Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 26.11.2015. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

Asistent - Mašinske konstrukcije

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Tuzla
Rok prijave:
26.11.2015.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Na osnovu Odluka Senata Univerziteta u Tuzli broj: 03-5285-6.2/15 od 07.10.2015. godine i broj: 03-6586- 9.2/15 od 11.11.2015. godine,
UNIVERZITET U TUZLI
r a s p i s u j e
K O N K U R S
za izbor u naučno-nastavna i saradnička zvanja (bez zasnivanja radnog odnosa) na fakultetima Univerziteta u Tuzli, kako slijedi:

Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet
1. Nastavnik u sva naučno-nastavna zvanja za užu naučnu oblast:
‐ "Poremećaji u ponašanju" 1 izvršilac

Filozofski fakultet
Saradnik, u zvanje višeg asistenta za užu naučnu oblast:
‐ "Savremeni njemački jezik", 2 izvršioca
Mašinski fakultet
1. Nastavnik u sva naučno-nastavna zvanja za užu naučnu oblast:
‐ "Mašinske konstrukcije", 1 izvršilac
2. Saradnik u zvanje višeg asistenta za užu naučnu oblast:
‐ "Industrijski inžinjering i upravljanje proizvodnjom", 1 izvršilac
3. Saradnik u zvanje asistenta za uže naučne oblasti:

‐ "Toplotna i fluidna tehnika", 3 izvršioca
‐ "Opšte mašinstvo" 2 izvršioca
‐ "Mašinske konstrukcije", 2 izvršioca
‐ "Energetska postrojenja i ekologija", 2 izvršioca
‐ "Industrijski inžinjering i upravljanje proizvodnjom", 1 izvršilac
‐ "Mašinski proizvodni inžinjering", 2 izvršioca
‐ "Mehatronički sistemi", 2 izvršioca
‐ "Mehatronički inžinjering", 2 izvršioca

Medicinski fakultet
1. Nastavnik u sva naučno-nastavna zvanja za nastavne predmete:
‐ "Dermatovenerologija", 1 izvršilac
‐ "Pedijatrija", 1 izvršilac
‐ "Hirurgija", 1 izvršilac


2. Saradnik u zvanje višeg asistenta za nastavne predmete:

- "Onkologija", 1 izvršilac
- "Anesteziologija, reanimatologija i intenzivno liječenje", 1 izvršilac
- "Ginekologija i akušerstvo", 1 izvršilac
- "Transfuziologija" 1 izvršilac
‐ "Opšti principi zdravstvene njege", 2 izvršioca
‐ "Patofiziologija", 1 izvršilac
‐ "Pedijatrija", 1 izvršilac

3. Saradnik u zvanje asistenta za nastavne predmete:

- "Medicinska mikrobiologija sa imunologijom", 3 izvršioca
- "Socijalna medicina", 1 izvršilac
- "Toksikologija", 1 izvršilac
- "Osnovi ergonomije", 1 izvršilac
- "Fiziologija", 1 izvršilac

Rudarsko-geološko-građevinski fakultet
1. Nastavnik u sva naučno-nastavna zvanja za uže naučne oblasti:
‐ "Sigurnost i pomoć", 1 izvršilac
‐ "Hidrogeologija i hidrotehnika", 2 izvršioca
‐ 'Bušotinska eksploatacija mineralnih sirovina'', 1 izvršilac

2. Saradnik, u zvanje višeg asistenta za uže naučne oblasti:

‐ "Priprema mineralnih sirovina, transport i izvoz u rudarstvu i materijali", 2 izvršioca
‐ "Primijenjena geofizika", 1 izvršilac

3. Saradnik u zvanje asistenta za uže naučne oblasti:

‐ "Geoprostorne informacije, inženjerska grafika i numeričko modeliranje", 3 izvršioca
‐ "Građevinske konstrukcije", 3 izvršioca
‐ "Sigurnost i pomoć", 2 izvršioca

Tehnološki fakultet
1. Nastavnik u sva naučno-nastavna zvanja za užu naučnu oblast:

‐ "Biljna proizvodnja, šumarstvo i ribarstvo", 1 izvršilac
2. Saradnik u zvanje višeg asistenta za užu naučnu oblast:
‐ "Hemijsko inženjerstvo", 1 izvršilac
3. Saradnik u zvanje asistenta za užu naučnu oblast:
‐ "Nutricionizam", 3 izvršioca


