Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 02.06.2017. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Građevinski inspektor

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Čitluk
Rok prijave:
02.06.2017.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Na temelju članka 24. i 74a. Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH („Službene novine Federacije BiH", broj: 29/03, 23/04, 39/04, 54/04, 67/05, 8/06 i 4/12), a u svezi sa člankom 1. Uredbe o primjeni Zakona o državnoj službi u Federaciji Bosne i Hercegovine u Hercegovačko-neretvanskom kantonu („Službene novine HNK", broj: 1/12 i 1/14), Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, na zahtjev Općine Čitluk, objavljuje



J A V N I N A T J E Č A J
za popunu radnog mjesta državnog službenika u
Općini Čitluk 2 / 480


Građevinski inspektor - 1 (jedan) izvršitelj


Opis poslova: provjerava da li se građenje objekata na određenom području vrši sukladno sa Zakonom o građenju i Zakonom o prostornom uredenju;ima pravo i dužnost sudionicima u građenju rješenjem narediti otklanjanje nepravilnosti, obustavu građenja i uklanjanje građevine; ima pravo i dužnost rješenjem narediti obustavu uporabe građevine ukoliko za istu nije pribavljena uporabna dozvola; poduzima mjere iz svoje nadležnosti u pogledu građevina koji zbog fizičke dotrajalosti ili drugih razloga ne mogu da služe svojoj namjeni, kako bi se spriječilo postojanje opasnosti po život i zdravlje ljudi, prometa ili okolnih objekata;vrši kontrolu građenja i kontrolu ispravnosti i potpunosti tehničke dokumentacije; poduzima mjere u pogledu bespravne izgradnje u zaštitnim zonama; vrši nadzor nad provodenjem općinskih propisa iz ove oblasti; poduzima upravne i druge mjere a po potrebi traži asistenciju policije; vodi evidenciju o izvršenim inspekcijskim pregledima i poduzetim mjerama; priprema predmete za arhiviranje; izvješćuje o svom radu Šefa Odsjeka, načelnika općine i Općinsko vijeće, te mjerodavna ministarstva; redovno upoznaje Šefa odsjeka o stanju obavljanja poslova i problemima koji se javljaju pri obavljanju tih poslova; te obavlja i druge poslove koje mu odredi neposredni rukovoditelj a koji se odnose na poslove ovoga radnog mjesta.

Uvjeti: Pored općih uvjeta utvrđenih člankom 25. Zakona o državnoj službi u Federaciji BiH, kandidati trebaju ispunjavati i sljedeće posebne uvjete, utvrđene Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji Općine Čitluk, i to:

- VSS/VI stupanj stručne spreme ili visoko obrazovanje prvog ciklusa koji se vrjednuje s 240 ECTS bodova ili drugog ili trećeg ciklusa Bolonjskog sustava studiranja, završen arhitektonski ili građevinski fakultet,

- položen stručni ispit,

- najmanje 3 godine radnog staža,

- poznavanje rada na računalu



Prijavljivanje na natječaj:

a) Kandidati koji su evidentirani u Registru državnih službenika Federacije BiH koji vodi Agencija za državnu službu Federacije BiH (postojeći državni službenici) prijavljuju se na natječaj dostavljanjem uredno popunjenog prijavnog obrasca Agencije (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Hercegovačko-neretvanski i Zapadnohercegovački kanton, Ante Starčevića b.b., 88000 Mostar, ili na web stranici Agencije za državnu službu F BiH www.adsfbih.gov.ba )

b) Ostali kandidati dužni su dostaviti sljedeću dokumentaciju (original ili ovjerene kopije):

1. fakultetsku diplomu (nostrificirana diploma, ukoliko fakultet nije završen u BiH ili je diploma stečena u nekoj od država nastaloj raspadom SFRJ, nakon 06.04.1992. godine).

2. potvrdu/uvjerenje o radnom stažu u struci nakon stjecanja VSS (primjerak potvrde/uvjerenja o radnom stažu u struci, nakon završene VSS, nalazi se na web stranici Agencije za državnu službu FBiH www.adsfbih.gov.ba )

3. dokaz o poznavanju rada na računalu

4. popunjen prijavni obrazac Agencije za državnu službu F BiH (može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja Agencije za Hercegovačko-neretvanski i Zapadnohercegovački kanton, Ante Starčevića b.b., 88000 Mostar, ili na web stranici Agencije za državnu službu F BiH, www.adsfbih.gov.ba).
Vrsta posla:
stalni radni odnos

O zaposleniku

Znanja i kvalifikacije:
Kandidati koji dostave dokaz o položenom stručnom upravnom ispitu, javnom ispitu za državne službenike u institucijama Bosne i Hercegovine ili pravosudnom ispitu, izuzimaju se od polaganja ispita općeg znanja.

Napomena: U slučaju da Agencija ne raspolaže podacima koji se odnose na pojedine uvjete natječaja, kandidati koji imaju status državnog službenika će biti dužni potrebne dokaze o ispunjavanju uvjeta natječaja dostaviti Agenciji u roku od 5 dana od dana prijema obavijesti Agencije kojom se traži dostavljanje dokaza.

O datumu, vremenu i mjestu polaganja ispita općeg znanja i stručnog ispita kandidati će biti obavješteni putem web stranice Agencije za državnu službu Federacije BiH, www.adsfbih.gov.ba. Imena kandidata se ne objavljuju.

Ako kandidat ne pristupi polaganju ispita općeg znanja i/ili polaganju stručnog ispita, smatrat će se da je odustao od učešća u proceduri javnog natječaja, o čemu neće biti pismeno obavješten.

Izabrani kandidat je dužan u roku od 8 dana od dana prijema obavještenja o rezultatima natječaja, dostaviti Agenciji sve dokaze o ispunjavanju uvjeta natječaja.

Prijavu na natječaj, odnosno sve tražene dokumente treba dostaviti u roku od 15 dana od dana objave javnog natječaja u „Službenim novinama Federacije BiH", putem pošte, preporučeno na adresu:



Agencija za državnu službu F BIH
Odjeljenje Agencije za Hercegovačko-neretvanski i
Zapadnohercegovački kanton
Ante Starčevića b.b.
88 000 Mostar
naznakom:
„Javni natječaj za popunu radnog mjesta državnog službenika u Općini Čitluk"


Nepotpune, neuredne i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.
Minimalna stručna sprema:
Fakultet
Poznavanje rada na računaru:
dobro
Potrebno radno iskustvo:
tri godine