Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 07.10.2022. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Kantonalni komunalni inspektor

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Hercegovačko-neretvanski kanton
Rok prijave:
07.10.2022.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Na osnovu člana 24. stav (3) Zakona o državnoj službi u Federaciji Bosne i Hercegovine (“Službene novine Federacije BiH”, br. 29/03, 23/04, 39/04, 54/04, 67/05, 8/06, 4/12, 99/15 i 9/17 – Presuda Ustavnog suda Federacije Bosne i Hercegovine broj: U-13/16) a u vezi člana 1. Uredbe o primjeni Zakona o državnoj službi u Federaciji Bosne i Hercegovine u Hercegovačko-neretvanskom kantonu („Službene novine HNK“, br: 1/12 i 1/14) i člana 5. Pravilnika o pravilima i postupku provođenja javnog konkursa i postavljenja državnih službenika u organima državne službe Federacije Bosne i Hercegovine („Službene novine Federacije BiH“, broj 13/19), a na zahtjev Ministarstva građenja i prostornog uređenja Hercegovačko-neretvanskog kantona, Agencija za državnu službu Federacije BiH, objavljuje

JAVNI KONKURS
za popunu radnih mjesta državnih službenika u Ministarstvu građenja i
prostornog uređenja Hercegovačko-neretvanskog kantona


01.Kantonalni komunalni inspektor - 1 (jedan) izvršilac

02.Stručni savjetnik za izradu razvojnih planova u Zavodu za prostorno uređenje i zaštitu okoline - 1 (jedan) izvršilac

03.Stručni savjetnik za izradu provedbenih planova u Zavodu za prostorno uređenje i zaštitu okoline - 1 (jedan) izvršilac

01. Opis poslova:

obavlja poslove inspekcijskog nadzora nad provođenjem zakona iz oblasti komunalne djelatnosti; izrađuje izvještaje o važnijim aktivnostima komunalnih inspektora jedinica lokalne samouprave; postupa po predstavkama na rad komunalnog inspektora jedinica lokalne samouprave; kontroliše zakonitost rada komunalnih inspektora jedinica lokalne samouprave; obavlja i druge poslove utvrđene zakonom i posebnim propisima.

02. Opis poslova:

izrađuje analize, izvještaje, informacije i druge stručne i analitičke materijale na osnovu odgovarajućih podataka; izrađuje elaborate, studije, programe, projekte, planove i procjene u određenoj oblasti kao i projektne zadatke za odgovarajuću oblast; samostalno radi na izradi zadataka na svim poslovima iz svoje nadležnosti; prati savremena svjetska iskustva iz nadležnosti svoga rada i predlaže moguće primjene na zadatke koje obavlja; sarađuje na izradi svih zadataka iz nadležnosti rada svoje oblasti i Zavoda; sarađuje na izradi priloga u stručnim izdanjima Zavoda i Ministarstva; obavlja i druge poslove po nalogu direktora Zavoda.

03. Opis poslova:

izrađuje analize, izvještaje, informacije i druge stručne i analitičke materijale na osnovu odgovarajućih podataka; izrađuje elaborate, studije, programe, projekte, planove i procjene u određenoj oblasti kao i projektne zadatke za odgovarajuću oblast; neposredno sarađuje na usklađivanju izrade zadataka u svojoj oblasti; prati savremena svjetska iskustva iz nadležnosti svoga rada i predlaže moguće primjene na zadatke koje obavlja; sarađuje na izradi svih zadataka iz nadležnosti svoje oblasti i Zavoda; sarađuje na izradi priloga u stručnim izdanjima Zavoda i Ministarstva obavlja i druge poslove po nalogu direktora Zavoda.

Kandidati moraju ispunjavati opće uslove iz člana 25. Zakona o državnoj službu u Federaciji Bosne i Hercegovine:

1. da je državljanin Bosne i Hercegovine;

2. da je stariji od 18 godina;

3. da ima univerzitetsku diplomu ili druge obrazovne ili akademske kvalifikacije najmanje VII stupnja stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje prvog, drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sistema studiranja, što se utvrđuje propisom kojim se uređuju poslovi osnovne djelatnosti i pomoćno tehnički poslovi i uslov za njihovo obavljanje u organima državne službe u Federaciji Bosne i Hercegovine;

4. da je zdravstveno sposobno za vršenje određenih poslova predviđenih za to radno mjesto;

5. da u posljednje tri godine od dana objavljivanja upražnjenog radnog mjesta osoba nije otpuštena iz državne službe kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlasti u Bosni i Hercegovini;

6. da nije obuhvaćeno odredbom člana IX.1. Ustava Bosne i Hercegovine.