USLOVI: Uslovi za izbor u naučno-nastavna zvanja utvrđeni su članom 78. Zakona o visokom obrazovanju («Službene novine Tuzlanskog kantona» broj: 8/08, 11/09, 12/09, 13/12, 16/13, 7/14 i 8/14) i članom 239. i 242. Statuta Univerziteta u Tuzli (Drugi prečišćeni tekst) (u daljem tekstu: Statut). Uslovi za izbor u saradnička zvanja utvrđeni su članom 78. Zakona o visokom obrazovanju i članom 240. Statuta. Kriteriji u postupku izbora saradnika i način njihovog vrednovanja utvrđeni su Pravilnikom o načinu vrednovanja kriterija u postupku izbora i zasnivanja radnog odnosa asistenata i viših asistenata na Univerzitetu u Tuzli (Prečišćeni tekst), (u daljem tekstu: Pravilnik). Statut i Pravilnik, mogu se pogledati na web stranici: http://www.untz.ba/index.php? page=akti.
Uz prijavu na Konkurs za izbor nastavnika u naučno-nastavna zvanja redovnog ili vanrednog profesora kandidati su dužni dostaviti biografiju, te dokaze o ispunjavanju svakog od uslova za izbor u zvanje koji su utvrđeni članom 239. stavovi 1). i 2). Statuta, u originalu ili ovjerenoj fotokopiji, a naučne radove u fotokopiji. Uz prijavu na Konkurs za izbor nastavnika u naučno-nastavno zvanje docenta kandidati su dužni dostaviti biografiju, te dokaze o ispunjavanju uslova utvrđenih članom 239. stav 4). i članom 242. Statuta, u originalu ili ovjerenoj fotokopiji, a naučne radove u fotokopiji.
Za pokazanu nastavničku sposobnost, kao uslov za izbor u naučno-nastavno zvanje docenta, kandidati prilažu dokaz o iskustvu u nastavnom radu na univerzitetu u svojstvu izabranog i angažovanog saradnika ili nastavnika na univerzitetu, u originalu ili ovjerenoj fotokopiji.
Kandidati za izbor u naučno-nastavno zvanje docenta koji imaju iskustvo u nastavnom radu moraju ispuniti i uslov da im je nakon sticanja stepena magistra, proteklo najmanje tri godine, o čemu kao dokaz prilažu, u originalu ili ovjerenoj fotokopiji, diplomu o završenom stepenu drugog ciklusa/magisterij iz odgavarajuće naučne oblasti.
Kandidati koji se prijavljuju za izbor u naučno-nastavno zvanje docenta, a nemaju iskustvo u nastavnom radu na univerzitetu u svojstvu izabranog saradnika ili nastavnika, moraju ispunjavati i uslove za izbor u zvanje asistenta i višeg asistenta, s tim da je nakon sticanja stepena magistra proteklo najmanje tri godine, a o čemu prilažu, u originalu ili ovjerenoj fotokopiji slijedeće dokaze:
-diplomu o završenom stepenu drugog ciklusa/magisterij iz odgovarajuće naučne oblasti i diplomu o završenom odgovarajućem dodiplomskom studiju u četvorogodišnjem trajanju/prvom ciklusu studija sa najmanje 240 ECTS bodova;
-uvjerenje o položenim ispitima na dodiplomskom studiju, sa ukupno ostvarenom prosječnom ocjenom od najmanje 8 (osam) i dužinom trajanja studija/dodatak diplomi prvog ciklusa studija;
- uvjerenje o stručnom stepenu specijaliste (za kliničke nastavne predmete iz oblasti medicinskih nauka. Kandidati koji se prijavljuju za izbor u naučno-nastavno zvanje docenta, a stekli su naučni stepen doktora nauka, bez prethodno stečenog stepena magistra, pored ostalih propisanih uslova za izbor, moraju ispunjavati i uslov da je od odobrenja teme za izradu doktorske disertacije na trećem ciklusu studija proteklo najmanje tri godine, o čemu kao dokaz, prilažu u originalu ili ovjerenoj fotokopiji, odluku nadležnog organa o prihvatanju izvještaja o podobnosti teme za izradu doktorske disertacije.
Uz prijavu na konkurs za izbor u saradničko zvanje višeg asistenta, kandidati su dužni priložiti biografiju i dokaze o ispunjavanju uslova utvrđenih članom 240. Statuta:

