Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 27.08.2017. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Direktor

Oglas je istekao

O poslu

Opis radnog mjesta:
Na temelju člana 8. Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Federacije BiH („Službene novine Federacije BiH“, broj: 12/03, 34/03 i 65/13), člana 35 Statuta Zavoda za javno zdravstvo HNK/Ž i Odluke Upravnog odbora broj: 1638/17 od 08.08.2017. godine, Upravni odbor Zavoda za javno zdravstvo HNK/Ž , raspisuje:

O G L A S
za izbor i imenovanje direktora
Zavoda za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanskog kantona/županije


1 Opis pozicije:

Direktor Zavoda za javno zdravstvo HNK/Ž rukovodi radom Zavoda, zastupa i predstavlja Zavod prema trećim licima, odgovoran je za zakonitost rada Zavoda, predlaže Upravnom odboru mjere za efikasno i zakonito obavljanje djelatnosti za koje ja Zavod osnovan, predlaže Upravnom odboru akte Zavoda ,predlaže Upravnom odboru unutrašnju organizaciju i sistematizaciju poslova i osnove planova rada i razvoja, izvršava odluke Upravnog odbora, odlučuje o pravima, obvezama i odgovornostima radnika iz radnog odnosa i vrši druge poslove u skladu sa zakonom i Statutom

2) Kandidati koji se prijave na poziciju direktora Zavoda trebaju ispunjavati sljedeće opće uvjete:

da je državljanin Bosne i Hercegovine (dokaz:Uvjerenje o državljanstvu)
da je stariji od 18 godina,ali ne stariji od 65 godina(dokaz: Izvod iz matične knjige rođenih)
da su zdravstveno sposobni za obavljanje poslova za koje se kandidati kandidiraju(dokaz: Uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti)
da nije otpušten iz državne službe, kao rezultat disciplinske mjere na bilo kojem nivou vlast u Bosni i Hercegovini u razdoblju od 3 godine prije dana objavljivanja upražnjene pozicije (dokaz: Uvjerenje organa državne službe ako su radili ili rade u državnoj službi),
da nije osuđivan za kazneno djelo i da se protiv njega ne vodi krivični postupak (dokaz: Uvjerenje nadležnog organa)
da nisu kažnjavani iz oblasti privrednog prijestupa i da im nije izrečena zaštitna mjera zabrane vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti (dokaz: Uvjerenje Općinskog suda),
da se na njega ne odnosi članak IX.1. Ustava Bosne i Hercegovine, (dokaz Ovjerena izjava kandidata )
da nisu izabrani zvaničnici, nositelji izvršnih funkcija ili savjetnici u smislu Zakona o sukobu interesa u organima vlast Bosne i Hercegovine („Službeni novine F BiH“, broj: 70/08 (dokaz: Ovjerena izjava kandidata)


3. Pored općih uslova kandidati moraju ispiunjavati i sljedeće posebne uvjete:

da imaju završen medicinski fakultet i specijalizaciju iz epidemiologije, socijalne medicine, organizacije i ekonomike zdravstva ili higijene i zdravstvene ekologije(dokaz: Diploma o završenom medicinskom fakultetu i uvjerenje o završenom specijalističkom ispitu)
da imaju najmanje 5 godina radnog iskustva u struci(dokaz: Uvjerenje o radnom iskustvu
da imaju najmanje 3 godine radnog staža u zvanju specijaliste (dokaz: Uvjerenje o radnom iskustvu u zvanju specijaliste)
da imaju obavljenu edukaciju iz zdravstvenog menadžmenta u skladu sa važećim propisima o kontinuiranoj profesionalnoj edukaciji iz zdravstvenog menadžmenta ili završen postdiplomski studij iz zdravstvenog menadžmenta (dokaz: Certifikat o obavljenoj edukaciji iz zdravstvenog menadžmenta ili diploma o završenom postdiplomskom studiju iz zdravstvenog menadžmenta)
da nisu članovi upravnog, izvršnog ili drugog organa političke stranke (dokaz; Ovjerena izjava kandidata)
da nisu članovi upravnog ili nadzornog odbora drugog reguliranog organa, a ukoliko jeste član drugog upravnog ili nadzornog odbora, kandidat će dostaviti ovjerenu izjavu da će po konačnom imenovanju odstupiti sa pozicije u roku od 7 dana od dana imenovanja (dokaz: Ovjerena izjava kandidata).
Kandidati su obvezni prilikom prijavljivanja na oglas za poziciju direktora Zavoda za javno zdravstvo HNK/Ž , dostaviti Program rada i razvoja Zavoda u stručnom i ekonomsko financijskom smislu za mandatni period.

4.Mandat direktora traje 4 godine .

Po isteku mandata isto lice može, na osnovu javnog oglasa, ponovno biti imenovan za direktora Zavoda za javno zdravstvo HNK/Ž, ali najviše za još jedan mandatni period. Direktora Zavoda za javno zdravstvo HNK/Ž imenuje Upravni odbor Zavoda uz prethodnu saglasnost Ministarstva zdravstva HNK/Ž.

Uz prijavu koja treba da sadrži kraću biografiju, adresu stanovanja i kontakt telefon, kandidati su dužni priložiti dokaze o ispunjavanju navedenih uslova. Dokumenti priloženi uz prijavu moraju biti original ili ovjerene kopije i ne starije od 6 mjeseci.

Dokaz o ispunjavanju uslova iz točke 2.alineja 3.”Uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti” dužan je priložiti naknadno samo kandidat koji bude imenovan za direktora.

Kandidat koji bude izabran na poziciju direktora Zavoda za javno zdravstvo HNK/Ž, a koji znanje o zdravstvenom menadžmentu nije dokazao certifikatom o obavljenoj edukaciji iz zdravstvenog menadžmenta-operativni menadžment (osnovni nivo) u konkursnoj proceduri, obvezan je u roku od 24 mjeseca , računajući od dana imenovanja na poziciju direktora, steći znanje iz zdravstvenog menadžmenta (napredni nivo) ili završiti specijalizaaciju iz zdravstvenog menadžmenta, odnosno završiti postdiplomski studij iz zdravstvenog menadžmenta.

Svi kandidati koju budu stavljeni na listu sa užim izborom biti će pozvani na intervju.

Prijavu sa dokazima o ispunjavanju navedenih uslova potrebno je dostaviti u roku od 15 dana od dana posljednjeg javnog objavljivanja oglasa. Javni oglas biti će objevljen u Sl.novinama FBiH, dnevnim novinama “Dnevni avaz”.

Prijave sa traženim dokumentima dostavljaju se lično ili poštom preporučeno na adresu:



ZAVOD ZA JAVNO ZDRAVSTVO HNK/Ž
ULICA MARŠALA TITA BR.53
88 000 M O S T A R
Uz naznaku
«Prijava za Oglas za izbor i imenovanje direktora“
Vrsta posla:
rad na određeno vrijeme

O zaposleniku

Minimalna stručna sprema:
Fakultet
Potrebno radno iskustvo:
pet godina