Pregledavate arhivu oglasa objavljenih na www.boljiposao.com.
Ovaj oglas je istekao 30.03.2019. i više nije aktivan.
Sadržaj oglasa prikazan je isključivo u informativne svrhe.
Trenutno aktivne oglase pogledajte na www.posao.hr.

1. Referent specijalist za upravljanje predmetima u Odjeljenju za sudsku upravu Ureda registrara

Oglas je istekao
Poslodavac:
Kategorija:
Mjesto rada:
Sarajevo
Rok prijave:
30.03.2019.

O poslu

Opis radnog mjesta:
Bosna i Hercegovina
SUD BOSNE I HERCEGOVINE
Sarajevo, 20.03.2019. godine

Na osnovu člana 11. stav 1. tačka g) Zakona o Sudu Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“, broj: 49/09, 74/09 i 97/09), člana 1. Poslovnika o radu Suda BiH („Službeni glasnik BiH“, broj: 82/05, 60/11 i 25/17), a u vezi sa Odlukom o potrebi prijema zaposlenika broj: Su: 03-1343/19 od 20.03.2019. godine, raspisuje se

JAVNI OGLAS

za prijem zaposlenika u radni odnos na određeno vrijeme u okviru projekta „Unapređenje rada na predmetima ratnih zločina u BiH“ – IPA 2013


1. Referent specijalist za upravljanje predmetima u Odjeljenju za sudsku upravu Ureda registrara

Opis poslova: upravlja predmetima i vodi opštu administraciju vezanu za vođenje elektronskih i fizičkih predmetnih spisa (otvaranje predmetnih spisa, zavođenje primljenih dokumenata, ulaganje dokumenata u spis, postupanje po dnevnim naredbama sudija, odlaganje spisa po rastućem broju, povlačenje indeksa predmetnih spisa, distribucija dokumentacije, spajanje i razdvajanje predmeta, praćenje kretanja spisa itd), vrši redovnu provjeru i ažuriranje predmetnih spisa u cilju njihovog pravilnog vođenja i kontroliše urednost predmetnih spisa, vodi i ažurira fizičke upisnike predmeta, osigurava integritet i sigurnost podataka u javnim i povjerljivim spisima, pruža pomoć prilikom vršenja uvida u spise od strane učesnika u postupku ili drugih lica, koristi informatičku bazu podataka – softwer za CMS, ostvaruje kontakte sa eksternim institucijama kako bi se obezbijedilo blagovremeno obavljanje poslova po predmetima (Tužilaštvo, branioci, KPZ-ovi, SIPA, MUP, Granična policija itd), učestvuje u izradi redovnih statističkih izvještaja za potrebe suda i drugih institucija, obavlja i druge poslove po nalogu rukovodioca Odjeljenja.
Uslovi: završena srednja škola IV stepena, položen stručni upravni ispit, 1 (jedna) godina radnog iskustva, odlično poznavanje rada na računaru, te osnovno znanje u radu sa bazama podataka, poželjno poznavanje engleskog jezika.
Broj izvršilaca: 1 (jedan), na određeno vrijeme


Oglašeno radno mjesto popunjava se u okviru projekta „Unapređenje rada na predmetima ratnih zločina u BiH“ – IPA 2013, a čemu će biti prilagođen i angažman izabranog kandidata u okviru gore navedenog opisa radnog mjesta.

Ugovor o radu sa izabranim kandidatom zaključiće se na određeno vrijeme – najduže do 06.08.2019. godine, a može se raskinuti i prije isteka ovog roka, zavisno od trajanja Projekta, odnosno budžeta odobrenog u okviru Projekta.

Uz prijavu na javni oglas, koja sadrži kratku biografiju, adresu i kontakt telefon, kandidati trebaju dostaviti original ili ovjerene kopije sljedećih dokumenata:

- Diplomu o završenoj srednjoj školi IV stepena;
- Uvjerenje o položenom stručnom upravnom ispitu, (mogu se prijaviti i kandidati koji nemaju položen stručni upravni ispit);
- Potvrdu o radnom iskustvu;
- Izvod iz matične knjige rođenih;
- Uvjerenje o državljanstvu Bosne i Hercegovine, ne starije od šest mjeseci;
- Izjavu kandidata da nije obuhvaćen odredbom člana IX stav 1. Ustava Bosne i Hercegovine.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati.

Prijem zaposlenika će se obaviti uz obavezno provođenje prethodne provjere znanja kandidata.

Po završetku izborne procedure, odabrani kandidat je dužan dostaviti ljekarsko uvjerenje o zdravstvenoj i radnoj sposobnosti za obavljanje poslova navedenog radnog mjesta, kao i uvjerenje da protiv kandidata nije pokrenut krivični postupak za krivično djelo za koje je predviđena kazna zatvora tri i više godina.

Napomena za sve kandidate:

- Pored posebnih uslova navedenih u javnom oglasu, kandidati moraju ispunjavati i opće uslove propisane članom 10. Zakona o radu u institucijama BiH.
- Na web stranici Suda Bosne i Hercegovine /www.sudbih.gov.ba/, na mjestu namjenjenom za objavu konkursa, nalaze se smjernice za kandidate koji se prijavljuju na oglase pred ovim Sudom.


Javni oglas je otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja u dnevnim novinama.


Prijave na javni oglas podnose se na adresu:

Sud Bosne i Hercegovine,
Ulica Kraljice Jelene br. 88
71 000 Sarajevo,

sa naznakom:
„Javni oglas za popunjavanje upražnjenog radnog mjesta ...“
Vrsta posla:
rad na određeno vrijeme

O zaposleniku

Minimalna stručna sprema:
Srednja škola