Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 26.01.2018. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Knjigovođa

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Velika Kladuša
Rok prijave:
26.01.2018.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Na osnovu članova 135. i 155. Zakona o osnovnom i općem srednjem odgoju i obrazovanju („Službeni glasnik USK“ broj 5/04.), Saglasnosti za raspisivanje konkursa broj 10-34-10257- 2/17. od 27.09.2017. godine, Saglasnosti za raspisivanje konkursa broj 10-34-10981-3/17. od 16.10.2017. godine, Saglasnosti za raspisivanje konkursa broj 10-34-14140-2/17. od 27.12.2017. godine, Odluke Školskog odbora o raspisivanju konkursa broj 1536-1/17. od 06.11.2017. godine koju je donio na 32. sjednici, Školski odbor JU Prve osnovne škole Velika Kladuša raspisuje

K O N K U R S

za prijem zaposlenika u radni odnos

5. Knjigovođa na 4 sata sedmično do 30.06.2018. godine

Pored općih uvjeta predviđenih Zakonom, kandidati su dužni ispunjavati uvjete propisane Zakonom o osnovnom i općem srednjem obrazovanju, Pedagoškim standardima i normativima za osnovno obrazovanje USK-a i Pravilnikom o radu.

Uz prijavu na konkurs s biografijom kandidati su obavezni dostaviti (original ili ovjerene kopije ne starije od 6. mjeseci):
- Diploma o završenoj visokoj stručnoj spremi ili I ciklus visokog obrazovanja,
- Izvod iz matične knjige rođenih,
- Uvjerenje o državljanstvu.

Pored obavezne dokumentacije, kandidati su dužni dostaviti i dodatnu dokumentaciju (ako se na njih odnosi i to original ili ovjerene kopije ne starije od 6. mjeseci):
- Dokaz o proglašenju tehnološkim viškom (od nadležnog ministarstva),
- Uvjerenje o položenom stručnom ispitu za mjesto na koje konkurira,
- Uvjerenje/potvrda o radnom stažu na poslovima koji odgovaraju stručnoj spremi i profilu koji se traži konkursom,
- Uvjerenje/potvrda o dužini čekanja na posao na evidenciji Službe za zapošljavanje USK-a nakon sticanja stručne spreme i profila koji se traži konkursom,
- Dokaz o prosjeku ocjena,
- Pravosnažno rješenje nadležne službe o pripadajućim pravima koje glasi na ime osobe koja konkurira, a na koju se odnosi Zakon o dopunskim pravima branilaca i članovima
njihovih porodica ili Zakon o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodica sa djecom.

Pored navedenih dokumenata, kandidati su obavezni uz prijavu na konkurs, dostaviti i dodatnu dokumentaciju (ukoliko se na njih odnosi) na osnovu koje će se vršiti bodovanje prema Pravilniku sa kriterijima o bodovanju kandidata za prijem u radni odnos br: 10-02-2926-1/2017 od 15.03.2017. godine i to:
a) Dokaz o mentorstvu učenicima ili grupama učenika koji su postigli jednu od prvih deset pozicija na federalnom ( državnom) ili prvih pet pozicija na kantonalnom ili prve
tri pozicije na općinskom takmičenju ili dokaz o članstvu u razvojnom timu koji je školi obezbjedio donaciju;
b) Dokaz o mentorstvu;
c) Dokaz o povjerenstvu ( rukovodilac) sindikalne organizacije;
d) Dokaz o članstvu u Školskom Odboru.
Rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja konkursa.
Neblagovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati.
Bodovanje kandidata izvršiće se na osnovu kriterija o načinu bodovanja propisanog od strane Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK.
Sa kandidatima koji ispunjavaju uvjete konkursa, obaviće se intervju, a o terminu će kandidati biti obaviješteni putem telefona koji su obavezni da dostave u prijavi za konkurs.
Izabrani kandidat/kinja dužan/na je prije stupanja na posao dostaviti ljekarsko uvjerenje nadležne zdravstvene ustanove koje ne može biti starije od 6 mjeseci i uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak od nadležnog suda.

Prijave sa traženom dokumentacijom se podnose preporučenom poštom ili lično u kancelariji sekretara škole u propisno zatvorenoj koverti s naznakom „Prijava na konkurs“ na adresu:
JU Prva osnovna škola Velika Kladuša, Ibrahima Mržljaka 27, 77 230 Velika Kladuša,
tel. 037/773-811.
Dokumentacija prijavljenih kandidata koji nisu izabrani po ovom konkursu vraća se na lični zahtjev putem protokola škole u roku od mjesec dana.
Vrsta posla:
rad na određeno vrijeme

O zaposleniku

Minimalna stručna sprema:
Fakultet