, prozora, staklenih površina, namještaja, tepiha i drugih tekstilnih materijala, kao i redovno održavanje cvijeća koje sa nalazi u radnim prostorijama; obavlja poslove održavanja higijene u objektima u nadležnosti Službe, u toku izvođenja radova obavezan je koristiti HTZ opremu i pridržavati se važećih propisa zaštite na radu i zaštite od požara; vrši i druge poslove koje mu odredi šef Odsjeka; za svoj rad odgovara neposredno nadređenom, odnosno šefu Odsjeka.

Uslovi: Pored općih uslova propisanih članom 10. Zakona o radu u institucijama BiH, kandidati za navedeno radno mjesto moraju ispunjavati i sljedeće posebne uslove:

NSS (završena osnovna škola)
Status: Zaposlenik

Pripadajuća osnovna neto plata: 475,69 KM



Uz prijavu, sa navedenim ličnim podacima i brojem telefona, kao i radnim mjestom za koji se aplicira, kandidati su dužni priložiti (ovjerene kopije slijedeće dokumentacije):

diplomu, odnosno svjedočanstvo o završenoj školi;
rodni list;
važeća CIPS prijava prebivališta;
uvjerenje o državljanstvu (ne starije od 6 mjeseci od dana izdavanja od strane nadležnog organa);
uvjerenje/potvrda o traženoj vrsti radnog iskustva – samo za radno mjesto pod rednim brojem 1.
uvjerenje da protiv lica nije pokrenut postupak za krivično djelo za koje je predviđena kazna zatvora tri ili više godina ili da mu nije izrečena zatvorska kazna za krivično djelo učinjeno sa umišljajem, u skladu sa krivičnim zakonima u Bosni i Hercegovini, izdato od strane nadležnog suda (ne starije od 3 mjeseca);
izjava da lice nije obuhvaćeno odredbom člana IX stav 1. Ustava Bosne i Hercegovine, ovjerenu od strane nadležnog općinskog organa uprave (ne starije od 3 mjeseca).


Sa kandidatima koji ispunjavaju opće i posebne uslove, obaviti će se usmeno testiranje - intervju.

Prijavu sa traženim dokumentima koje nismo u obavezi vraćati, dostaviti najkasnije do 19.05.2021. godine, isključivo putem pošte, preporučeno, na adresu:



Služba za zajedničke poslove institucija B i H
″Javni oglas za prijem u radni odnos tri zaposlenika
na određeno vrijeme u trajanu od 6 mjeseci″
Trg BiH br. 1
71 000 Sarajevo


Nepotpune, neblagovremene i neuredne prijave neće se uzimati u razmatranje.

O zaposleniku