Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 23.10.2014. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Kantonalni rudarski inspektor

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Tuzla
Rok prijave:
23.10.2014.


Na osnovu člana 24., a u vezi sa članom 74a. Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH („Službene novine Federacije BiH" br. 29/03, 23/04, 39/04, 54/04, 67/05, 8/06 i 4/12) i člana 1. Zakona o preuzimanju Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH (''Službene novine TK'', br:12/10 i 1/12), Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, u ime Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Tuzlanskog kantona, objavljuje

JAVNI KONKURS
za popunu radnih mjesta državnih službenika
u Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove Tuzlanskog kantona

4 / 371


01. Kantonalni rudarski inspektor - 1(jedan) izvršilac,
02. Kantonalni saobraćajni inspektor - 1(jedan) izvršilac

01.Opis poslova:rudarski inspektor vrši inspekcijski nadzor nad provođenjem zakona i propisa iz oblasti rudarstva, koji su u nadležnosti Kantona, koji se odnose na:eksploataciju mineralnih sirovina, tehničke mjere pri obavljanju rudarske djelatnosti, zaštitu na radu pri eksploataciji mineralnih sirovina, zaštitu od požara i eksplozije pri eksploataciji mineralnih sirovina, izgradnju i održavanje rudarskih objekata, postrojenja i uređaja, transport, uskladištenje i rukovanje eksplozivnim materijalom, rudarska mjerenja, pravilnu izradu i redovno dopunjavanje rudarskih planova-karata i ostalu dokumentaciju potrebnu za pravilno tehničko i racionalno izvođenje rudarskih radova, prati sprovođenje svih usvojenih procedura i uputstava vezanih za inspekcijski nadzor i rad Uprave, koje u svom radu primjenjuju državni službenici sa posebnim ovlastima i odgovoran je za njih, te neposredno sprovodi sve procedure i uputstva koje se odnose na njegovo radno mjesto, obavljanje i drugih inspekcijskih poslova u skladu sa ovlaštenjima datim u pojedinim zakonima i drugim propisima, a po nalogu glavnog kantonalnog inspektora i direktora Uprave, za svoj rad odgovara glavnom kantonalnom inspektoru i direktoru Uprave.

02.Opis poslova: saobraćajni inspektor vrši inspekcijski nadzor nad provođenjem zakona i propisa koji se odnose na: javne ceste, njihovu gradnju, rekonstrukciju, korištenje i održavanje; upravljanje i zaštitu javnih cesta i njezine infrastrukture; zaštitni cestovni pojas i njegovo korištenje; odvijanje javnog prijevoza lica i stvari u unutrašnjem cestovnom saobraćaju (linijski cestovni prijevoz autobusom, taxi prijevoz, renta-kar, prijevoz za lične potrebe i dr.); licence za pojedine vrste prijevoza u unutrašnjem cestovnom saobraćaju; rad autobusnih i teretnih stanica i cjenovnik usluga koji je pod nadzorom; provođenje propisa u međunarodnom i međuentitetskom cestovnom saobraćaju, osim u nadzoru koji vrše organi državne granične službe; vrši i druge poslove koji su mu Zakonom i drugim propisima stavljeni u nadležnost, kao i poslove koji mu, u cilju redovnog i nesmetanog funkcionisanja Uprave odredi glavni kantonalni inspektor i direktor Uprave; prati sprovođenje svih usvojenih procedura i uputstava vezanih za inspekcijski nadzor i rad Uprave, koje u svom radu primjenjuju državni službenici sa posebnim ovlastima i odgovoran je za njih, te neposredno sprovodi sve procedure i uputstva koje se odnose na njegovo radno mjesto; obavlja i druge inspekcijske poslove po nalogu glavnog kantonalnog inspektora i direktora Uprave; za svoj rad odgovara glavnom kantonalnom inspektoru i direktoru Uprave.

Uvjeti: Pored općih uvjeta predviđenih članom 25. Zakona o državnoj službi u Federaciji Bosne i Hercegovine, kandidati trebaju ispunjavati i slijedeće posebne uvjete predviđene Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji:

Za poziciju 01:
-VSS (VII) stepen stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje prvog (240 ECTS bodova), drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja - rudarske, mašinske ili elektrotehničke struke,
-najmanje 3 (tri) godine radnog staža na poslovima svoje struke nakon završene VSS,
-položen stručni ispit za tehničko rukovođenje u rudarstvu,
-najmanje 3 (tri) godine radnog iskustva, na poslovima tehničkog rukovođenja u privrednim društvima, koja se bave eksploatacijom mineralnih sirovina,
-položen ispit za vozača "B" kategorije,
-poznavanje rada na računaru.

