Nezaposleni 41-godišnjak tužio roditelje jer želi da ga zauvijek uzdržavaju

Nezaposleni 41-godišnjak tužio roditelje jer želi da ga zauvijek uzdržavaju

U neobičnom slučaju u Velikoj Britaniji, 41-godišnji nezaposleni oksfordski diplomant doveo je roditelje pred sud u bizarnom pokušaju da ga financijski podupiru čitav život.

Usprkos tome što ima diplomu prava s prestižnog Sveučilišta Oxford, 41-godišnji Faiz Siddiqui tvrdi da je potpuno ovisan o svojim roditeljima koji žive u Dubaiju.

U sudskim spisima koji su isplivali u medijima, Siddiqui se opisuje kao "ranjivo" odraslo dijete sa zdravstvenim problemima, te tvrdi da prestankom uzdržavanja njegovi bogati roditelji krše njegova ljudska, prenosi Oddity Central.

Diplomirani pravnik koji nije radio od 2011. godine besplatno živi u stanu od 1.14 milijuna dolara u vlasništvu njegove majke Rakshande (69) i oca Javeda (71) u londonskom Hyde Parku. Osim toga, roditelji mu plaćaju i račune te mu daju 550 dolara džeparca tjedno, no zaprijetili su mu prestankom financiranja zbog ozbiljne svađe koju su imali.

"Njegovi roditelji, koji već dugo pate, imaju svog pogled na to što je prikladno za njihovog teškog, zahtjevnog i ustrajnog sina", rekao je odvjetnik roditelja Justin Warshaw QC za The Sun.

Ovo nije prvi put da se Faiz Siddiqui pojavio u medijima. Prije nekoliko godina završio je u vijestima jer je tužio Oxford tvrdeći da mu institucija nije pružila adekvatno obrazovanje, što ga je navodno spriječilo da stekne prvorazrednu diplomu i utjecalo na njegovu pravničku karijeru. Gubitak je procijenio na 1.4 milijuna dolara, ali sudac je odbacio njegov zahtjev...

Ostatak pročitajte na linku.

Srijeda, 10.03.2021. / Posao.hr