Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 20.03.2017. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Javni poziv za obuku Uči, misli i djeluj!

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Sarajevo
Rok prijave:
20.03.2017.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Javni poziv za obuku Uči, misli i djeluj! - Budi dio 11. generacije UMiD-a!

KO? Institut za razvoj mladih KULT provodi jednogodišnji program obuke omladinskih lidera/ki UMiD (Uči, misli i djeluj!), Generacija 11.

ŠTA? Obuka UMiD ti omogućava da postaneš aktivan/a lider/ica u svojoj lokalnoj zajednici i potpomogneš u rješavanju problema mladih, upoznaš nove prijatelje, naučiš nove vještine, družiš se i usavršiš sebe.

KAKO? Tokom obuke održat će se dvije dvodnevne radionice i ljetna škola na kojima ćeš naučiti mnogo o sljedećim temama:

Kako da postaneš aktivan građanin/ka i kako da animiraš svoje vršnjake da se i oni uključe u rješavanju problema mladih u zajednici?,
Kako podjela uloga u timu može pomoći da budeš jači i bolji lider/ica?,
Kako možeš uvjeriti donosioce odluka i druge učesnike/ce u svojoj društvenoj zajednici da daju konkretnu podršku mladim ljudima?,
Utječe li to što si momak ili djevojka da tvoje djelovanje u društvu bude značajnije?,
Kako možeš bolje upoznati samog sebe i kako se nadograditi da budeš još bolja osoba?.
Tokom obuke ćeš dobiti priliku da sa vršnjacima osmisliš konkretnu akciju u cilju rješavanja postojećeg problema u lokalnoj zajednici, čiju će realizaciju savjetodavno i finansijski podržati Institut.
Vrsta posla:
stručno osposobljavanje

O zaposleniku

Znanja i kvalifikacije:
Sa tobom će biti potpisan ugovor o pohađanju obuke sa čijim sadržajem će biti upoznati i tvoji roditelji/staratelji. Svi uspješni polaznici/e će nakon obuke dobiti certifikat, a Institut će pratiti aktivistički razvoj i pružati tebi i tvom partneru/ici podršku i nakon obuke.

KADA? Radionice će se održavati jednom mjesečno, počevši od aprila 2017.g., tokom petka, subote i nedjelje. Tokom ljeta održat će se ljetna škola.

GDJE? Naša druženja bit će organizirana u Obrazovnom-razonodnom centru za mlade SPAJALICA u Ilidži.

TROŠKOVI? Nemoj se brinuti za troškove. Troškove putovanja, ishrane i smještaja snosi organizator.

PRIJAVA! Ukoliko si zainteresiran/a za obuku, imaš između 16 i 18 godina, živiš u BiH i želio/ljela bi da učestvuješ na radionicama i budeš dio UMiD generacije 11, potrebno je da u paru sa vršnjakom/injom iz općine/grada napraviš video i pokažeš nam zašto da odaberemo baš vas. Video postavi na neku online platformu (YouTube, Facebook, WeTransfer, Dropbox, itd) i podijeli sa nama putem prijavnog obrasca. Za obuku se prijavi putem elektronskog prijavnog obrasca. Isti obrazac mora popuniti i tvoj partner/ica.

Ukoliko si maloljetan/a u vrijeme prijavljivanja, potrebno je da o svojoj prijavi informiraš roditelje/staratelje i da nam pošalješ i pismo saglasnosti roditelja/staratelja, kojom odobravaju tvoje učešće na obuci. Potrebno je da ovaj dokument bude ovjeren u općini ili kod notara.

Dodatne informacije možeš dobiti i putem telefona 033 778 762 ili na email [email protected]. Prijaviti se možeš do 20. marta 2017. g.

Uči, misli i djeluj! Budi dio 11. generacije UMiD-a!