‐ diplomu o završenom stepenu drugog ciklusa/magisterij iz odgovarajuće naučne oblasti;
‐ diplomu o završenom odgovarajućem dodiplomskom studiju u četvorogodišnjem trajanju/prvom ciklusu studija sa najmanje 240 ECTS bodova;
‐ uvjerenje o položenim ispitima na dodiplomskom studiju, sa ukupno ostvarenom prosječnom ocjenom od najmanje 8 (osam) i dužinom trajanja studija/dodatak diplomi prvog ciklusa studija;
‐ uvjerenje o stručnom stepenu specijaliste. Kandidati koji se prijavljuju za izbor u saradničko zvanje višeg asistenta, a prethodno su bili izabrani u saradničko zvanje asistenta na Univerzitetu Tuzli, dužni su dostaviti i dokaz – Uvjerenje o stečenim osnovama pedagoškog znanja, izdatog od visokoškolske ustanove.

Rangiranje kandidata prijavljenih za izbor u saradaničko zvanje višeg asistenta vrši se vrednovanjem kriterija na osnovu pruženih dokaza i to:

‐ uvjerenje o ostvarenoj prosječnoj ocjeni na postdiplomskom studiju;
‐ objavljene naučne i stručne radove iz odgovarajuće uže naučne oblasti/predmeta;
‐ potvrdu Univerziteta u Tuzli o angažovanju u izvođenju nastave u svojstvu asistenta na odgovarajućem nastavnom predmetu na Univerzitetu u Tuzli;
‐ projekte iz odgovarajuće naučne/umjetničke oblasti.

Uz prijavu na konkurs za izbor u saradničko zvanje asistenta, kandidati su dužni priložiti biografiju i dokaze o ispunjavanju uslova utvrđenih članom 240. Statuta:

‐ diplomu o završenom odgovarajućem dodiplomskom studiju u četvorogodišnjem trajanju/prvom ciklusu studija sa najmanje 240 ECTS bodova;
‐ uvjerenje o položenim ispitima na dodiplomskom studiju, sa ukupno ostvarenom prosječnom ocjenom od najmanje 8 (osam) i dužinom trajanja studija/dodatak diplomi prvog ciklusa studija. Rangiranje kandidata prijavljenih za izbor u zvanje asistenta vrši se vrednovanjem kriterija na osnovu pruženih dokaza i to:
‐ potvrde o dužini studiranja kandidata;
‐ objavljenih naučnih i stručnih radova iz odgovarajuće uže naučne oblasti/predmeta;
‐ dokaza o poznavanju rada na računaru izdatog od strane verifikovane institucije;
‐ dokaza o poznavanju jednog svjetskog jezika, najmanje srednjeg nivoa, izdatog od verifikovane institucije;
‐ zlatne plakete Univerziteta u Tuzli/zlatne plakete-Student generacije Univerziteta u Tuzli.

Dokaze o ispunjavanju uslova iz ovog Konkursa, kandidati su dužni dostaviti u originalu ili ovjerenoj fotokopiji, a objavljene radove i projekte u kopiji. Kandidati koji su diplomu stekli u inostranstvu, prilažu i rješenje nadležnog organa o stručnom priznavanju inostrane kvalifikacije. Prijave na Konkurs, sa potrebnim dokazima, dostavljaju se u zatvorenoj koverti na adresu: UNIVERZITET U TUZLI, Ul. Dr. Tihomila Markovića br. 1, 75000 Tuzla, sa naznakom: ''Prijava na Konkurs za izbor u naučno-nastavno/saradničko zvanje, sa naznakom fakulteta i uže naučne oblasti/predmeta na koje se konkuriše i datumom objavljivanja Konkursa – NE OTVARATI!''.

Konkurs ostaje otvoren 15 dana od dana objavljivanja. Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzeti u razmatranje. Ukoliko se kandidati prijavljuju na više pozicija, dužni su da za svaku poziciju podnesu odvojenu prijavu u posebnoj zatvorenoj koverti, sa fotokopijom svih dokaza, uz naznaku pozicije uz koju su priloženi originalni dokumenti.

O zaposleniku