Ludnica u Zenici, i šverceri spustili cijene: Najvažnija utakmica u povijesti BiH reprezentacije!

Ludnica u Zenici, i šverceri spustili cijene: Najvažnija utakmica u povijesti BiH reprezentacije!

Ulaznice za večerašnju kvalifikacijsku utakmicu Bosna i Hercegovina - Slovačka "planule“ su za nekoliko sati u regularnoj prodaji.

Prije nekoliko dana navijači iz svih dijelova BiH ekspresno su razgrabili oko 10.000 karata, ali oni koji žele večeras uživo gledati meč na zeničkom stadionu Bilino polje još uvijek mogu naći komadić papira koji bh. nogometnim fanaticima život znači.Na ulicama Zenice zato danas cvjeta trgovina na crno. Na svakom koraku možete sresti švercere koji preprodaju ulaznice, i to po cijenama od 60 KM (oko 31 euro) za južnu tribinu (u regularnoj prodaji koštala 20 KM), dok 80 KM (oko 41 euro) traže za kartu za zapad (u regularnoj prodaji 40 KM).

Proteklih dana cijene ulaznica ''na crno'' dostizale su cijele i do 200 KM. Međutim, tzv. tapkaroši odlučili su sniziti cijene, kako bi rasprodali sve ulaznice do kojih su došli, kako kažu, svojim kanalima.

Utakmica BiH - Slovačka igra se večeras s početkom u 20:15 sati, i jedna je od najvažnijih za bh. tim u nastojanjima da se plasira na Svjetsko prvenstvo u Brazil.

U Zenici je atmosfera užarena. Brojni navijači u odličnom raspoloženju dočekuju do sada najbitniji meč za izabranike Safeta Sušića u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu naredne godine. Bosanci i Hercegovci iz svih dijelova zemlje uvjereni su u trijumf nad Slovacima.

"Bit će 2:0 za Bosnu i Hercegovinu. Lagano… Džeko i Ibišević dat će golove“, rekao je reporteru AA Sanel iz Tuzle, a njegov prijatelj i sugrađanin Mirsad bio je još optimističniji: "3:0 za nas. Sto posto pobjeda i idemo u Brazil“.

Zeničanin Nihad Baručija prodaje navijačke rekvizite u neposrednoj blizini stadiona Bilino polje, bastiona bh. reprezentacije u kojem očekuje da će pasti i Slovačka.

"Džeko, Spahić i vidjet ćemo tko će dati treći gol za BiH. Bit će 3:0. Ništa baraž, sada idemo na Svjetsko prvenstvo“, istakao je Baručija, koji je zadovoljan prodajom navijačkih rekvizita, ali i koji kaže da "pravi posao očekuje tek sat pred utakmicu“.

Jedanaestogodišnji Evel Uzunović iz Zenice vozikao sa na biciklu ogrnut zastavom BiH i sa se obratio reporterskoj ekipi Anadolu Agency:

"Volim Bosnu. Pobijedit ćemo Slovake 3:0. Hiljadu posto idemo u Brazil“.

Kako se navijači iz svih dijelova BiH okupljaju u Zenici u iščekivanju možda i najvažnije utakmice od osnivanja reprezentacije BiH, tako u Zenicu pristižu i novinari.

"Očekujem nastavak kontinuiteta i ništa drugačiju igru nego u dosadašnjem tijeku kvalifikacija. I 1:0 bilo bi savršeno i zadovoljilo bi na tisuće ljudi koji su ovdje oko nas“, kazao je Jadranko Fejzić, novinar Radija Federacije BiH.

Salih Hadžijalić, reporter BH Radija 1 večeras će po 111. put raditi prijenos utakmice reprezentacije BiH.

"Uvjeren sam u trijumf“, poručio je Hadžijalić.

Četiri kola do kraja kvalifikacija BiH je prva u grupi sa tri boda više od Grčke, koja će večeras gostovati u Lihtenštajnu. Slovaci će protiv bh. tima juriti posljednji vlak za eventualni plasman u doigravanje za Mundijal, jer imaju sedam bodova manje od lidera i četiri od Grka. U meču sa prestiž, u baltičkom derbiju, Latvija će biti domaćin Litvaniji.

Petak, 06.09.2013. / index.hr