Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 19.10.2018. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

2. Domaćica

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Sarajevo
Rok prijave:
19.10.2018.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Na osnovu člana 8. stav 2. Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine (“Službeni glasnik BiH” br. 26/04, 7/05, 48/05, 60/10 i 32/13), člana 24. Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Regulatorne agencije za komunikacije, br. 03-02-2019/08 od 29.07.2008. godine i dalje, tačke II Odluke o potrebi prijema u radni odnos broj: 04-34-1-2923/18 od 09.10.2018.godine, Regulatorna agencija za komunikacije (Agencija), raspisuje

JAVNI OGLAS
za prijem u radni odnos u Regulatornu agenciju za komunikacije


1. Stručni saradnik za licenciranje telekomunikacionih mreža i usluga u Odsjeku za licenciranje telekomunikacionih mreža i usluga Sektora za licenciranje u telekomunikacijama – 1 izvršilac, na određeno vrijeme, radi zamjene duže vrijeme odsutne zaposlenice koja je na korištenju porodiljskog odsustva do 31.08.2019. godine.

2. Domaćica u Odjeljenju za opšte poslove - 1 izvršilac, na neodređeno vrijeme uz probni rad od tri mjeseca.



1. STRUČNI SARADNIK ZA LICENCIRANJE TELEKOMUNIKACIONIH MREŽA I USLUGA
Opis poslova: Učestvuje u pripremi propisa, analiza, studija, informacija, izvještaja i drugih materijala iz djelokruga rada; učestvuje u rješavanju zahtjeva za dozvole i izdavanju istih; vrši tehničku obradu prigovora po izdatim dozvolama; priprema informacije o postojećem stanju u oblasti telekomunikacijskih usluga i mreža i priprema prijedloge za njegovo poboljšanje; prati razvoj novih usluga i tehnologija u svijetu i predlaže njihovo uvođenje u BiH; obavlja i druge poslove po nalogu pretpostavljenih.
Posebni uslovi: Visoka stručna sprema - završen elektrotehnički fakultet (smjer telekomunikacije ili informatika) ili drugi tehnički fakultet za telekomunikacije, pravni ili ekonomski fakultet, položen stručni upravni ispit, najmanje 1 godina radnog iskustva u struci, aktivno znanje engleskog jezika, poznavanje rada na računaru
Vrsta radnog mjesta: zaposlenik na radnom mjestu stručnog saradnika
Vrsta poslova i stepen složenosti: studijsko – analitički poslovi osnovne djelatnosti, najsloženiji i poslovi upravnog rješavanja, jednostavniji
Pripadajuća osnovna neto plata: 998.95 KM
Mjesto rada: Sarajevo

