Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 04.07.2016. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Inspektor za komunalne poslove - Služba za opću upravu i inspekcijske poslove

Oglas je istekao


Na osnovu čl. 24. i 74a. Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH („Službene novine Federacije BiH", broj: 29/03, 23/04, 39/04, 54/04, 67/05, 8/06 i 4/12), a u vezi sa čl. 1. Uredbe o primjeni Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH u Hercegovačko-neretvanskom kantonu ("Službene novine HNK", broj: 1/12 i 1/14), Agencija za državnu službu Federacije BiH, na zahtjev Općine Konjic, objavljuje



JAVNI KONKURS
za popunu radnih mjesta državnih službenika u Općini Konjic
2 /459





01. Inspektor za komunalne poslove - Služba za opću upravu i inspekcijske poslove - 1 (jedan) izvršilac
02. Stručni saradnik za informatiku - Služba za zajedničke i stručne poslove - 1 (jedan) izvršilac


01.Opis poslova: vrši inspekcijsi nadzor nad stanjem komunalne zaštite; vrši pregled tehničke dokumantacije i provjerava njenu usklađenost sa normama i standardima za ovu vrstu djelatnosti; vrši uviđaj na licu mjesta i utvrđuje stanje zelenih javnih površina i parkovskog drveća i stanja okoline; daje neophodna mišljenja, nalaze i saglasnosti i daje stručno mišljenje i nalaz na osnovu istih o pitanjima sječe i sadnje parkovskog i alejnog drveća; prima stranke i daje im stručna objašnjenja i upute u skladu sa zakonskim propisima o pitanjima iz nadležnosti ovog radnog mjesta; vrši nadzor nad stanjem korištenja i održavanja komunalnih objekata; vrši nadzor nad radom i provođenjem mjera zaštite u javnim preduzećima; vrši nadzor nad provođenjem mjera zaštite javnih ustanova; donosi rješenja kojima naređuje otklanjanje utvrđenih nepravilnosti, te vodi evidenciju o svim izvršenim inspekcijskim pregledima i poduzetim upravnim mjerama; u slučaju povrede zakona ili drugog propisa, kao što je prekršaj ili krivično djelo, podnosi zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka ili krivičnu prijavu zbog učinjenog krivičnog dijela nadležnom tužilaštvu; provodi i prati provođenje upravnih mjera naloženih rješenjem i osigurava njihovo provođenje, u skladu za zakonom; može poduzimati i odgovarajuće preventive aktivnosti u cilju sprečavanja nastupanja štetnih posljedica zbog nedostatka i nepravilnosti u provedbi zakona i drugih propisa čije izvršenje nadzire, kao što su: upozorenje fizičkih i pravnih lica na obavezu iz propisa, ukazivanje na štetne posljedice, predlaganje mjera za otklanjanje njihovih uzroka i slično; zapisnikom, izuzetno, može narediti izvršenje mjera u skladu sa zakonom, radi otklanjanja neposredne opasnosti po život i zdravlje ljudi i po imovinu; vrši nadzor nad deponovanjem otpadnih materija biljnog i životinjskog porijekla; sarađuje sa predstavnicima sportskih udruženja, KUD-a, omladinskim i nevladinim organizacijama i drugim pravnim subjektima i građanima u odnosu na pitanja iz nadležnosti Odsjeka; pomaže šefu Odsjeka po svim pitanjima iz nadležnosti Odsjeka; daje asistencije drugim inspektorima u obavljanju inspekcijskog nadzora iz drugih oblasti;obavlja i druge poslove iz svoje nadležnosti, kao i poslove koje mu odredi šef Odsjeka i rukovodilac Službe.

02.Opis poslova: vrši analizu postojećeg stanja informacionog sistema jedinstvenog općinskog organa uprave; vrši izradu planova i programa za uspostavljanje i razvoj informacionog sistema općinskog organa uprave pri projektu jedinstveni informacioni sistem Općine; izrađuje metodologiju i standarde za korištenje, analizu i publikovanje podataka iz baze; kreira i organizuje provođenje sigurnosnih mjera u informacionom sistemu općinskog organa uprave; vrši svakodnevno u saradnji sa svim službama za upravu, prikupljanje, sređivanje podataka koji se prezentuju preko općinske Web stranice, Internet-a, Web kioska i ostalih vrsta multimedijske prezentacije; obrađuje podatke i stara se o rokovima koji se moraju ispoštovati za prezentovanje podataka na Web stranici, Internet-u, Web kiosku; analizira i predlaže mjere poboljšanja funkcionisanja komunikacije općinskog organa uprave i korisnika usluga putem Web stranice, Internet-a i info kioska; blagovremeno dostavlja sva pitanja i sugestije pristigle od korinika usluga putem Web stranice ili internet-a općinskim službama na koje se pitanje ili sugestija odnosi; dostavlja povratne informacije iz nadležnih općinskih službi korisnicima usluga; dostavlja mjesečni izvještaj o radu rukovodiocu službe; vrši administraciju mreže informacionog sistema DOCU NOVA, FIN NOVA I DATA NOVA općinskog organa uprave; izvršava i druge poslove koje mu odredi rukovodilac službe.

