Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 25.05.2017. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Diplomirani psiholog

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Bratunac
Rok prijave:
25.05.2017.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Diplomirani psiholog, bez radnog iskustva - pripravnik

I - Pripravnički status:
JU “Centar za socijalni rad” Bratunac zasniva radni odnos na određeno vrijeme sa licem koje prvi put zasniva radni odnos, u svojstvu pripravnika, za zanimanje za koje je lice steklo određenu vrstu i stepen stručne spreme, ako je to uslov za rad na određenim poslovima utvrđeno zakonom ili pravilnikom.
Pripravnički staž za lica sa završenom visokom stručnom spremom traje 12 mjeseci.

II - Opšti uslovi za prijem pripravnika:
1. da je državljanin Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine;
2. da je stariji od 18 godina;
3. da ima opštu zdravstvenu sposobnost;
4. da se protiv njega ne vodi krivični postupak;
5. da nema radnog iskustva odnosno da nije ranije obavio pripravnički staž za zanimanje diplomirani psiholog ili ekvivalent.

III - Posebni uslovi:
1. Visoka stručna sprema (VII stepen) ili završen prvi ciklus studija sa ostvarenih 240 ESTS bodova, stečeno zvanje diplomirani psiholog ili ekvivalent.

Prijem u radni odnos vršiće se u skladu sa Pravilnikom o proceduri i kriterijumima prijema radnika u radni odnos JU „Centar za socijalni rad“ Bratunac, a na osnovu rang - liste kandidata utvrđene bodovanjem po kriterijumima propisanim članom 9. ovog Pravilnika.
Kriterijumi za bodovanje prilikom utvrđivanja rang - liste kandidata za prijem u radni odnos u JU „Centar za socijalni rad“ Bratunac su:
1. rezultati ostvareni na intervjuu;
2. uspjeh ostvaren tokom školovanja;
3. vrijeme provedeno na evidenciji nezaposlenih lica kod Zavoda za zapošljavanje nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme, pri čemu se računa samo vrijeme posljednjeg neprekidnog čekanja, zaključno sa danom izdavanja Uvjerenja o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica;
4. u slučaju da dva ili više kandidata imaju jednak broj bodova, prednost u skladu sa zakonom koji uređuje pitanja prava boraca, ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca imaju kandidati iz pomenutih kategorija.

IV - Potrebna dokumentacija:
Kandidat je dužan priložiti sljedeću dokumentaciju:
1. prijava na konkurs (potpisanu od strane kandidata) sa kratkom biografijom;
2. uvjerenje o državljanstvu (ne starije od 6 mjeseci);
3. izvod iz matične knjige rođenih (trajnog karaktera);
4. uvjerenje o radnoj sposobnosti (ljekarsko uvjerenje) ne starije od 6 mjeseci;
5. uvjerenje o nevođenju krivičnog postupka, koje izdaje nadležni sud (ne starije od 6 mjeseci);
6. ovjerena fotokopija diplome o završenoj visokoj stručnoj spremi (VII stepen) ili prvom ciklusu studija sa ostvarenih 240 ESTS, u kojoj je navedeno stečeno zvanje diplomirani psiholog ili ekvivalent;
7. dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ako u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;
8. uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica za nezaposlena lica koja se nalaze na toj evidenciji nakon sticanja odgovarajuće stručne spreme, pri čemu se računa samo vrijeme posljednjeg neprekidnog čekanja, zaključno sa danom izdavanja uvjerenja o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica;
9. uvjerenje opštinskog/gradskog organa uprave nadležnog za boračko - invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu člana porodice poginulog borca, statusu borca ili ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, ako se radi o kandidatu iz pomenutih kategorija.

Dokumente pod tačkom 4. i 5. prilaže samo izabrani kandidat, nakon izvršenog izbora po javnom konkursu, a prije zasnivanja radnog odnosa.
Kandidati su dužni dostaviti orginalne dokumente ili ovjerene fotokopije. Dostaljena dokumentacija neće biti vraćena.
Kandidati koji budu ispunjavali uslove konkursa biće pozvani na intervju. O mjestu i vremenu održavanja intervjua kandidati će biti naknadno obavješeteni.

Konkurs će biti objavljen posredstvom JU Zavoda za zapošljavanje RS i u dnevnom listu „Glas Srpske“. Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana posljednjeg objavljivanja.

Neblagovremene i nepotpune prijave neće se uzeti u razmatranje.

Prijave sa potrebnom dokumentacijom se mogu dostaviti lično ili poštom na adresu:
JU „Centar za socijalni rad“ Bratunac
Drinska br. 1
75420 Bratunac
sa naznakom „PRIJAVA NA JAVNI KONKURS – otvara komisija za prijem“
Vrsta posla:
stalni radni odnos

O zaposleniku

Minimalna stručna sprema:
Fakultet