Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 25.04.2018. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Odgajatelj

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Velika Kladuša
Rok prijave:
25.04.2018.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Na osnovu čl. 40. Zakona o predškolstvu (SI.Glasnik USK-a 3/97), čl. 36. Pravila JU Dječije obdanište (94/99), čl. 9. Pravilnika o radu JU Dječije obdanište Velika Kladuša Ispravke saglasnosti Ministarstva obrazovanja,nauke,kulture i sporta br. 10-34-10142-3/17 i Odluke Upravnog odbora JU Dječije obdanište raspisuje se

KONKURS
za prijem u radni odnos na određeno radno vrijeme

I
Odgajatelj - 1 izvršilac na određeno vrijeme do povratka zaposlenice s funkcije a najduže do 31.8.2018.g.

II
Pored općih uvjeta propisanih Zakonom o radu,kandidati treba da ispunjavaju i posebne uvjete i to:
Odgovarajuća stručna sprema: VI/VII stepen-predškolski odgoj i obrazovanje -prema programu odgojno obrazovnog rada, odnosno završen I ciklus bolonjskog visokoobrazovnog procesa sa 180 ECTS ili 240 ECTS bodova

III
Uz prijavu na konkurs kandidati su dužni dostaviti sljedeće dokumente:
1. Biografiju
2. Izvod iz matične knjige rođenih
3. Uvjerenje o državljanstvu (ne starije od 6 mjeseci)
4. Ovjerenu kopiju diplome o stečenoj stručnoj spremi
Nakon izbora po konkursu dostaviti sljedeća uvjerenja ne starija od 6 mjeseci:
5. Uvjerenje o nekažnjavanju - izdaje MUP po mjestu rođenja kandidata ;
6. Uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak - izdaje nadležni sud po mjestu prebivališta i
7. ljekarsko uvjerenjejpo pravosnažnosti odluke o prijemu a prije stupanja na posao)

IV
Pored Zakonom propisane osnovne dokumentacije uz prijavu je potrebno dostaviti dokumentaciju na osnovu koje će se izvršiti bodovanje u skladu sa važećim Pravilnikom sa kriterijima o bodovanju kandidata za prijem u radni odnos u odgojno-obrazovnim ustanovama:
1. Uvjerenje o položenom stručnom ispitu
2. Uvjerenje o dužini čekanja na posao nakon stieanja odgovarajuće stručne spreme(izdaje nadležna služba za zapošljavanje)
3. Uvjerenje o dužini radnog staža u obrazovanju nakon stieanja odgovarajuće stručne spreme (izdaje poslodavac gdje treba da pišu precizirani podaci na kojim poslovima je kandidat radio-naziv radnog mjesta i stručna sprema,vremenski period obavljanja poslova..
4. Uvjerenje Ustanove ili JU Pedagoški zavod USK-a o rezultatima rada iz čl.9.propisanog Pravilnika

V
Prioritete podjednakim uvjetima prilikom prijema u radni odnos putem konkursa ostvaruju osobe u skladu sa Zakona o dopunskim pravima branilaca i članovima njihovih porodica(Sl.Gl.USK-a i i svim odgovarajućim podzakonskim aktima i drugim provedbenim propisima koji bliže određuju ova pitanja,samo u slučaju kad se radi o prvom zapošljavanju. Prioritet podjednakim uvjetima prilikom prijema u radni odnos putem konkursa ostvaruju osobe u skladu sa Zakonom o osnovama socijalne zaštite,zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodica sa djecom(Sl.novine FBiH 54/04,39/06 i 14/09) i Zakonom o socijalnoj zaštiti,zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice sa djecom USK-a i 7/01) samo u slučaju kad se radi o prvom zapošljavanju. Dokaz o ispunjavanju ovih uslovaje Rješenje nadležne službe o pripadajućim pravima koje glasi na ime osobe koja konkurira.

VI
Konkurs ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja. Prijave sa potrebnom dokumentacijom dostaviti putem pošte na adresu: JU Dječije obdanište Velika Kladuša, Ul.M.Talakića uz naznaku “prijava na konkurs”. Svi dokumenti moraju biti orginal ili ovjerene kopije. Nepotpune i neblagovremene prijave se neće uzimati u obzir. Komisija za izbor kandidata će kandidate na postupak izbora (pismeno i usmeno) pozvati putem telefona,kandidati koji ne pristupe intervjuu smatrat će se da su odustali od prijave.
Vrsta posla:
rad na određeno vrijeme

O zaposleniku

Minimalna stručna sprema:
Fakultet