Pored općih uslova navedenih u javnom konkursu kandidati moraju ispunjavati i sljedeće posebne uslove, i to:

Pozicija 01:

- VSS, VII stepen stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje drugog obrazovnog ciklusa Bolonjskog sistema studiranja, građevinske, mašinske, poljoprivredne i prirodno-matematičke struke

- položen stručni ispit (Napomena: obvezno upisati naziv, broj, datum i izdavaoca dokaza o položenom stručnom ispitu u struci u dijelu prijavnog obrasca Agencije „Posebni ispiti traženi javnim konkursom“)

- najmanje 3 (tri) godine radnog staža u struci nakon sticanja visoke školske spreme

Pozicija 02:

- VSS, VII stepen stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje drugog obrazovnog ciklusa Bolonjskog sistema studiranja, arhitektonske struke

- najmanje 3 (tri) godine radnog staža u struci nakon sticanja visoke školske spreme

Pozicija 03:

- VSS, VII stepen stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje drugog obrazovnog ciklusa Bolonjskog sistema studiranja, arhitektonske struke

- najmanje 3 (tri) godine radnog staža u struci nakon sticanja visoke školske spreme

Prijavljivanje–potrebni dokumenti:

1. Kandidati se prijavljuju na javni konkurs dostavljanjem uredno popunjenog prijavnog obrasca Agencije za državnu službu Federacije BiH (može se preuzeti u prostorijama Službe za postavljenja u organima državne službe u Hercegovačkoneretvanskom kantonu, ul. Ante Starčevića b.b., 88000 Mostar, ili na web stranici Agencije za državnu službu Federacije BiH www.adsfbih.gov.ba.).

2. Kandidati koji nisu izuzeti od polaganja ispita općeg znanja dužni su uz prijavu na javni konkurs dostaviti dokaz o radnom stažu u struci nakon sticanja visoke stručne spreme, u skladu sa uslovima iz konkursa (original ili ovjerenu kopiju), na propisanom Obrascu uvjerenja (može se preuzeti u prostorijama Službe za postavljenja u organima državne službe u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, ul. Ante Starčevića b.b., 88000 Mostar, ili na web stranici Agencije za državnu službu Federacije BiH www.adsfbih.gov.ba.).

NAPOMENE ZA KANDIDATE:

O datumu, vremenu i mjestu polaganja ispita općeg znanja i stručnog ispita kandidati će biti obavješteni putem web stranice Agencije, www.adsfbih.gov.ba. Imena kandidata se ne objavljuju.

Ako kandidat ne pristupi polaganju ispita općeg znanja i/ili stručnog ispita smatrat će se da je odustao od daljnje konkursne procedure.

Kandidate, koji polože stručni ispit (pismeni i intervju), Agencija će pisano obavjestiti o vremenu i načinu dostavljanja dokaza o ispunjavanju uvjeta javnog konkursa.

Ovjerena fcc diplome o završenom visokom obrazovanju na mjestu ovjere nadležnog organa mora sadržavati napomenu da izvornik, dakle diploma, sadrži suhi žig koji se na fotokopiji ne vidi. Ovjerene fotokopije diploma moraju sadržavati i potpise ovlaštenih lica.

Agencija može u svakoj fazi procedure javnog konkursa zatražiti od kandidata na uvid originale priloženih kopija dokumenata koji služe u svrhu dokazivanja ispunjavanja uvjeta javnog konkursa. Ukoliko pozvani kandidat ne postupi po zahtjevu Agencije za provjeru izvornosti dostavljenih ovjerenih fotokopija dokumenata, bit će isključen iz konkursne procedure.

Istovremeno sa dostavom dokaza o ispunjavanju uvjeta javnog konkursa, kandidat, koji polaže pravo na prioritetno zapošljavanje po osnovu posebnog zakona, dužan je dostaviti i odgovarajuće dokaze o svom statusu u skladu sa propisom na koji se poziva.

Kandidati u javnom konkursu moraju ispunjavati uvjete javnog konkursa sa danom njegove objave, u „Službenim novinama Federacije BiH“ neovisno od toga kada su dokazi zatraženi ili dostavljeni.

Kandidat koji u bilo čemu ne postupi po navodima javnog konkursa biti će isključen iz konkursne procedure bez mogućnosti ponavljanja propuštene radnje.

Prijava, sa potrebnim dokumentima, dostavlja se u roku od 15 dana, od objave javnog konkursa u „Službenim novinama Federacije BiH”, putem pošte, preporučeno na adresu:

Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine
Služba za postavljenja u organima državne službe u Hercegovačko –
neretvanskom kantonu, ul.Ante Starčevića bb., 88000 Mostar
sa naznakom:
„Javni konkurs za popunu radnih mjesta državnih službenika u Ministarstvu
građenja i prostornog uređenja Hercegovačko-neretvanskog kantona, sa pozivom
na broj: 15-30-8-52/22"

O zaposleniku