Uslovi: pored opštih uslova utvrđenih članom 25. Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH, kandidati trebaju ispunjavati i sljedeće posebne uslove, utvrđene Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji jedinstvenog općinskog organa uprave Općine Konjic, i to:

Za poziciju 01:
- VII stepen stručne spreme ili I ciklus Bolonjskog sistema studija sa 240 ECTS bodova, II i III ciklus Bolonjskog sistema studija - arhitektonski, ekonomski, pravni fakultet, fakultet političkih nauka, poljoprivredni, građevinski fakultet.
- najmanje 3 (tri) godine radnog iskustva u struci, nakon sticanja VSS
- poznavanje rada na računaru
Za poziciju 02:
- VII stepen stručne spreme ili I ciklus Bolonjskog sistema studija sa 180 ili 240 ECTS bodova, II i III ciklus Bolonjskog sistema studija - elektrotehnički fakultet, fakultet informacionih tehnologija
- najmanje 1(jedna) godina radnog iskustva u struci, nakon sticanja VSS
- poznavanje rada na računaru

Prijavljivanje na konkurs:

a) Kandidati koji su evidentirani u Registru državnih službenika Federacije BiH koji vodi Agencija za državnu službu Federacije BiH (postojeći državni službenici) prijavljuju se na konkurs dostavljanjem uredno popunjenog prijavnog obrasca Agencije (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Hercegovačko-neretvanski i Zapadnohercegovački kanton, Ante Starčevića bb, 88000 Mostar, ili na web stranici Agencije za državnu službu FBiH www.adsfbih.gov.ba).

b) Ostali kandidati dužni su dostaviti sljedeću dokumentaciju (original ili ovjerene kopije):
1. fakultetska diploma (nostrificirana diploma, ukoliko fakultet nije završen u BiH ili je diploma stečena u nekoj od država nastaloj raspadom SFRJ, nakon 06.04.1992. godine)

Napomena: diplome, koje nisu ovjerene pečatom obrazovne institucije i koje nisu potpisane od ovlaštenih lica izdavaoca, neće se uzeti u razmatranje
2. potvrda/uvjerenje o radnom stažu u struci nakon sticanja VSS (primjer potvrde/uvjerenja o radnom stažu/ iskustvu u struci, nalazi se na web stranici Agencije:www.adsfbih.gov.ba),
3. kandidati za radno mjesto stručnog saradnika (pozicija 02) koji obavljaju poslove namještenika u organu državne službe i koji su stekli VSS, VII stepen stručne spreme, odnosno visoko obrazovanje I ciklusa Bolonjskog sistema studiranja koji se vrednuje sa najmanje 180 ECTS, odnosno 240 ECTS bodova, dužni su dostaviti i:
- dokaz da su zaposleni u organu državne službe kao namještenici i dokaz o pet godina radnog iskustva u organima državne službe nakon položenog stručnog ispita za namještenika, izdati nakon objave javnog konkursa
- dokaz o položenom stručnom ispitu za namještenika
4. dokaz o poznavanju rada na računaru
5. popunjen prijavni obrazac Agencije za državnu službu FBiH (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Hercegovačko-neretvanski i Zapadnohercegovački kanton, Ante Starčevića bb, 88000 Mostar, ili na web stranici Agencije za državnu službu FBiH, www.adsfbih.gov.ba).

Kandidati koji dostave dokaz o položenom stručnom upravnom ispitu, javnom ispitu za državne službenike u institucijama Bosne i Hercegovine ili pravosudnom ispitu izuzimaju se od polaganja ispita općeg znanja.

Napomena: U slučaju da Agencija ne raspolaže podacima koji se odnose na pojedine uslov konkursa, kandidati koji imaju status državnog službenika će biti dužni potrebne dokaze o ispunjavanju uslova konkursa dostaviti Agenciji u roku od 5 dana od dana prijema obavijesti Agencije kojom se traži dostavljanje dokaza.

O datumu, vremenu i mjestu polaganja ispita općeg znanja i stručnog ispita kandidati, će biti obavješteni putem web stranice Agencije za državnu službu Federacije BiH, www.adsfbih.gov.ba Imena kandidata se ne objavljuju.

Ako kandidat ne pristupi polaganju ispita općeg znanja ili stručnog ispita, smatrat će se da je odustao od učešća u konkursnoj proceduri, o čemu neće biti pismeno obavješten.

Izabrani kandidati su dužni u roku od 8 dana od dana prijema obavještenja o rezultatima konkursa, dostaviti Agenciji sve dokaze o ispunjavanju uslova konkursa.

Prijavu na konkurs, odnosno sve tražene dokumente treba dostaviti u roku od 15 dana od dana objave javnog konkursa u Službenim novinama Federacije BiH, putem pošte, preporučeno na adresu:



Agencija za državnu službu FBIH
Odjeljenje Agencije za Hercegovačko-neretvanski i Zapadnohercegovački kanton
Ante Starčevića bb, 88 000 Mostar
sa naznakom za
„Javni konkurs za popunu radnih mjesta državnih službenika u
Općini Konjic"

Nepotpune, neuredne i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.



SEKRETAR

Zinka Salihagić, dipl.iur.