Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 04.10.2017. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Komandir

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Banjaluka
Rok prijave:
04.10.2017.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Komandir iz reda srpskog naroda

Rod/Služba: Služba vojne policije

Opšti uslovi prijema u vojnu službuShodno članu 9. Zakona o službi u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine (“Službeni glasnik BiH”, broj: 88/05, 53/07, 59/09, 74/10, 42/12 i 41/16) i članu 13. Pravilnika o prijemu u vojnu službu (“Službeni glasnik BiH”, broj: 12/16 i 35/16), kandidati koji apliciraju za prijem u profesionalnu vojnu službu moraju ispunjavati sljedeće opšte uslove:
da su državljani Bosne i Hercegovine;
da su zdravstveno sposobni za službu u Oružanim snagama BiH;
da nisu osuđivani na bezuslovnu zatvorsku kaznu u trajanju dužem od 6 (šest) mjeseci;
da nisu prethodno otpušteni iz državne službe ili pravnog lica zbog povrede službene dužnosti u posljednje tri godine;
da im pravosnažnom presudom nije zabranjeno obavljanje određenih djelatnosti, odnosno dužnosti za vrijeme trajanja takve zabrane;
da se protiv njih ne vodi krivični postupak za krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti;
da imaju odgovarajuću stručnu spremu potrebnu za obavljanje određene oficirske dužnosti;
da u vrijeme prijema, 1. januara 2019. godine nisu stariji od 27 (dvadesetsedam) godina,
da u vrijeme prijema, za navedene dužnosti nisu stariji od 30 (trideset) godina;
da su uspješno završili osnovnu oficirsku obuku.

Ispunjavanje uslova iz tačaka 1, 4, 7, 8 i 9 kandidati dokazuju dostavljanjem dokumenata navedenih u poglavlju (“Dokazi o ispunjenju opštih i posebnih uslova”) ovog konkursa.Nadležna ljekarska komisija utvrđuje spunjavanje uslova iz tačke 2.Ministarsvo odbrane BiH će naknadno, po službenoj dužnosti utvrditi, za kandidate koji su ušli u uži izbor za prijem u profesionalnu vojnu službu u Oružane snage BiH, da li ispunjavaju uslove, koji se odnose na činjenice iz stava 3, 4 i 6. 5.Uslov iz tačke 10 kandidati će ispuniti ako uspješno završe osnovnu oficirsku obuku, koju će Ministarstvo odbrane BiH organizovati nakon završenih testiranja, bezbjednosnih provjera i zdravstvenih pregleda.

O zaposleniku

Znanja i kvalifikacije:
Posebni uslovi za prijem u profesionalnu vojnu službu u početnom činu oficira

Pored posebnih uslova obrazovanja iz poglavlja, kandidati koji apliciraju za prijem u profesionalnu vojnu službu moraju ispunjavati i sljedeći poseban uslov, da su uspješno položili testove prema standardima, procedurama i normama regulisanim Pravilnikom o prijemu u vojnu službu (“Službeni glasnik BiH”, broj: 12/16 i 35/16). Pravilnik o prijemu u vojnu službu (“Službeni glasnik BiH”, broj: 12/16 i 35/16) dostupan je na službenoj internet stranici Ministarstva odbrane BiH (www.mod.gov.ba)Izbor kandidata
Kandidati imaju pravo podnošenja prijave na najviše tri formacijske dužnosti, u okviru formacijski dužnosti navedenih u Javnom konkursu.

Izbor kandidata po raspisanom Javnom konkursu vrši Komisija za izbor kandidata za prijem oficira u vojnu službu, koju imenuje ministrica odbrane BiH.
Izbor kandidata realizuje se kroz tri faze testiranja i provjera i osnovnu oficirsku obuku, u skladu sa Pravilnikom o prijemu u vojnu službu (“Službeni glasnik BiH”, broj: 12/16 i 35/16).