2. DOMAĆICA
Opis poslova: Priprema i vrši posluženje u kafe - kuhinji, kabinetima i salama za sastanke i sjednice; vodi evidencije o izdatom posluženju kao i o utrošku materijalnih sredstava sa kojim je zadužena; vodi računa o čistoći kafe-kuhinje i sitnog inventara; odgovara za materijalna sredstva i inventar kojim je zadužena; vrši i druge poslove po nalogu pretpostavljenih.
Posebni uslovi: Srednja stručna sprema – IV stepen, završena škola srednjeg stručnog obrazovanja ili gimnazija, 1 godina iskustva na istim ili sličnim poslovima
Vrsta radnog mjesta: zaposlenik na radnom mjestu KV
Vrsta poslova i stepen složenosti: operativno – tehnički (pomoćno tehnički) poslovi, jednostavniji
Pripadajuća osnovna neto plata: 532.77 KM
Mjesto rada: Sarajevo
I – Uslovi:
 Kandidat koji se prijavljuje mora da ispunjava opšte uslove propisane članom 10. Zakona o radu u institucijama Bosne i Hercegovine:
- navršenih 18 godina života;
- državljanstvo Bosne i Hercegovine;
- da protiv njega nije pokrenut krivični postupak (za krivično djelo za koje je predviđena kazna zatvora tri i više godina ili da mu nije izrečena zatvorska kazna za krivično djelo učinjeno s umišljajem u skladu s krivičnim zakonima u Bosni i Hercegovini);
- da nije obuhvaćen odredbom člana IX. stav 1. Ustava Bosne i Hercegovine;
- da je fizički i psihički sposoban za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se prijavljuje.
II – Uz prijavu za Javni oglas kandidati su obavezni dostaviti:
 Popunjen i svojeručno potpisan prijavni obrazac koji se nalazi na internet (WEB) stranici Regulatorne agencije za komunikacije:
https://www.rak.ba/bos/index.php?uid=1268628757
https://www.rak.ba/hrv/index.php?uid=1272012093
https://www.rak.ba/srp/index.php?uid=1272793791
 Uvjerenje o državljanstvu (original ili ovjerena kopija originala ne starijeg od šest mjeseci);
 Original ili ovjerenu kopiju diplome ili uvjerenja o diplomiranju kako je naznačeno u posebnim uslovima za poziciju 1. (uvjerenje ne može biti starije od jedne godine, odnosno od roka potrebnog za izdavanje diplome), odnosno za kandidate koji su visoko obrazovanje stekli po bolonjskom procesu uz fakultetsku diplomu i dodatak diplomi, iznimno, samo u slučaju da visokoškolska ustanova dodatak diplomi nije uopšte izdavala niti za jednog diplomca, kandidat je dužan da uz ovjerenu kopiju fakultetske diplome dostavi uvjerenje visokoškolske ustanove da dodatak diplomi nije uopšte izdat niti za jednog diplomca, a u slučaju da fakultet nije završen u Bosni i Hercegovini, strana diploma mora biti nostrifikovana (dokaz o nostrifikaciji - ovjerena kopija);
 Original ili ovjerenu kopiju diplome/svjedodžbe kako je naznačeno u posebnim uslovima za poziciju 2;
 Dokaz o položenom stručnom upravnom ispitu za visoku stručnu spremu (original ili ovjerena kopija uvjerenja) za poziciju 1;
 Dokaz o najmanje:
- 1 godini radnog iskustva u struci za poziciju 1;
- 1 godini radnog iskustva na istim ili sličnim poslovima za poziciju 2;
Kandidati su dužni dostaviti original ili ovjerenu kopiju potvrde ili uvjerenja poslodavca ili poslodavaca kod kojih je kandidat radio ili radi. Potvrda ili uvjerenje moraju sadržavati podatke na osnovu kojih je moguće utvrditi da je kandidat radio u struci za poziciju 1, odnosno na istim ili sličnim poslovima u odnosu na poslove i zadatke radnog mjesta na koje se prijavio za poziciju 2, dakle podatke na kojim poslovima je kandidat radio, naziv radnog mjesta, da su to poslovi VSS za poziciju 1, odnosno poslovi SSS za poziciju 2, opis radnih zadataka, koliko dugo je obavljao navedene poslove i druge podatke kojima se dokazuje posjedovanje traženog radnog iskustva.
