Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 20.07.2015. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Javni poziv za obuku stručnih saradnika/ca za rad s mladima

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
BiH
Rok prijave:
20.07.2015.


Raspisan javni poziv za obuku stručnih saradnika/ca za rad s mladima (omladinskih radnika/ca)



Institut za razvoj mladih KULT poziva sve osobe iz Bosne i Hercegovine koje imaju završenu najmanje srednju školu i rade s mladima, da se prijave na obuku stručnih saradnika/ca za rad s mladima (omladinskih radnika/ca).

Institut za razvoj mladih KULT organizuje obuku za stručne saradnike/ce za rad s mladima u trajanju od 20 dana (160 sati). Obukom želimo podržati osobe koje rade s mladima i unaprijediti njihove vještine i znanja za razvoj omladinskog rada u BiH. Pored obuke, učesnici/ce će imati i praktični rad u svojoj zajednici.

Na obuku se mogu prijaviti sve osobe iz Bosne i Hercegovine koje imaju završenu najmanje srednju školu, rade s mladima u omladinskim centrima, omladinskim klubovima, nevladinim organizacijama, školama, savjetovalištima, centrima za socijalni rad i drugim institucijama. Svaka prijavljena osoba mora imati podršku svoje organizacije ili institucije za učešće.

Na obuku se možete prijaviti online putem OVDJE.

Rok za prijavu je 20.7.2015. do 17.00 sati.

Prijave koje pristignu poslije ovog roka neće biti zaprimljene niti razmatrane. Imena izabranih polaznika/ca obuke bit će poznata početkom augusta 2015. i objavljena na web stranici Instituta www.mladi.org. Osobe koje budu odabrane za obuku bit će o tome obaviještene na email koji su naveli u prijavnom obrascu.

Omladinski rad je planirani program neformalnog obrazovanja kreiran sa svrhom pružanja podrške mladima u procesu odrastanja i osamostaljenja na način da im omladinski radnik/ca pomaže u ličnom i društvenom razvoju kako bi postali aktivni pojedinci društva u kojem žive.

Institut za razvoj mladih KULT je u 2014. godini zagovarao priznavanje zanimanja stručnog saradnika/ce za rad s mladima, te je odlukom Agencije za statistiku BiH, ovo zanimanje priznato u klasifikaciji zanimanja pod brojem 3412.

Ovo je značajan korak u standardizaciji rada s mladima i predstavlja vid društvenog priznavanja, ne samo zanimanja nego i neformalnog obrazovanja kao vida stručnog osposobljavanja.

Za više informacija možete nas kontaktirati na mail [email protected] ili na broj telefona 033 778 770.