Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 10.05.2017. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Kandidat koji će biti nominovan za sudiju u Međunarodni krivični sud

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Sarajevo
Rok prijave:
10.05.2017.

O poslu

Opis radnog mjesta:
U skladu sa članom 17. st. 1. (30) Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću Bosne i Hercegovine (“Službeni glasnik BiH”, br. 25/04, 93/05 i 48/07, u daljem tekstu: „Zakon o VSTV BiH“), a u vezi sa članom 36. st. 3. i 4. (a) (i) Rimskog statuta Međunarodnog krivičnog suda (“Službeni glasnik BiH”, Međunarodni ugovori, br. 02/2002) i članom 38. Zakona o primjeni Rimskog statuta Međunarodnog krivičnog suda i saradnji sa Međunarodnim krivičnim sudom (“Službeni glasnik BiH” br. 84/09), Visoko sudsko i tužilačko vijeće (u daljem tekstu “Vijeće”) o b j a v lj u j e:


JAVNI KONKURS
za izbor

Kandidata koji će biti nominovan za sudiju u Međunarodni krivični sud
(u daljem tekstu: „Sud“), konkurs broj:


Uslovi: Pored osnovnih uslova propisanih članom 21. Zakona o VSTV BiH, podnosilac prijave na konkurs treba ispunjavati i slijedeće posebne uslove:

Najmanje osam (8) godina iskustva u radu kao sudija, tužilac, advokat ili drugo relevantno pravno iskustvo nakon položenog pravosudnog ispita.
Priznata stručnost u području krivičnog materijalnog prava i krivičnog postupka, te nužno relevantno iskustvo u krivičnom postupku, bilo kao sudija, bilo kao tužilac, advokat ili u kojem drugom sličnom svojstvu ili priznata stručnost u relevantnim područjima međunarodnog prava, poput međunarodnog humanitarnog prava i prava ljudskih prava, te veliko iskustvo u pravničkoj profesiji koje je bitno za sudsku djelatnost Suda.
Odlično poznavanje i sposobnost da tečno govori najmanje jedan od radnih jezika Suda (engleski i francuski).
Vrsta posla:
rad na određeno vrijeme

O zaposleniku

Znanja i kvalifikacije:
Sudija će se birati iz redova osoba visokog moralnog karaktera, nepristrasnosti i integriteta.

Uz prijavni materijal, potrebno je priložiti slijedeće dokumente: ovjerena kopija svih univerzitetskih diploma kandidata, ovjerena kopija uvjerenja o položenom pravosudnom ispitu, original ili ovjerena kopija uvjerenja o državljanstvu Bosne i Hercegovine koje nije starije od šest (6) mjeseci i dokaz o traženom aktivnom znanju engleskog ili francuskog jezika.

Kandidati za navedenu poziciju, dužni su dostaviti uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti i uvjerenje da se protiv njih ne vodi krivični postupak.

Osobe koje su zainteresovane da se prijave na glašenu poziciju, prijavni obrazac mogu preuzeti na web stranici http://vstv.pravosudje.ba/

Prijava se podnosi na adresu: Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine, ulica Kraljice Jelene br. 88, 71000 Sarajevo.

Konkurs je otvoren 15 dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama. Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzeti u razmatranje.

Nijedna prijava neće se izuzeti iz razmatranja isključivo na osnovu spola, rase, boje kože kandidata, na temelju njegovog jezika, vjeroispovijesti, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog porijekla, povezanosti s nacionalnom manjinom, te na osnovu imovinskog statusa kandidata ili njegovog statusa po rođenju.
Minimalna stručna sprema:
Fakultet
Strani jezik:
engleski, francuski
Potrebno radno iskustvo:
šest do deset godina