Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 30.05.2018. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Novinari/ke

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Sarajevo
Rok prijave:
30.05.2018.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Poziv za mlade novinare/ke

Portal avangarda.ba uz podršku Imep granta (program osnaživanja nezavisnih medija USAID-a) koji implementira CPCD, Program osnaživanja nezavisnih medija je program Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) putem kojeg će se do 2021. godine medijima i novinarima u BiH dodijeliti ukupno tri miliona dolara za proizvodnju nezavisnog medijskog sadržaja, kao i za razvoj kritičkog mišljenja.

IMEP dodatno omogućava i besplatnu pravnu zaštitu novinarima i medijskim organizacijama koje su izložene klevetama, nasilničkom ponašanju ili uznemiravanju. Sve informacije o ovom projektu se nalaze na stranici www.imep.ba

Ovaj petogodišnji USAID-ov projekat implementira Centar za promociju civilnog društva, u partnerstvu sa Otvorenom mrežom.

JAVNI POZIV
za mlade novinare za koje će biti organizirana edukativna radionica za pisanje tematskih i istraživačkih tekstova, uz pisanje teksta. Tekstovi će biti objavljeni na portalu avangarda, a najbolji kandidati će nastaviti suradnju s portalom avangarda.

Uslovi:

Završen fakultet društvenog smjera
Godinu radnog iskustva u nekom mediju

Uz prijavu dostaviti tri objavljena teksta/priloga
Zainteresirani trebaju slati svoje podatke na adresu Dolina 1, Kuća ljudskih prava, Udruženje tranzicijska pravda, odgovornost i sjećanje, za portal avangarda. Ili na mail adresu [email protected]

Javni poziv će biti otvoren do 30. maja 2018. godine. Sedam dana nakon toga svi kandidati će dobiti odgovor.
Vrsta posla:
stručno osposobljavanje

O zaposleniku

Minimalna stručna sprema:
Fakultet
Potrebno radno iskustvo:
jedna godina