Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 26.09.2019. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

IPA2017 Projekat izgradnje efikasnog pravosuđa u službi građana

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Sarajevo
Rok prijave:
26.09.2019.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Na osnovu člana 6. Pravilnika o ugovorima o djelu, Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine objavljuje

J A V N I O G L A S
za angažman ekonomskog stručnjaka
(Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo) po ugovoru o djelu
za potrebe implementacije projekta


IPA2017 Projekat izgradnje efikasnog pravosuđa u službi građana – aktivnosti 1.1.1. – Uspostavljanje kapaciteta za jačanje tužilaštava za provođenje finansijskih istraga u predmetima privrednog kriminala i srodnim krivičnim djelima



Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (u daljem tekstu VSTV BiH), u okviru projekta (IPA 2017) – Projekat izgradnje efikasnog pravosuđa u službi građana ( u daljem tekstu: Projekat), provodi aktivnost „Uspostavljanje kapaciteta za jačanje tužilaštava za provođenje finansijskih istraga u predmetima privrednog kriminala i srodnim krivičnim djelima“.

Cilj ove aktivnosti jeste da osoba sa izraženim vještinama iz oblasti ekonomije i finansija u Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo, pruži podršku tužiocima u provođenju finansijskih istraga. Tokom provođenja aktivnosti, angažovani ekonomski stručnjak će izraditi i priručnik na temu provođenja finansijskih istraga. Sve aktivnosti će biti koordinisane od strane VSTV BiH.

Projektnim planom je predviđeno da se implementacija navedene aktivnosti izvrši u Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo (Sarajevo).

Predmet ugovora o djelu će biti izvršenje sljedećih poslova:

Izrada finansijskih analiza u cilju olakšavanja donošenja tužilačke odluke
Izrada sažetka dokaza finansijske prirode u tužilačkim predmetima (privredni kriminal, organizovani kriminal i korupcija) i davanje preporuka tužiocima za dalje aktivnosti
Predstavljanje dokaza finansijske prirode tužiocima i pružanje podrške tužiocu prije i tokom postupka pred sudom
Pružanje stručne pomoći u toku sastanaka u vezi sa tužilačkim istragama u predmetima privrednog kriminala, organizovanog kriminala i korupcije
Pružiti neophodnu podršku i ekpertizu dijelu projektnog tima koji je zadužen za dizajniranje i razvoj PIMAS sistema (Prosecutorial Investigation Management and Analytical Support System)
U saradnji i prema instrukcijama projektnog tima iz VSTV-a razviti priručnik za provođenje finansijskih istraga


Rad ekonomskog stručnjaka koordinirat će ekonomski savjetnik angažovan u VSTV BiH, a direktne instrukcije o radu angažovani stručnjak će dobijati od glavnog tužioca tužilaštva.

Trajanje angažmana i naknada:

Angažman stručnjaka je predviđen u trajanju 20 mjeseci, u skladu sa raspoloživim sredstvima za ovu namjenu u budžetu Projekta. Angažman stručnjaka ce biti vezan za radno vrijeme tužilaca, na lokaciji tužilaštva ili na terenu po nalogu glavnog tužioca.

Naknada, prava i obaveze lica koja se angažuju za potrebe ove aktivnosti bliže se regulišu ugovorom o djelu, u skladu sa opštim aktima VSTV BiH.

Potpisivanjem ugovora, angažovani stručnjak se obavezuje da će ispuniti sve obveze koje su predmet ugovora i to u predviđenom roku.

Potrebno je da osoba koja se javi putem javnog poziva posjeduje znanja iz jedne ili više oblasti, kako slijedi:

1. Poslovne knjige i finansijski izvještaji – što podrazumijeva:

knjigovodstvene isprave,
poslovne knjige,
način vršenja popisa imovine,
bilans stanja i uspjeha,
finansijsko poslovanje

2. Bankarsko poslovanje – što podrazumijeva:

bankarske poslove,
kreditne poslove,
devizno poslovanje

3. poresko poslovanje,

4. revizorsko poslovanje,

5. hartije od vrijednosti,

Pravo učešća u javnom nadmetanju imaju fizička lica koja ispunjavanju slijedeće uslove:

završen fakultet ekonomskog smjera ili drugi fakultet društvenih nauka
minimalno 3 godine iskustva u radu u oblasti finansija i/ili ekonomije – dokazuje se potvrdom/ama
poznavanje pravosudnog sistema BiH
pismo preporuke – poželjno


Ponuda treba sadržavati:

obrazac za ponudu (Aneks 1)
diplomu o završenom fakultetu (ovjerena kopija)
obrazac biografije (Aneks 2.)


Ponuđači odnosno osobe sa gore navedenim kvalifikacijama obavezne su ispuniti Aneks 1. i Aneks 2. , koji se nalazi desno u oglasu u dijelu prateći dokumenti, i zajedno sa ovjerenom kopijom diplome i potvrdama o radnom iskustvu, dostaviti isključivo putem e-mail-a na slijedeću e-mail adresu:

[email protected]

najkasnije do 26.09.2019 do 16:00 sati.

Izbor izvršioca će se provesti nakon obavljenog intervjua sa ponuđačima. Samo ponuđači koji ispunjavaju tražene uslove će biti pozvani na intervju.

Ugovor će biti dodijeljen izvršiocu koji se ocijeni najpovoljnijim u smislu referenci, odnosno radnog iskustva, rezultata rada, poslovnog ugleda i drugih bitnih elemenata predmetnog ugovora.

Korespondencija vezana za predmetni oglas će se voditi isključivo putem e-maila, te se ponuđačima neće dostavljati pismena obavještenja o pitanjima o kojima su obaviješteni elektronskim putem.

Nepotpune, neblagovremene i neuredne prijave, prijave ponuđača koji ne ispunjavaju uslove ovog oglasa neće se uzimati u razmatranje.

Plaćanje naknade za izvršenje ugovorenog djela će se vršiti sukcesivno u određenim dijelovima koji dospijevaju sa izvršenjem ugovorenog djela putem Jedinstvenog računa trezora BiH. VSTV BiH ne snosi troškove prevoza od mjesta prebivališta do sjedišta tužilaštva u kome je angažovan stručnjak.

VSTV BiH zadržava pravo da ne zaključi ugovor sa ponuđačima koji su dostavili ponudu, odnosno da pregovara o ponudi ili da se obrati dugom izvršiocu da dostavi ponudu. VSTV BiH zadržava pravo da bez odlaganja raskine ugovor sa stručnjakom u slučaju neizvršavanja, nekvalitetnog izvršavanja, ili nepoštivanja rokova izvršenja ugovorenog djela.
Vrsta posla:
rad na određeno vrijeme

O zaposleniku

Minimalna stručna sprema:
Fakultet