Dokazi o ispunjenju opštih i posebnih uslova
Kao dokaz ispunjavanja opštih i posebnih uslova prijema propisanih ovim konkursom, kandidati su obavezni dostaviti sljedeću dokumentaciju:
popunjenu i potpisanu prijavu sa biografijom (obrazac se nalazi na službenoj internet stranici Ministarstva odbrane BiH www.mod.gov.ba),
uvjerenje o državljanstvu (ne starije od 6 mjeseci),
dokaz o prebivalištu izdat od nadležnog organa (CIPS), ne stariji od 30 dana,
diplomu ili uvjerenje o stečenoj stručnoj spremi, ne starije od godinu dana, ili dokaz o nostrifikaciji, odnosno akt nadležnog organa u BiH da diploma ne podliježe nostrifikaciji, za diplome koje nisu stečene u BiH, uz utvrđen ekvivalent stručne spreme prema oglasom zahtijevanom stepenu školske spreme,
ovjerenu izjavu da lice nije prethodno otpušteno iz državne službe ili pravnog lica zbog povrede službene dužnosti u poslednje tri godine (obrazac se nalazi na službenoj internet stranici Ministarstva odbrane BiH www.mod.gov.ba).
Izjavu dostavljaju samo lica koja su bila ili su trenutno u radnom osnosu.
Dokumentacija se dostavlja u originalu ili ovjerenoj kopiji. Originali dokumenata iz tačke 2 i 4 prethodnog stava, koji se dostavljaju u kopiji, ne mogu biti stariji od naznačenih rokova.Ostalo
Kandidati, koji prilože svu potrebnu dokumentaciju i koji ispunjavaju opšte i posebne uslove konkursa, će biti pravovremeno obaviješteni o vremenu i mjestu testiranja i provjera, početku osnovne oficirske obuke i drugim bitnim informacijama.
Prilikom odabira kandidata za prijem u profesionalnu vojnu službu vodiće se računa o ravnopravnoj zastupljenosti spolova, u skladu sa Zakonom o ravnopravnosti spolova (“Službeni glasnik BiH”, broj: 16/03, 102/09 i 32/10).
Prilikom testiranja, provjera, selekcije i izbora za prijem u profesionalnu vojnu službu u Oružane snage BiH, vodiće se računa o poštovanju principa transparentnosti, pravičnosti i istih mogućnosti. Neće biti diskriminacije ni po kojem osnovu.
Kandidati koji ne zadovolje kriterije, odustanu u toku procesa prijema u profesionalnu vojnu službu, prikriju zdravstvenu, sigurnosnu ili drugu smetnju za prijem u profesionalnu vojnu službu ili prekrše disciplinske propise i norme tokom procesa selekcije i izbora i osnovne oficirske obuke, biće eliminirani iz daljnjeg procesa prijema u profesionalnu vojnu službu u Oružane snage BiH. O eliminaciji kandidata odlučuje ministrica odbrane na prijedlog Komisija za izbor kandidata za prijem oficira u vojnu službu.
Nakon završene konkursne procedure, u roku od 6 mjeseci, kandidati koji ne budu primljeni u profesionalnu vojnu službu mogu preuzeti dokumentaciju u Centrima za regrutiranje i tranziciju. Nepotpune, neblagovremene i neuredne prijave, kao i kopije tražene dokumentacije koje nisu ovjerene, neće se uzimati u razmatranje.

Potrebne informacije i obrasce prijave kandidati mogu preuzeti na:
službenoj internet stranici Ministarstva odbrane BiH – www.mod.gov.ba
službenoj stranici Oružanih snaga BiH – os.mod.gov.ba,
u centarima za regrutovanje i tranziciju OS BiH na sljedećim lokacijama:
Sarajevo (kasarna “Rajlovac”), Ulica Safeta Zajke bb, tel.033/773-437;
Banjaluka (kasarna “Kozara”), Knjaza Miloša bb, tel.051/335-886;
Čapljina (kasarna “Božan Šimović”), Grabovina bb, tel.036/811-084;
Tuzla (vojna baza “Aerodrom Dubrave”), tel.035/814-954.
Prijave na Javni konkurs, sa propisanom dokumentacijom dostaviti preporučeno putem pošte na adresu:Ministarstvo odbrane Bosne i Hercegovine
Oružane snage Bosne i Hercegovine
Komanda za upravljanjem personalom
ul. Knjaza Miloša bb Kasarna “Kozara”
78000 Banjaluka
sa naznakom “za Javni konkurs za prijem oficira u PVS”

Ukoliko se prijavljujete putem e-maila ili poštom, uz prijavu obavezno navedite da se prijavljujete na posao koji ste pronašli na portalu www.banjaluka.com.