 Dokaz o aktivnom znanju engleskog jezika (original ili ovjerena kopija: uvjerenja škole ili drugih institucija koje se bave obučavanjem znanja stranih jezika, bez obzira da li se nalaze u Bosni i Hercegovini ili izvan nje, uvjerenja fakulteta (o provjeri znanja jezika, položenom ispitu stranog jezika tokom školovanja), kao i drugu ispravu fakulteta (ovjerena kopija upisnice/indeksa) koja potvrđuje poznavanje ili znanje jezika, odnosno položene ispite stranih jezika, diplomu ili drugu ispravu koja potvrđuje stečeno zvanje ili zanimanje koje je neposredno vezano za znanje stranog jezika (npr. profesora jezika, jezičkog prevodioca, asistenta prevodioca i sl.), diplomu završenog fakulteta ili stečenog naučnog zvanja u Bosni i Hercegovini ili u inozemstvu na osnovu koje se nedvosmisleno može utvrditi da je isto školovanje u cjelini ili u pretežnom dijelu završeno na stranom jeziku) za poziciju 1;
 Dokaz o poznavanju rada na računaru (original ili ovjerena kopija: uvjerenja škola ili drugih institucija koji se bave obučavanjem znanja rada na računaru, uvjerenja fakulteta o provjeri znanja rada na računaru, položenom ispitu informatike, kao i drugu ispravu fakulteta - ovjerena kopija upisnice – indexa, koja potvrđuje poznavanje rada na računaru, diplomu ili drugu ispravu koja potvrđuje stečeno zvanje ili zanimanje koje je neposredno vezano za rad na računaru) za pozciju 1.
Napomena:
- Kandidati su dužni dostaviti dokumente tražene Javnim oglasom, a dokumenti koji nisu u skladu s istim neće se uzimati u razmatranje.
- Ne dostavljati Ugovor o radu, ugovor o obavljanju privremenih i povremenih poslova, ugovor o djelu, rješenje ili odluku o zasnivanju radnog odnosa - isti dokazuju samo početak radnog angažmana i naziv radnog mjesta, ne i kontinuitet istog; sporazum, rješenje ili odluka o prestanku radnog odnosa - dokazuju samo momenat prestanka radnog angažmana i sl. Navedena dokumenta ne mogu biti valjan dokaz o traženoj vrsti radnog iskustva. Period angažovanja po navedenim ugovorima/rješenjima treba dokazati potvrdom ili uvjerenjem poslodavca koja će sadržavati podatke: osnovne generalije, vrstu školske spreme u okviru radnog mjesta tj. stručna sprema predviđena za konkretno radno mjesto, naziv radnog mjesta, preciziran period radnog angažovanja, te ostale relevantne podatke za dokazivanje tražene vrste radnog iskustva, kako je propisano ovim Javnim oglasom u dijelu II.
- Univerzitetske diplome akademskog zvanja magistra ili ekvivalenta, akademskog zvanja doktora ili ekvivalenta ili druge slične diplome ne mogu dokazati stečeno zvanje završenog dodiplomskog (osnovnog) studija, te se neće uzimati u razmatranje.
- Validnost navedenih dokumenata računa se sa danom prijema prijave kandidata na Javni oglas.
- Kandidati koji u momentu podnošenja prijave nemaju položen stručni upravni ispit neće se isključiti iz konkursne procedure, a ukoliko takav kandidat bude izabran kao najbolji od prijavljenih kandidata, dužan je isti položiti u roku od 6 mjeseci od dana zasnivanja radnog odnosa, saglasno Zakonu o radu u institucijama BiH.
- Izabrani kandidat je dužan prije potpisivanja ugovora o radu dostaviti ljekarsko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se prijavio i uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi krivični postupak izdato od nadležnog suda (ne starije od tri mjeseca), u suprotnom neće doći do potpisivanja ugovora o radu, a kandidat se skida sa liste uspješnih kandidata.
III – Postupak izbora:
Za provođenje konkursne procedure po ovom Javnom oglasu imenovat će se Komisija za izbor zaposlenika Agencije koja će sa kandidatima koji dostave uredne, kompletne i blagovremene prijave i koji ispune uslove iz Javnog oglasa, provesti postupak testiranja.


IV – Dostavljanje prijava:
Prijave se mogu predati najkasnije zaključno sa danom 19.10.2018. godine direktno na protokol Regulatorne agencije za komunikacije, ul. Mehmeda Spahe broj 1 Sarajevo ili poslati poštom preporučeno na adresu:
Regulatorna agencija za komunikacije
“Javni oglas za prijem u radni odnos na radno mjesto
“NAVESTI BROJ I NAZIV POZICIJE IZ JAVNOG OGLASA NA KOJU SE KANDIDAT PRIJAVLJUJE – NE OTVARAJ”

Mehmeda Spahe broj 1
71000 Sarajevo

Nepotpune, neblagovremene i neuredne prijave, kao i kopije tražene dokumentacije koje nisu ovjerene ili su ovjerene nakon isteka važnosti originala koji se ovjerava, te dokumenti stariji od roka koji je utvrđen Javnim oglasom, neće se uzimati u razmatranje.

O zaposleniku

Minimalna stručna sprema:
Srednja škola
Potrebno radno iskustvo:
jedna godina