Za poziciju 02:
-VSS (VII) stepen stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje prvog (240 ECTS
bodova), drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja - saobraćajne struke -
cestovni smjer,
-najmanje 3 (tri) godine radnog staža na poslovima svoje struke nakon završene VSS,
-položen ispit za vozača „B" kategorije,
-poznavanje rada na računaru.

Prijavljivanje na konkurs:
a) Kandidati koji su evidentirani u Registru državnih službenika Federacije BiH koji vodi Agencija za državnu službu Federacije BiH (postojeći državni službenici) prijavljuju se na konkurs dostavljanjem uredno popunjenog prijavnog obrasca Agencije (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Tuzlanski i Posavski kanton, Trg Slobode bb, 75 000 Tuzla, ili na web stranici Agencije za državnu službu FBiH www.adsfbih.gov.ba).
b) Ostali kandidati dužni su dostaviti sljedeću dokumentaciju (original ili ovjerene kopije):
1.fakultetsku diplomu (nostrificirana diploma, ukoliko fakultet nije završen u BiH ili je diploma stečena u nekoj od država nastaloj raspadom SFRJ, nakon 06.04.1992.
godine),
2.potvrdu/uvjerenje o radnom stažu u struci, nakon završene visoke stručne spreme,
3.uvjerenje o položenom stručnom ispitu za tehničko rukovođenje u rudarstvu (za poziciju 01.),
4.potvrda/uvjerenje o radnom iskustvu, na poslovima tehničkog rukovođenja u privrednim društvima, koja se bave eksploatacijom mineralnih sirovina ( za poziciju 01.),
5.vozačka dozvola „B" kategorije,
6.dokaz o poznavanju rada na računaru,
7.popunjen prijavni obrazac Agencije za državnu službu FBiH (može se dobiti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Tuzlanski i Posavski kanton, Trg Slobode bb, 75 000 Tuzla, ili na web stranici Agencije za državnu službu FBiH www.adsfbih.gov.ba).

Kandidati koji dostave dokaz o položenom stručnom upravnom ispitu, javnom ispitu za državne službenike u institucijama Bosne i Hercegovine ili pravosudnom ispitu izuzimaju se od polaganja ispita općeg znanja.
Napomena: U slučaju da Agencija ne raspolaže podacima koji se odnose na pojedine uslove konkursa, kandidati koji imaju status državnog službenika biće dužni potrebne dokaze o ispunjavanju uvjeta konkursa dostaviti Agenciji u roku od 5 dana od dana prijema obavijesti Agencije kojom se traži dostavljanje dokaza.

O datumu, vremenu i mjestu polaganja Ispita općeg znanja i stručnog ispita kandidati, koji ispunjavaju uvjete konkursa, biće obavješteni putem web stranice Agencije za državnu službu Federacije BiH, www.adsfbih.gov.ba. Imena kandidata se ne objavljuju.
Ako kandidat ne pristupi polaganju ispita općeg znanja i /ili polaganju stručnog ispita, smatrat će se da je odustao od učešća u konkursnoj proceduri, o čemu neće biti pismeno obavješten.

Izabrani kandidati su dužni u roku od 8 dana od dana prijema obavještenja o rezultatima konkursa, dostaviti Agenciji sve dokaze o ispunjavanju uvjeta konkursa.

Prijavu na konkurs, odnosno sve tražene dokumente treba dostaviti u roku od 15 dana od objave javnog konkursa u «Službenim novinama FBiH», putem pošte, preporučeno na adresu:

Agencija za državnu službu Federacije BiH
Odjeljenje Agencije za Tuzlanski i Posavski kanton
Trg Slobode bb, 75 000 Tuzla
sa naznakom:
''Javni konkurs za popunu radnih mjesta državnih službenika
u Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove Tuzlanskog kantona"

Nepotpune, neuredne i neblagovremene prijave, neće se uzeti u razmatranje.

DIREKTOR

mr.sc.Sead Maslo