Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 27.11.2019. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Nastavnik u zvanje vanrednog profesora - „Fizikalna hemija“

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Sarajevo
Rok prijave:
27.11.2019.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Na osnovu Odluke Vijeća Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu od 10.10.2019. godine i Odluke Senata Univerziteta u Sarajevu od 30.10.2019.g., raspisuje se:

KONKURS/NATJEČAJ
za izbor nastavnika na
Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu

NASTAVNIK u zvanje VANREDNOG PROFESORA za oblast: „Fizikalna hemija“ na Odsjeku za hemiju Prirodno matematičkog fakulteta Sarajevo - 1 izvršilac sa punim radnim vremenom;
NASTAVNIK u zvanje DOCENTA za oblasti: „Botanika“ i „Funkcionalna biologija“ na Odsjeku za biologiju Prirodno matematičkog fakulteta Sarajevo - 1 izvršilac sa punim radnim vremenom;
NASTAVNIK u zvanje DOCENTA za oblast: „Analitička hemija“ na Odsjeku za hemiju Prirodno matematičkog fakulteta Sarajevo - 1 izvršilac sa punim radnim vremenom;

Pored općih zakonskih uvjeta, potrebno je da kandidat ispunjava uvjete utvrđene članom 96. Zakona o visokom obrazovanju ("Službene novine Kantona Sarajevo", broj 33/17) i članom 194. Statuta Univerzitat u Sarajevu.
Uz prijavu na konkurs za izbor akademskog osoblja u naučno-nastavna zvanja, kandidati, ovisno o zvanju za koje se prijavljuju, prilažu dokaze da ispunjavaju minimalne uvjete za izbor akademskog osoblja u naučno-nastavna zvanja na visokoškolskoj ustanovi, kako slijedi:
vanredni profesor: proveden najmanje jedan izborni period u zvanju docenta, najmanje pet naučnih radova iz oblasti za koju se bira objavljenih u priznatim publikacijama koje se nalaze u relevantnim naučnim bazama podataka, objavljena knjiga i originalni stručni uspjeh kao što je projekt, patent ili originalni metod, sve nakon izbora u zvanje docenta, te uspješno završeno mentorstvo najmanje jednom kandidatu za stepen drugog ciklusa studija odnosno reformiranog/integriranog studija,
docent: naučni stepen doktora u oblasti za koju se bira, najmanje tri naučna rada iz oblasti za koju se bira objavljena u priznatim publikacijama koje se nalaze u relevantnim naučnim bazama podataka, pokazane nastavničke sposobnosti.

Kandidati za izbor nastavnika dostavljaju:
Prijavu za koje mjesto nastavnika konkurišu uz obavezu navođenja priložene dokumentacije;
Biografiju/životopis,
Ovjerene kopije diploma matičnog fakulteta – odgovarajućeg studija za oblast na koju konkuriše (visoke stručne spreme, naučnog stepena magistra i naučnog stepena doktora, odnosno diplome I (prvog), II (drugog), odnosno integriranog i III (trećeg) ciklusa studija po Bolonji ili Rješenja o priznavanju visokoškolske kvalifikacije, ako je stečena u inostranstvu ili potvrdu da je postupak u toku),
Bibliografiju (priložiti: radove, udžbenike, knjige, monografije i dr.),
Ovjerenu kopija dokaza o najmanje jednom provedenom izbornom periodu u prethodnom zvanju, u slučaju da se kandidat prijavljuje za izbor u zvanje vanrednog profesora.
Dokaz o originalnom stručnom uspjehu, kao što je projekt, patent ili originalni metod, u slučaju da se kandidat prijavljuje za izbor u zvanje vanrednog profesora.
Dokaz o uspješno obavljenom mentorstvu, u slučaju da se kandidat prijavljuje za izbor u zvanje vanrednog profesora.
Dokaz o pokazanim nastavničkim sposobnostima kod izbora u zvanje docenta,
Podaci o nagradama i priznanjima u vezi sa odgovarajućom naučnom oblasti, ukoliko ih posjeduju,
Dokaz o tri objavljena naučna rada/uspješnom vođenju projekta kao ekvivalentu, odnosno supstituciji za opravdano neispunjavanje uvjeta objavljene knjige/mentorstva u skladu sa članom 115. stav (2) Zakona o visokom obrazovanju („Službene novine Kantona Sarajevo“ broj: 33/17) i članom 203. Statuta Univerziteta u Sarajevu , u slučaju da se kandidat prijavljuje za izbor u zvanje vanrednog profesora.

Svi kandidati, pored navedenih dokaza, dostavljaju originalni izvod iz matične knjige rođenih i uvjerenje o državljanstvu Bosne i Hercegovine ili ovjerene kopije navedenih dokumenata.

Svi listovi Prijave sa priloženom dokumentacijom, osim radova, udžbenika, knjiga, monografija i sl. moraju biti čvrsto uvezani, sa numerisanim stranicama i parafirani od strane kandidata.

Napomena: Biografiju/životopis i bibliografiju treba dostaviti i u elektronskoj formi na CD-u.
Konkurs/natječaj ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja. Prijave slati na adresu Prirodnomatematički fakultet Univerziteta u Sarajevu, ul. Zmaja od Bosne br. 33/III, putem pošte (sa naznakom za konkurs i koje mjesto) ili direktno na Protokol, soba 319/III (visoka zgrada) od 9-15h. Bliže informacije se mogu dobiti na telefon: 033/723-738.
Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzeti u razmatranje.
Vrsta posla:
stalni radni odnos, rad na određeno vrijeme

O zaposleniku

Minimalna stručna sprema:
Fakultet